صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امر به معروف و نهی از منکر ویژگی بارز امام رضا (ع) /سیره عملی امام هشتم را باید در زندگی و کارمان رعایت کنیم

۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۲:۳۹
کد خبر: ۴۳۸۳۵۲
کارشناس علوم قرآنی گفت: امام هشتم (ع) اگر از کسی خطا می‌دیدند تذکر می‌دادند، حتی اگر این فرد مامون بود. روزی مامون در حال گرفتن وضو بود و کنار وی شخص دیگری برایش آب می‌ریخت. امام رضا (ع) او را نهی از منکر کردن و فرمودند: در امور عبادی کسی را شریک قرار نده و خودت کارت را انجام بده.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد صدارت کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره ولادت امام‌ رضا(ع) گفت: مادر امام هشتم بسیار اهل عبادت بودند. حضرت امام رضا(ع)نیز مانند مادرشان اهل عبادت بودند در سفری که از مدینه به ایران می‌آمدند پس از رسیدن کاروان به مرو، به مامون می‌گویند امام رضا(ع) همیشه در حال عبادت بوده و با خدا ارتباط داشته است. مأمون پاسخ می‌دهد درست می‌گویید، همه این خانواده اهل عبادت هستند و با خدا ارتباط نزدیک دارند، اما این مسائل را دیگر جایی مطرح نکنید. 


حجت‌الاسلام و المسلمین صدارت ادامه داد: دلیل درخواست مامون این بود که نمی خواست مردم خلاف چهره‌ای که او از ائمه برایشان ساخته بود را ببینند تا عباسیان رسوا نشوند و حکومت زیر سوال نرود.

این کارشناس علوم قرآنی درباره ویژگی شخصیتی حضرت امام رضا(ع) بیان کرد: یکی از ویژگی‌هایی که در امام رضا(ع) وجود داشت و به درد جامعه ما نیز می خورد ساده زیستی و تواضع ایشان بود. ایشان با طبقات زیر دست، افراد کم درآمد و یا کارگران در یک سفره غذا می‌خوردند. یکی از اطرافیان به حضرت گفت شما ولی عهد مسلمین هستید بهتر نیست که با فقرا و افراد پایین دست جامعه همنشینی نکنید، حضرت برافروخت و به او فرمود: "بین من و آنها هیچ تفاوتی وجود ندارد، همه ما یکی هستیم و در نزد خدا برابریم." درنتیجه سیره عملی امام هشتم را باید در زندگی و کارمان رعایت کرده و در برابر افراد پایین‌تر دچار تکبر نشویم.


وی توضیح داد: امام هشتم(ع) اگر از کسی خطا می‌دیدند تذکر می‌دادند، حتی اگر این فرد مامون بود. روزی مامون در حال گرفتن وضو بود و کنار او شخص دیگری برایش آب می‌ریخت. امام رضا(ع) او را نهی از منکر کردن و فرمودند:در امور عبادی کسی را شریک قرار نده و خودت کارت را انجام بده.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *