صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امکاناتی که برای حدود ۴ میلیون شافعی در ایران فراهم است برای بیش از ۲۰۰ میلیون شافعی اندونزی فراهم نیست/ توقف پخش سریال حضرت یوسف در اندونزی با سنگ‌اندازی وهابی‌ها

۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳:۴۳
کد خبر: ۴۳۸۶۸۳
نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: در یکی از سفر‌هایی که به اندونزی داشتم، به آن‌ها گفتم که شما بیش از ۲۰۰ میلیون شافعی دارید، اما امکاناتی را که ما در ایران برای حدود ۴ میلیون شافعی فراهم کرده‌ایم ندارید.
به گزارش گروه سیاسی ، حجت الاسلام و المسلمین حسینی‌شاهرودی در دیدار با نمایندگان رهبران اهل تشیع اندونزی که در قم برگزار شد، بر تلاش در مسیر حفظ وحدت و تقریب بیش از پیش بین مذاهب اسلامی تاکید کرد.

وی گفت: ما به مناسبت‌هایی از جمله همایش‌های بزرگداشت امام شافعی و امام غزالی به اندونزی سفر‌هایی داشته ایم و در این سفر‌ها بیشتر در خدمت اهل سنت این کشور بوده ایم و اکنون خوشحالیم که میزبان شما به عنوان نمایندگان رهبران اهل تشیع اندونزی هستیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فعالیت‌های دشمنانه وهابیت در اندونزی اظهار داشت: به دلیل تلاش‌های وهابیت در کشور اندونزی، قرار بود مانند کشور مالزی یک فتوا در رابطه با غیر رسمی اعلام کردن مذهب تشیع در این کشور هم صادر شود.
 
وی افزود: در این زمینه ابتدا آیت الله العظمی مکارم شیرازی نامه‌ای به وزیر دین اندونزی نوشتند که سرآغاز ارتباطات دو طرفه شد. آن‌ها می‌خواستند که در دو موضوع اطلاعات کسب کنند: ۱-وضعیت اهل سنت ایران، ۲-درباره تفکرات شیعیان؛ لذا گروهی به نمایندگی از وزارت دین اندونزی به ایران آمدند که طی این سفر به استان کردستان هم سفر داشتند و از نزدیک با وضعیت اهل سنت ایران آشنا شدند. در عین حال به سوالاتی که دررابطه با شیعه داشتند پاسخ داده شد و پس از بازگشت این گروه به کشور اندونزی، فضا کاملا تغییر یافت و پس از آن سفر‌های طرفینی رونق پیدا کرد.

مراکز علمی مذهب شافعی موجود در ایران، در اندونزی هم وجود ندارد
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با تاکید بر اهمیت ویژه اهل سنت در جمهوری اسلامی ایران افزود: در یکی از سفر‌هایی که به اندونزی داشتم، به آن‌ها گفتم که شما بیش از ۲۰۰ میلیون شافعی دارید، اما امکاناتی که ما در ایران برای حدود ۴ میلیون شافعی فراهم کرده ایم را ندارید. بطور مثال در بزرگترین دانشگاه‌های ما مانند دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد، فقه شافعی تا مقطع دکتری تدریس می‌شود و مراکز تخصصی فقه شافعی هم استان کردستان به تدریس تخصص فقه برای طلاب اهل سنت شافعی مشغول است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران سایتی به نام شافعی نیوز دارد که به ۵ زبان زنده دنیا فعالیت می‌کند و شما در اندونزی چنین فعالیتی انجام نداده اید. بعد از این مراودات و بیان حقایق بود که واقعا فضا تغییر یافت و تیر وهابیت به سنگ خورد.

عشق ورزیدن و محبت شدید به اهل بیت (ع)، اجر رسالت در قرآن
حجت الاسلام حسینی شاهرودی ضمن گرامیداشت دهه کرامت افزود: بسیار خوشحالیم که در دهه کرامت و در آستانه ولادت با سعادت امام رضا (ع) در خدمت شما هستیم. در رابطه با مودت ذی القربی که اجر رسالت نامیده شده است، آن را عشق ورزیدن و محبت شدید به اهل بیت (ع) معنی کرده اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امام رضا (ع) می‌فرمایند فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا، یعنی اگر مردم خوبی‌های کلام ما را می‌دانستند از ما تبعیت می‌کردند. به واقع هم چنین است. وقتی سخنان اهل بیت (ع) را به دیگران عرضه می‌کنیم، اگر بدون تعصب به آن گوش بسپارند قطعا آن را خواهند پذیرفت.

وظیفه شیعیان اندونزی در برابر تحرکات وهابیت
نماینده، ولی فقیه در استان کردستان اظهار داشت: وظیفه ما این است که در رفتارهایمان طوری عمل کنیم که مردم بگویند شیعیان چه افراد خوبی هستند. خصوصا شما که در برابر حملات وهابیت قرار دارید، برای برخورد تیر‌های آنان به سنگ باید نکاتی را رعایت نمایید. اولا اینکه در کارهایتان به دنبال ایجاد سروصدا نباشید و در آرامش کار‌های خود را پیش ببرید.

پیشگیری از سخنان و حرکات تفرقه انگیز
حجت الاسلام والمسلمین حسینی شاهرودی افزود: از سخنانی که برای مخاطب شما جالب نیست جداً خودداری نمایید که باعث ایجاد تفرقه خواهد شد. شما باید با نظام سیاسی اندونزی همراه باشید و با مخالفت ها، فضا را برای تاثیر وهابیت در قدرت فراهم نکنید.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: یکی دیگر از راه‌های با شکست مواجه کردن تلاش‌های وهابیت این است که روایات فضایل اهل بیت (ع) را که در منابع اهل سنت وجود دارد، به آن‌ها یادآوری کنید و بطور مثال اشعار امام شافعی درباره امام علی (ع) و بیانات وی در رابطه با محبت اهل بیت (ع) را بازگو کنید.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی شاهرودی با اشاره به ضرورت برقراری ارتباط با علمای اندونزی گفت: برای دیدار با بزرگان مذهب شافعی وقت بگذارید و از حضورشان استفاده کنید و پاسخ شبهاتی که وهابیت القاء می‌کنند را در قالب سوال از آن‌ها دریافت کنید. خود به خود شبهات وهابیت با شکست روبرو می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان در پایان با اشاره به وجود فضای تقریبی مناسب در کشور اندونزی اظهار داشت: فرصت بسیار خوبی در اندونزی مهیا شده است و اگر شیوه‌های درست به کار گرفته شود، راه برای تقریب مذاهب اسلامی بسیار باز است. مشکلاتی هم که شما مطرح کردید بنده حتما پیگیری خواهم کرد و ان شاءالله مشکلات مرتفع خواهند شد

طبق گزارش حوزه، استاد مفتاح رحمت فرزند پروفسور جلال الدین رحمت (رئیس انجمن اهل بیت (ع) اندونزی و نماینده مجلس اندونزی) نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: در ملاقاتی که چند سال پیش با وزیر دین اندونزی داشتیم، به او گفتیم که در برگزاری مراسمات مذهبی خود دچار مشکل هستیم. آیا دولت در مورد شیعیان نظر خاصی دارد و نمی‌خواهد که ما فعالیت کنیم؟ گفت اگر بخواهیم به صورت مستقیم با شما همراهی کنیم به ضرر خودتان است.

مفتاح رحمت افزود: به او گفتم این حرفی نیست که ما از وزیر دین کشورمان انتظار شنیدنش را داشته باشیم. اگر شما نسبت به ما سوالی دارید، می‌توانید نمایندگانی را مامور کنید تا در مورد شیعیان تحقیق کنند. وزیر ۲ نفر را به عنوان نماینده به سراسر اندونزی فرستاد تا در مورد شیعیان تحقیق کنند و نتیجه آن تحقیقات یک گزارش ۵۰۰ صفحه‌ای شد.

استاد مفتاح رحمت اظهار داشت: این گزارش و هم چنین سفر آن‌ها به جمهوری اسلامی ایران و ایجاد روابط بسیار مثبت با شما، باعث شده است فضای بسیار خوبی در اندونزی به وجود آید. بعد از مدتی من دوباره با وزیر ملاقاتی داشتم و او به من گفت تا زمانی که من در وزارت هستم نمی‌گذارم برای شما مشکلی ایجاد شود.

مشکلات بین شیعه و سنی حاصل تلاش‌های وهابیت است
در ادامه خالد، رئیس سازمان اهل بیت (ع) اندونزی نیز با تشکر از فراهم نمودن فرصت این دیدار گفت: ما سال‌های سال در کنار اهل سنت یک زیست صمیمی را تجربه می‌کردیم و هیچ مشکلی با یکدیگر نداشتیم تا اینکه وهابیت فعالیت هایش را در اندونزی آغاز کرد و با آغاز درگیری‌ها در کشور سوریه مشکلات ما دوچندان شد. یعنی تمام مشکلاتی که برای شیعیان ایجاد شد، مشخصا کار وهابیت بود. وهابی‌ها با هدف صدور فتوا علیه شیعیان از هیچ تلاشی فروگذار نکردند، اما الحمدلله تلاش هایشان به شکست انجامید.

بهبود روابط با دولت بعد از شکست وهابیت در انتخابات اخیر
رئیس سازمان اهل بیت (ع) اندونزی افزود: بعد از اینکه آتش جنگ در سوریه رو به خاموشی نهاد، ارتباطات ما هم با دولت بسیار بهبود یافت و خوشبختانه امروز وهابی‌ها با دولت درگیر شده اند و دولت از اهداف تروریستی آن‌ها مطلع شده است. در انتخابات گذشته نیز حزب عدالت و رفاه که حزب وهابیت است در همه جای کشور شکست خورد.

سفر‌های طرفینی باعث بهبود فضای تقریبی
خالد گفت: به هر حال امروز وضعیت در اندونزی بسیار خوب است و سفر‌های شما هم به بهتر شدن این فضا خیلی کمک کرده است و ما امیدواریم در آینده هم سفر‌های شما به کشور اندونزی ادامه پیدا کند و ما برای حضور شما در کشور اندونزی اعلام آمادگی می‌کنیم.

برخی از مشکلات شیعیان اندونزی
خالد در ادامه با برشمردن تعدادی از مشکلات شیعیان اندونزی اظهار داشت: حدود هفت سال پیش به دلیل یک درگیری شخصی، جمعی از شیعیان یکی از روستا‌ها با کوچ اجباری از سرزمین‌های خود بیرون شدند و این موضوع بسیار سیاسی تلقی شد. در حالی که یک درگیری شخصی بیش نبود. در ماه رمضان گذشته برای بازگرداندن اهالی این روستا به خانه‌های خودشان به رئیس جمهور اندونزی نامه نوشته ام و درخواستم از شما این است که این بحث را پیگیری نمایید.

کمبود اساتید دانشگاه ایرانی
وی افزود: مشکل دیگری که وجود دارد کمبود اساتید ایرانی در دانشگاه‌های اندونزی است. اکنون از الازهر و از کشور عربستان اساتید زیادی به اندونزی می‌آیند و حتی سفارت عربستان به همه دانشگاه‌ها اعلام کرده است که اگر شما نیاز به اساتید عربستانی دارید، به ما اعلام کنید تا با هزینه خودمان آن‌ها را به اندونزی دعوت کنیم. در مقابل ما نیاز به حضور اساتید ایرانی در دانشگاه هایمان داریم و از شما درخواست می‌کنیم در این زمینه ما را یاری نمایید.

مشکل در برگزاری مراسم روز عاشورا
خالد با اشاره به مشکلات شیعیان اندونزی در برگزاری مراسمات مذهبی گفت: مسئله دیگر این است که ما در روز عاشورا برای برگزاری مراسم با مشکل جدی روبرو هستیم و هیچ فرد یا نهادی ساختمان بزرگ مناسب برگزاری مراسم را در اختیار ما نمی‌گذارد؛ بنابراین تصمیم گرفته ایم که برای خودمان یک مرکز بزرگ تاسیس کنیم تا دیگر نیازی به اجاره مکان برای برگزاری مراسمات نداشته باشیم، ضمن اینکه اگر موسسه‌ای تاسیس شود، فضایی برای فعالیت‌هایی گسترده ایجاد می‌شود.

تاسیس شبکه تلویزیونی فرصتی بی نظیر برای ارائه معارف اهل بیت (ع)
وی افزود: دوستان ما در حال رایزنی برای خرید یک شبکه تلویزیونی هستند که با سنگ اندازی‌های وهابیت روبرو هستیم و تصمیم گرفته ایم خودمان شبکه‌ای را تاسیس کنیم که در این صورت می‌توان فعالیت فرهنگی گسترده‌ای را آغاز کرد. در عین حال می‌توانیم از تولیدات فرهنگی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران هم در شبکه خودمان استفاده کنیم. زمانی تلویزیون اندونزی فیلم حضرت یوسف (ع) را پخش می‌کرد. به محض اینکه وهابی‌ها فهمیدند این سریال توسط ایرانی‌ها ساخته شده اعتراضات را آغاز کردند و در نهایت جلوی پخش فیلم را گرفتند.

چهره‌های جدیدی به کنفرانس وحدت اسلامی دعوت شوند
رئیس سازمان اهل بیت (ع) اندونزی اظهار داشت: مطلبی دیگری که وجود دارد دعوت مداوم افرادی ثابت برای حضور در کنفرانس‌هایی مانند کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی می‌باشد. انتظار ما این است که چهره‌های جدید و تاثیرگذار دیگری در سال‌های آینده به این کنفرانس‌ها دعوت شوند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *