صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیروهای خارجی به دنبال ریشه‌کنی تروریسم نیستند

۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۱:۰۱
کد خبر: ۴۳۸۳۹۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
سخنگوی والی جوزجان با بیان اینکه منبع مالی داعش مشخص نیست و اینکه این گروه از چه طریق حمایت مالی می‌شود، گفت: یکی از اهداف داعش از ناامن کردن مناطق شمالی افغانستان، انتقال بحران به کشورهای همسایه روسیه است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، داعش چندسالی است که در افغانستان رشد کرده و تحلیل وضعیت امنیتی این کشور را پیچیده‌تر کرده است.

فعالیت این گروه تروریستی در ننگرهار و انفجارهایی که در این منطقه تا پایتخت و شمال افغانستان صورت می‌گیرد گواهی بر این موضوع است.

اخباری متفاوت از درگیری داعش با طالبان بر سر تسلط بر مناطق مختلف افغانستان در جریان بوده و در تازه‌ترین مورد درگیری این دو گروه تروریستی در ولایت جوزجان باعث ایجاد ناامنی در مناطق شمال این کشور شده است.

«محمدرضا غفوری» سخنگوی والی جوزجان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، گفت: در درگیری این دو گروه تروریستی طی دو هفته گذشته در شهرستان درزاب 300 نفر کشته و زخمی شدند و بسیاری از افراد در این منطقه مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

وی افزود: طی این درگیرها چندین فرمانده طالبان و داعش از جمله معاون فرمانده این گروه در شمال افغانستان جان خود را از دست دادند.

سخنگوی والی افغانستان در مورد علت این درگیری خاطرنشان کرد: این دو گروه در وهله اول بر سر ایدئولوژی‌های متفاوتی که بدنبال تحقق آن در افغانستان هستند با یکدیگر درگیر شدند، یکی به دنبال امارات اسلامی و دیگری بدنبال احیای خلافت و بر سر به کرسی نشاندن عقیده خود با یکدیگر درافتادند.

غفوری تسلط بر منطقه مورد مناقشه که از نظر استراتژیک بسیاری بااهمیت است را دلیل دوم درگیری این 2 گروه خواند و گفت: تسلط بر این منطقه آنها را قادر می‌کند تا عملیات خود را در 3 ولایت جوزجان، فاریاب و سرپل را راحت‌تر و با دشواری کمتری انجام دهند و همچنین در این منطقه نیروهای امنیتی افغانستان فعالیت کمتری دارند و این زمینه را برای عملیات گسترده‌تر فراهم می‌کند.

وی در مورد علت حضور و فعالیت داعش در شمال افغانستان نیز گفت: این منطقه دسترسی این گروه به سایر کشورهای منطقه از جمله ازبکستان، ترکمنستان و سایر همسایگان افغانستان را فراهم می‌کند.

سخنگوی والی جوزجان گفت: تسلط به منطقه تحت درگیری فعلی آنها را قادر می‌سازد تا نیروهای خود را در آنجا متمرکز و فعالیت خود را برای نفوذ در کشورهای همسایه شمالی افغانستان سازماندهی کنند.

وی ادامه داد: همچنین حضور در شمال افغانستان باعث شده بسیاری از اعضای این گروه بتواند از همسایه‌های شمالی افغانستان در کنار سایر اتباع خارجی که از سوریه،‌ فرانسه، تاجیکستان و ازبکستان، عضوگیری کند.

غفوری در پاسخ به این سوال که دولت افغانستان در این حادثه چه کارهایی انجام داده است، بیان داشت: به این دلیل که اداره محلی جوزجان و نیروهای امنیتی در اینجا توانایی مقابله مستقیم در این درگیری را نداشت، وارد این جنگ دو طرفه نشده و این موضوع به کابل اطلاع رسانی شده و در انتظار تصمیم پایتخت در این مورد هستیم.

وی گفت: ولایت جوزجان هم تحت حمله گروه طالبان از نقاط مختلف بوده و هم داعش در این ولایت فعال شده است و وضعیت این ولایت و شهرستان‌های آن را بی‌ثبات کرده است.

سخنگوی والی جوزجان در مورد افزایش و قدرت‌گیری داعش در افغانستان گفت: این گروه به دلیل کمک کشورهای همسایه از یک سو و استفاده این گروه از سنتی بودن، بیکاری و اوضاع نابسامان اقتصادی باعث جذب جوانان به این گروه و در نهایت افزایش حضور در مناطق مختلف افغانستان شده است.

وی با بیان اینکه منبع مالی داعش مشخص نیست و اینکه این گروه از چه طریق حمایت مالی می‌شود، خاطر نشان کرد: آنچه در میدان عمل دیده می‌شود قدرت‌گیری روز به روز این گروه در افغانستان و در شمال این کشور است و نسبت به یکسال گذشته قوی‌تر شده است.

غفوری در مورد اقدامات نیروهای خارجی و ناتو علیه داعش گفت: چندین اقدام در این ولایت از سوی گروه‌های خارجی آغاز شد که منجر به کشته شدن قاری حکمت یکی از رهبران داعش شد اما به دلیل عدم استمرار در این حملات هوایی این گروه خود را مجددا سازماندهی و به حملات خود ادامه داده است.

وی در پایان در مورد گسترش داعش به شمال افغانستان برای ناامن کردن کشورهای همسایه شمالی گفت: یکی از اهداف داعش در این زمینه انتقال بحران به کشورهای همسایه روسیه است و از سوی دیگر این گروه تلاش می‌کند در پروژه‌هایی که در این منطقه است از جمله اینکه در راه لاجورد اختلال ایجاد کند و باعث ضعیف شدن قدرت مرکزی شود.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *