صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بسته شدن تنگه هرمز برای آمریکا تهدیدی واقعی است/آمریکا در صورت گرفتار شدن در جنگ به سختی خواهد توانست از خط آتش بیرون برود

۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۳۸۸۶۶
پایگاه نشنال اینترست در گزارشی نوشته است که با توجه به تبعات و هزینه های بالای اشتباه محاسباتی برای آمریکا، احتمال یافتن راه حل دیپلماتیک از سوی کاخ سفید در ارتباط با ایران زیاد است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه نشنال اینترست در مطلبی نوشت که حسن روحانی رئیس جمهور ایران در پاسخ به تحریم‌های اعلام شده در زمینه توقف صادرات نفت ایران توسط آمریکا که از ماه نوامبر اجرایی خواهد شد، تهدید کرد که به این اقدام واکنش داده می‎شود. این تصمیم ترامپ متعاقب خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای ایران که در سال ۲۰۱۵ امضا شده بود، اعلام شد.

نویسنده مقاله می‎نویسد که این تهدید آخرین بار در سال ۲۰۱۲ در دوران ریاست جمهوری اوباما و در اوج رویایی دولت وی با ایران در زمینه مسائل هسته‌ای نیز مطرح شده بود. در آن زمان ایران تهدید کرد که تنگه را بسته و تمرینات نظامی در این منطقه انجام می‌دهد.
 
نویسنده این مطلب می‌گوید ایران با تهدید به بستن تنگه هرمز، آبراهه حیاتی خلیج فارس و محل اتصال با بازار‌های جهانی که تقریبا یک سوم نفت جهان از آن منطقه به بازار‌های جهانی می‌رود، سبب افزایش قیمت گاز شده و از سویی دیگر بر دیدگاه‌های جهانی درباره این موضوع تاثیر خواهد گذاشت. با توجه به تعداد کشور‌های وابسته به نفت خاورمیانه، ایران روایت جدیدی از بحران سازی آمریکا به ضرر جهان را شکل می‌دهد.

نویسنده نیوزویک می‎افزاید: این احتمال وجود دارد که تهدید خود را عملی کرده و تنگه هرمز را ببندد، اما باید توجه داشت که هزینه‌های سیاسی و فیزیکی بازگشایی تنگه برای آمریکا بسیار بالا خواهد بود. این هزینه‌ها برای آمریکا و جهان به راحتی قابل جبران نیستند.

در ادامه این مطلب آمده است که بسته شدن تنگه هرمز به معنای استفاده از نیرو‌های دریایی ایران و حضور فیزیکی در منطقه نیست. بلکه غیرقابل استفاده ساختن آن یعنی دست زدن به استراتژی ضد دسترسی است. اجرایی کردن این استراتژی برای ایران با توجه به حضور در منطقه و توانایی لازم برای انجام این برنامه هزینه چندانی در پی نخواهد داشت. ایران به راحتی می‌تواند با استقرار نیرو‌های دریایی سپاه پاسداران که ناوگان وسیع و سریعی در اختیار دارد و با استفاده از موشک‌های ضد کشتی ضد زمینی و با هدف قرار دادن کشتی‌های جنگی دشمن، تهدیدی جدی برای کشتی‌های جنگی متعارف باشد. در سطح بالاتر هم می‌توان به توانایی ایران برای مقابله با موشک‌های بالستیک آمریکا و امکانات نظامی این کشور و متحدانش در منطقه اشاره کرد.

این در حالیست که آمریکا و متحدانش برای بازگشایی مجدد این تنگه باید با اعزام نیرو‌های هوایی خود به منطقه، ایران را مجبور به تغییر محاسبات کند. در واقع آمریکا باید متحدانش را برای پرداخت هزینه‌های بازگشایی تنگه فریب بدهد.

هزینه عملیات بازگشایی تنگه هرمز چیزی معادل ۲۳۰.۱ میلیون دلار تخمین زده شده است. براساس گزارش منتشر شده توسط اندیشکده رند در سال ۲۰۱۷ در صورت بروز درگیری جدی نظامی بیست و یک اسکادران جنگنده باید از عملیات پشتیبانی کنند. ضمن این که هزینه‌های انسانی این اقدام بسیار بالاست.

نویسنده مقاله در ادامه با اذعان به اینکه ایران قادر است هزینه‌های سیاسی و استراتژیکی برای اسرائیل ایجاد کند که آمریکا قطعا از آن خشنود نخواهد بود، بر اهمیت تهدید ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز برای کاخ سفید تاکید کرده و احتمال یافتن راه حل دیپلماتیک از سوی آمریکا برای اجتناب از این درگیری‌ها را بالا می‌داند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *