صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کودکان فراموش شده در جنگ یمن؛حملات بی‎رحمانه عربستان به یمن با پشتیبانی غرب

۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰:۰۱
کد خبر: ۴۳۸۵۷۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
وضعیت دشوار کودکان یمنی به نگرانی گروه‌های بشردوستانه تبدیل شده، اما این موضوع طی چهار سال درگیری در یمن در رسانه‌ها نادیده گرفته شده است.
به گزارش گروه بین الملل ، کودکان یمنی علاوه بر حملات هوایی، بیماری و گرسنگی با تهدید دیگری در جنگ کشور خود مواجهند؛ کودک سرباز. آن‌ها با تداوم جنگ در این کشور به عنوان سرباز برای گروه‌های درگیر استخدام شده و می‌جنگند.

اگرچه وضعیت دشوار کودکان یمنی به نگرانی گروه‌های بشردوستانه تبدیل شده، اما این موضوع طی چهار سال درگیری در یمن در رسانه‌ها نادیده گرفته شده است.
 
 

پیش از آغاز جنگ داخلی در یمن در سال ۲۰۱۵، یمن و کودکانش به آینده امیدوار بودند. پس از آغاز جنگ یمن، نیرو‌های انصارالله اوایل سال ۲۰۱۵ پس از درگیری شدید با نیرو‌های دولت بر صنعا –پایتخت یمن- مسلط شدند. عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن مجبور شد نخست به شهر بندری عدن و پس از آن به عربستان فرار کند. از فرار او تاکنون انصارالله پایتخت و غرب یمن را تحت کنترل دارند و منصور هادی نیز به پشتیبانی ریاض و کشور‌های حاشیه خلیج فارس با آن‌ها در جنگ است. تلاش‌های سازمان ملل برای ایجاد و برقراری توافق صلح میان گروه‌های درگیر در یمن نیز بی نتیجه بوده است.

در چنین شرایطی کودکان سراسر یمن زندگی غم انگیزی دارند. بسیاری از آنان تاکنون فقط میدان جنگ و پناهگاه‌های جنگی را دیده اند و برخی دیگر نیز به عنوان کودک سرباز در میدان‌های جنگ مبارزه می‌کنند. در همین حال سازمان ملل متحد، ائتلاف تحت فرماندهی عربستان سعودی را به دلیل بمباران بی رحمانه مناطق تحت کنترل انصارالله و در نتیجه کشته شدن کودکان مورد انتقاد قرار داده است.

یمن نیز آمریکا و متحدان غربی‌اش را به دلیل حمایت از ائتلاف سعودی در تشدید شرایط اسفناک کودکان در این کشور مسئول می‌داند. مایکل اسپرینگمن دیپلمات سابق آمریکایی مستقر در عربستان در این باره گفت: «به عقیده من سعودی‌ها می‌خواهند کنترل یمن را در دست بگیرند و آمریکا و انگلیس نیز در حال کمک به آن‌ها هستند، اما تشدید درگیری‌ها را به گردن ایران می‌اندازند. این جنگ تجارت سودآوری برای آمریکا و اروپایی‌هاست.»

اسپرینگمن که غرب را در تداوم شرایط رنج آور زندگی کودکان یمنی مقصر می‌داند، گفت: «بدتر از همه این است که آن‌ها -آمریکا و غرب- از این موضوع آگاه هستند. دیپلمات ها، سرویس‌های اطلاعاتی، رسانه ها، گروه‌های حقوق بشری و سازمان ملل شرایط این کودکان را به آن‌ها اطلاع می‌دهند. اما آن‌ها اصلا اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند.»
 

هزاران تن از کودکان یمنی که قادر به حضور در مدرسه نیستند، به گروه‌های درگیر در جنگ می‌پیوندند تا برای این گروه‌ها مبارزه کنند و این آمار رو به افزایش است. صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف هفته گذشته هشدار داد ۱۱ میلیون کودک یمنی به کالا‌های اساسی نیاز فوری دارند. به گزارش یونیسف دست کم ۲۲۰۰ کودک از آغاز جنگ یمن کشته و ۳۴۰۰ نفر از آن‌ها زخمی شده اند.

علاوه بر کودکانی که در شرایط دشوار زندگی می‌کنند، ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یمنی در حال حاضر به شدت نیازمند غذا و کمک هستند و ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در معرض گرسنگی و قحطی قرار دارند. سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل متحد تایید کرد تقریباً ۴۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال از سوتغذیه شدید رنج می‌برند.

براساس گزارش رسانه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری، حملات هوایی صورت گرفته توسط ائتلاف متجاوز سعودی، غیرنظامیان یمنی زیادی را به کشتن داده که شمار زیادی از آنان کودک هستند. یک مقام انصارالله در صنعا که نمی‌خواست نامش فاش شود، گفت: «ائتلاف کشور‌های عربی از زمان مداخله نظامی در جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ بیش از ۳۵ هزار نفر را کشته و تعداد زیادی را زخمی کرده است.»

صلاح محمدی نماینده انصارالله در صنعا نیز گفت: «هزاران کودک یمنی به بیماری‌هایی مبتلا هستند که می‌توان آن‌ها را به راحتی با تجهیزات پزشکی بیشتر درمان کرد، اما مناطق زیادی در محاصره ائتلاف سعودی هستند و اگر این وضع ادامه پیدا کند، این کودکان می‌میرند». وی با مسئول دانستن جامعه بین المللی در اتفاقاتی که برای کودکان یمنی رخ می‌دهد، گفت: «ملت‌ها هیچ کاری نمی‌کنند.»

سازمان ملل متحد بار‌ها تاکید کرد درگیری‌های یمن منجر به بدترین بحران بشری می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *