صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فوت و فن‌های تهیه آب دوغ خیار مجلسی

۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱:۵۷
کد خبر: ۴۳۸۴۲۴۹
آب دوغ خیار هم یک غذای تابستانی و نونی مناسب برای ناهار و هم حسابی سیر کننده و سالم و پرانرژی بود و البته دل آدم را خنک می‌کرد.

خبرگزاری میزان _ مجله کوروش نوشت: قدیمی‌ترها برای ناهار ظهرهای داغ تابستان گرما را بهانه می‌کردند و شش روز از هفت روز هفته بساط درست کردن آب دوغ خیار را علم می‌کردند. آب دوغ خیار هم یک غذای تابستانی و نونی مناسب برای ناهار و هم حسابی سیر کننده و سالم و پرانرژی بود و البته دل آدم را خنک می‌کرد.

طرز تهیه آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است دوست داشته باشید به آب دوغ خیار حتی خیار هم اضافه نکنید و با کشمش و گردو و سایر مخلفات یک وعده غذای خوشمزه درست کنید و البته شاید دوست داشته باشید به جای همه مخلفات فقط ماست و خیار و کمی آب و یخ داشته باشید. طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی و ترکیب دقیق سبزی آب دوغ خیار که نقش مهمی در خوش‌طعم شدن آب دوغ خیار دارند را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار

  • ماست ترش یا شیرین (به ذائقه شما بستگی دارد): به مقدار دلخواه
  • خیار ریز خرد شده: ۴۰۰ گرم
  • سبزی خوردن ساطوری خرد شده: ۲۰۰ گرم (ریحان و نعنا باید حتما در ترکیب شما باشد)
  • خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
  • کشمش، گردو یا پودر گردو: به میزان دلخواه
  • سبزی خشک شامل نعناع خشک و شوید خشک: به مقدار دلخواه
  • پودر ریحان خشک: به مقدار دلخواه
  • پودر گل محمدی خشک: به مقدار دلخواه
  • نمک: به مقدار دلخواه
  • نان خرد شده، یخ و آب: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه آبدوغ خیار

مرحله اول؛ هم زدن ماست و خامه برای یکدست شدن

اما چگونه آبدوغ خیار درست کنیم؟ برای درست کردن آبدوغ خیار ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید. اگر از ماست همزده آماده استفاده می‌کنید البته نیاز به هم زدن ندارد. خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست شود.

مرحله دوم؛ خیارها را خرد کنید

در این مرحله از طرز تهیه آبدوغ خیار خانگی خوشمزه باید خیارها را ریز ریز خرد کنید و به ماست و خامه اضافه کنید و باز هم بزنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن سبزی و بقیه مواد به ماست

سایر مواد را هم به ترکیب بالا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. هر کدام از مواد بالا که با ذائقه شما سازگاری ندارند را می‌توانید حذف کنید. در مرحله بعد باید آب را اضافه کنید. مقدار آبی که اضافه می‌کنید بستگی به سلیقه شما دارد. بعضی دوست دارند آبدوغ خیار را سفت و غلیظ میل کنند و بعضی هم آبکی و رقیق دوست دارند.

بعد از یکدست شدن آبدوغ خیار با آب، نان‌ها را خرد کنید و به آبدوغ خیار اضافه کنید. برای تزیین آبدوغ خیار از پودر گل محمدی، پودر نعنا و برگ نعنا تازه استفاده کنید. اضافه کردن یخ هم اختیاری است. آبدوغ خیار را می‌توانید به عنوان یک فست فود اصیل در وعده پیش غذا یا حتی غذای اصلی میل کنید. اما فواید آبدوغ خیار چیست؟ آبدوغ خیار یک وعده غذایی بسیار مفید برای درمان گرمازدگی است. به خاطر سبزیجات و نعنا ضد عارضه یبوست و نفخ معده است و گردو و کشمش موجود در آن مقوی و سیر‌کننده است.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه آبدوغ خیار خانگی

*در طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از سبزی‌های خشک استفاده کنید.

*برای درست کردن آبدوغ خیار بهتر است از ماست پرچرب و کمی ترش مزه استفاده کنید تا طعم بهتری پیدا کند.

*اضافه کردن مقداری پیازچه یا پیاز خرد شده موجب می‌شود تا آبدوغ خیار شما خوشمزه‌تر شود.

*بهترین انواع سبزی برای تهیه آب دوغ خیار ریحان، نعنا، پونه، مرزه، ترخون و در صورت تمایل کمی گشنیز یا جعفری است.

*پیشنهاد می‌شود در طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی از مقداری تربچه خرد شده نیز استفاده کنید.

*در صورت تمایل می‌توانید خامه را از مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار حذف کنید.

*برای درست کردن آبدوغ خیار مجلسی بهتر است خیار، گردو و سبزی‌ها را کاملاً ریز خرد کنید.

*در صورت تمایل می‌توانید از مقداری پودر سیر و زیره برای طعم دادن به آبدوغ خیار استفاده کنید.

*اضافه کردن سیر، موسیر و شوید تازه به آب دوغ خیار طعم جذاب‌تری می‌بخشد.

*برای درست کردن آب دوغ خیار بهتر است از ماست چکیده استفاده نشود.

*برخی افراد برای خوش‌عطر شدن آب دوغ خیار یک قاشق غذاخوری گلاب نیز به آن اضافه می‌کنند.

*به طور سنتی برای درست کردن آبدوغ خیار، پوست خیار را جدا نمی‌کنند.

*افزودن مقداری فلفل سیاه موجب خوش طعم شدن آبدوغ خیار می‌شود.

*اگر طبع شما سرد یا بلغمی است، می‌توانید از مقدار سیر، گردو، زنجبیل و نعنای بیشتری در آب دوغ خیار استفاده کنید.

*قبل از درست کردن آبدوغ خیار خوشمزه خانگی ابتدا ماست را کاملاً بزنید تا یکدست شود.

*به جای ماست می‌توانید از دوغ‌های طعم‌دار آماده یا دوغ کفیر نیز برای تهیه آبدوغ خیار استفاده کنید.

*برای خنک شدن آب دوغ خیار می‌توانید مقداری یخ به آن اضافه کنید.

*آبدوغ خیار معمولاً در کنار نان خشک سرو می‌شود، اما شما می‌توانید این سوپ خوشمزه را با نان تافتون، لواش و دیگر نان‌های سنتی نیز سرو کنید.

*جالب است بدانید که ارامنه ایران به آب دوغ خیار مقداری کشک خشک یا مایع اضافه می‌کنند.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: دسر غذا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *