صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غریب آبادی: روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نماد گفتمان کشورهای اسلامی در برابر هژمون فرهنگی غرب است

۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱:۲۳
کد خبر: ۴۳۸۳۳۵۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی و هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی برگزار شد.

خبرگزاری میزان - مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی و هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی امروز سه شنبه، 11 مرداد، با حضور ریاست محترم قوه قضاییه و مسئولان عالی‎رتبه برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه: مطالعه تاریخ مدعیان حقوق بشر غربی به اثبات می‌رساند که آنها انواع و اقسام جنایت‌ها را علیه مردم و بومیان انجام داده‌اند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز سه‌شنبه، ۱۱ مرداد، طی سخنانی در هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، ضمن تسلیت و تعزیت فرا رسیدن ایام ماه محرم به همه آزادی‌خواهان جهان، گفت: امیدواریم نتیحه برگزاری چنین نشست‌هایی برداشته شدن قدمی در جهت تعالی اسلام، انسان و حقوق بشر باشد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه عقل و خرد را از ویژگی‌های ممتاز انسان در میان آفریده‌های الهی دانست و اظهار کرد: اگر انسان از عقل خدادادی و قوه عاقله خود استفاده کند از خود خواهد پرسید که به چه دلیل آفریده شده است، مقصد غایی او کجاست و‌ برای رسیدن به آن مقصد باید چه مسیری را طی کند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه انسان، کرامت انسان و حقوق بشر از نگاه دین اسلام و همچنین همه ادیان توحیدی و الهی از جایگاه و ارزش بالایی برخوردار است، گفت: انسان با فطرت خدادادی خود و‌ با عقلی که خداوند به او داده است، می‌تواند به اعلی‌علیین صعود کند و در این دنیا برای خود و دیگران یک زندگی‌ آرام و توأم با عزت، امنیت، کرامت، صلح و صفا به وجود بیاورد.

رئیس عدلیه با بیان اینکه این امکان وجود ندارد که بدون شناخت انسان و‌ بدون وجود یک تعریف صحیح و‌ درست از بشر، سخن از حقوق بشر به میان آورد، گفت: انسان اگر از مسیر فطرت خدادادی خود و آن مقصد و هدفی که برای آن آفریده شده انحراف پیدا کند، می‌تواند از هر حیوان درنده‌ای برای همنوعانش خطرناک‌تر باشد.

قاضی‌القضات‌ در ادامه دلیل تفاوت غرب با اسلام در تعریف حقوق بشر را تفاوت نگاه در مقوله‌هایی همچون مبدأ آفرینش انسان، هدف آفرینش انسان و کرامت انسان دانست و با اشاره به آیه «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَیٰ کَثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلًا» گفت: خداوند متعال نسبت به آفرینش انسان تعابیر ویژه‌ای دارد که در خصوص سایر مخلوقات چنین تعابیری یافت نمی‌شود.

رئیس قوه  قضاییه در ادامه به درسی که امام حسین (ع) در زمینه کرامت انسانی و‌ آزادگی با عدم پذیرش دعوت حاکم ظالم و جائر ، به جهانیان در طول تاریخ داد، اشاره کرد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان داشت : امروز بسیاری از مدعیان حقوق بشر تعریف درستی از انسان و کرامت انسان ارائه نمی‌دهند و متأسفانه درصدند بر همه دنیا حرف غلط و تعریف نادرست خود را تحمیل کنند و اسم آن را نیز دفاع از آزادی و حقوق بشر نهاده‌اند.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: امروز سردمداران غربی به خصوص آمریکایی‌ها با خوی استکباری خود اعلام می‌کنند که هر انسان و کشوری که در جبهه ما نیست و رویکرد مستقل دارد ، دشمن ما محسوب می‌شود و باید تسلیم ما شود و اگر چنین نشود مبادرت به ترور و جنایت علیه آن انسان یا کشور می‌کنند و این خوی جنایتکاری و تروریستی و تروریست‌پروری ، منطق اصلی مدعیان دروغین حقوق بشری است.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به رویکرد اسلام در قضیه حقوق بشر و حتی رویکردی که اسلام در مقوله دفاع در برابر دشمن دارد، بیان داشت : مطالعه تاریخ مدعیان حقوق بشر غربی به اثبات می‌رساند که آنها طی مقاطع مختلف تاریخی در اقصی نقاط دنیا از الجزایر تا کشورهای آفریقایی و هند ، انواع و اقسام جنایت‌ها را علیه مردم و بومیان انجام داده‌اند و این جنایت‌کاری و رویکرد ترویستی این مدعیان دروغین حقوق بشر امروز نیز استمرار دارد و این موضوع را ما در قضایایی نظیر زندان ابوغریب شاهد بودیم که آنها جنایت‌هایی مرتکب شدند که حتی حیوانات درنده نیز از انجام این جنایت‌ها سرباز می‌زنند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با قدردانی از مواضع دکتر «مندلا ماندلا» و تعبیر آپارتایدی بودن رژیم صهیونیستی وی در این اجلاس، گفت: صهیونیست‌ها بدترین جنایات را علیه مردم مظلوم فلسطین انجام می‌دهند و مدعیان دروغین حقوق بشر یا در برابر این جنایت‌ها ساکت‌اند و یا به حمایت از این اقدامات شنیع و جنایتکارانه مشغول‌اند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به جنایات گروه تروریستی داعش و نقش واشنگتن در تشکیل این گروه بنا بر اقرار مقامات بلندپایه آمریکایی گفت: رویکرد تروریست ‌پروری و استفاده ابزاری از تروریست‌ها برای نیل به مقاصد و مطامع جهانخوارانه، از اهداف اصلی نظام سلطه و دنیای استکبار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به تحریف مضامین حقوق بشری از ناحیه غربی‌ها، اظهار داشت: امروز غربی‌ها در حال بازی با واژه مقدس حقوق بشر هستند و به استفاده ابزاری از حقوق بشر مشغولند؛ امروز آنها به بهانه نقض حقوق بشر اقدام به اشغال و محاصره و تحریم کشورهای مستقل می‌کنند و از سویی دیگر خودشان نیز بدترین جنایت‌ها را علیه نسل‌های مختلف انسان‌ها روا می‌دارند.

وی تصریح کرد: غربی‌ها در شرایطی ادعای حمایت از حقوق بشر دارند که حتی در قبال مردم خود نیز بالاترین ظلم‌ها و تضییع حق‌ها را روا می‌دارند.

رئیس قوه قضاییه ضمن قدردانی از بانیان و متولیان برگزاری روز حقوق بشر اسلامی، گفت: نباید مقوله گسترده حقوق بشر اسلامی را به صرف برگزاری یک همایش در یک روز منحصر کنیم بلکه باید در طول سال در راستای تبیین مواضع حقوق بشری اسلام و افشای جنایت‌های نظام سلطه و استکبار آمریکایی – صهیونیستی علیه مردم گوشه و کنار دنیا، کوشا باشیم.

وی تصریح کرد: علی‌رغم تلاش‌ها و کوشش‌هایی که طی سنوات گذشته صورت گرفته، هنوز آنگونه که شایسته است نتوانسته‌ایم دستاوردهای حقوق بشر اسلامی و نوع نگاه اسلام به مقوله حقوق بشر و همچنین جنایت‌هایی که سلطه‌گران و مستکبران غربی – صهیونیستی علیه انسان‌ها روا می‌دارند را تبیین و تشریح کنیم.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: امروز یکی از بزرگ‌ترین منکرها آن است که عده‌ای مقوله حقوق بشر را دستمایه اغراض و مطامع جهانخوارانه و سلطه‌گرانه خود کرده‌اند و در زیر سایه ادعاهای حقوق بشری بزرگترین جنایت‌ها را مرتکب می‌شوند لذا ما وظیفه داریم این توطئه مستکبران و سلطه‌گران را برای جهانیان به صورت مستمر تبیین و افشاء کنیم.

روز حقوق بشر اسلامی گامی برای مقابله با رویکرد حقوق بشرغرب است

کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ضمن خیر مقدم به مدعوین این مراسم و قدردانی از رئیس قوه قضاییه و وزیر امور خارجه، گفت: روز چهاردهم مرداد ماه سالروز تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی به ابتکار جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی تعیین و مقرر شد؛ کشورهای اسلامی هر سال در این روز در سطح ملی مراسم‎هایی برگزار می‎کنند؛ اعلامیه حقوق بشر اسلامی تلاشی از سوی کشورهای اسلامی برای ابراز هویت اسلامی در سطح جهانی و بیان دیدگاه ها و آموزه های دین مبین اسلام در خصوص حقوق انسان‎ها است.

وی افزود: اعلامیه حقوق بشر اسلامی تصریح می‎کند که براساس شریعت اسلامی، حقوق بشر ناشی از کرامت و ارزش ذاتی انسان است و امت اسلامی رسالتی جهانی دارد و اگرچه بشریت به مراحل پیشرفته ای در علوم مادی رسیده اما نیاز مبرم به ایمان و معنویت برای حفاظت از حقوق و تمدن خویش دارد.

دبیرستاد حقوق بشر، ادامه داد: غرب همواره کوشیده است تا با نادیده گرفتن فرهنگ دیگر ملت‎ها از جمله کشورهای مسلمان، ارزش های لیبرال و سکولار حاکم بر جامعه خود را در پوشش حقوق بشر بر جهان تحمیل کند و از این منظر روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نماد انسان استعلایی و گفتمان کشورهای اسلامی در برابر هژمون فرهنگی غرب محسوب می‎شود.

بیشتر بخوانید:

تشریح جزئیات مراسم اعطای جایزه حقوق‌بشر اسلامی از سوی غریب‌آبادی

هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی برگزار می‌شود

معاون امور بین الملل قوه قضاییه در بخش دیگری با بیان اینکه حمایت، ارتقا و اجرای موازین حقوق بشر یکی از اصلی‎ترین چالش های بشر به ویژه در جهان معاصر به شمار می‎رود؛ چرا که تحولات و وقایع اخیر در عرصه جهانی، حاکی از این است که کرامت انسانی بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید و نقض قرار گرفته است، بیان کرد: سلطه جویی های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، جنگ و کشتار افراد بی گناه به ویژه غیرنظامیان، تحمیل تحریم‎های ظالمانه توسط نظام سلطه، حمایت از گروه های تروریستی، مخاطرات اقلیمی و زیست محیطی و فقر از مهم ترین تهدیدهایی هستند که صلح و ثبات جهانی را نشانه رفته و روز به روز بر ابعادشان به زیان بشریت افزوده می‎شود.

غریب آبادی، اظهار کرد: در نتیجه این تحولات جامعه جهانی شرایطی را پشت سر می‎گذارد که با چالش‎های جدی در زمینه دستیابی به صلح، عدالت و امنیت انسانی روبرو است؛ بی تردید اکنون نوسازی جهان، به الگوهای جدیدی نیاز دارد که در آن عقلانیت، عدالت و معنویت مهم ترین ارکان زیست مشترک و تامین عدالت پایدار هستند.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر همچنین اعلام کرد که از بین 35 کاندیدا از 23 کشور که به کمیته انتخاب حقوق بشر اسلامی رسیدند، خانم «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار فلسطینی و «مندلا ماندلا»، از پیشگامان موج جدید ضد آپارتاید رژیم صهیونیستی، برگزیده شدند.

پخش کلیپ‎هایی درباره «شیرین ابوعاقله» و «مندلا ماندلا»

در این مراسم همچنین کلیپ‎هایی درباره «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار الجزیره که با شلیک گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسید و همچنین «مندلا ماندلا»، پخش شد.

نماینده خانواده «ابوعاقله»: شیرین ابوعاقله نمادی بین المللی است

در ادامه این مراسم همچنین خبرنگار شبکه الجزیره و از همکاران «شیرین ابوعاقله» به نمایندگی از خانواده و همکارانش به سخنرانی پرداخت.

وی از جانب دولت قطر، شبکه الجزیره، و خانواده «ابوعاقله» از مقام‎های جمهوری اسلامی ایران و قوه قضاییه قدردانی کرد و گفت: «شیرین ابوعاقله نمادی بین المللی است چرا که ترور وی دغدغه‎ای برای جهان است.»

وی با بیان اینکه مراسم تشییع «ابوعاقله»، یک مراسم فوق العاده بود چرا که با وجود مخالفت رژیم صهیونیستی پرچم فلسطین در آن مراسم برافراشته شد، افزود: «شیرین ابوعاقله» انتخاب کرد که در درجه اول فلسطینی باشد و برای مردم فلسطین مبارزه کند.

خبرنگار شبکه الجزیره ادامه داد: تحقیقات درباره ترور «شیرین ابوعاقله» در 3 سطح ادامه دارد؛ این شکایت‎ها از سوی شبکه الجزیره و خانواده «ابوعاقله»، تشکیلات خودگردان فلسطین و شخصیت‎های مختلف مطرح شده است.

به گفته وی، انگشت اتهام در این موضوع به سمت رژیم صهیونیستی است چرا که سربازان این رژیم در محل حادثه حضور داشتند.

وی همچنین موضع آمریکا در قبال پرونده شهادت «شیرین ابوعاقله» را ضعیف توصیف کرد.

ماندلا: ایران یکی از پیشتازان مبارزه علیه آپارتاید است

در بخش دیگری «مندلا ماندلا»، طی سخنانی ضمن قدردانی از قوه قضاییه و وزارت امور خارجه بابت برگزاری این مراسم، گفت: از حضور خود در ایران به عنوان یک کشور شناخته شده در زمینه مبارزه برای عدالت خرسندم.

«ماندلا»، افزود: ایران یکی از پیشتازان مبارزه علیه آپارتاید است.

وی در بخش دیگری بیان کرد: پدربزرگم(نلسون ماندلا) گفت که انقلاب اسلامی ایران امیدی برای تحقق عدالت برای مردم آفریقا است.

«مندلا ماندلا»، همچنین ضمن اشاره به ظلم رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان به ویژه زنان و کودکان، اضافه کرد: ما در حمایت از فلسطین در کنار جمهوری اسلامی ایران هستیم تا آپارتاید و اشغالگری رژیم صهیونیستی را خاتمه دهیم.

وزیر امورخارجه: غرب تلاش می‌کند ارزش‌های تصنعی خود را با توسل به ابزار حقوق بشر به دیگر کشورها تحمیل کند

حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه نیز در این مراسم طی سخنانی، گفت: متأسفانه در دنیای کنونی غرب تلاش می‌کند ارزش‌های تصنعی خود را با توسل به ابزار حقوق بشر به دیگر کشورها تحمیل کند این در حالی است که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اقداماتی در تعارض با حقوق اولیه انسانی بشر انجام می‌دهند.

وی افزود: در دهه‌های گذشته ابزار آمریکا و برخی کشورهای اروپایی فروش سلاح و انتقال آن و دامن زدن به برخی جنگ‌ها در نقاطی از جهان برای تأمین منافع خود و غرب بود.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: در دو دهه اخیر موضوع استفاده ابزاری از تروریسم در راستای تحقق منافع آمریکا و برخی کشورهای غربی توسعه پیدا کرده است؛ رفتار آمریکا و انگلیس در کشور عراق به عنوان مصداقی از رفتار ناقض حقوق بشر در منطقه است.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: عراق در این سال‎ها در اشغال آمریکا و انگلیس بود و گاهی بیش از 120 مورد ترور و انفجار خودرو تنها در بغداد و حومه آن رخ می‌داد.

وزیر امور خارجه با اشاره به نقش بزرگی که سردار شهید سلیمانی در دفاع از انسانی و بشر ایفا کرده بود، گفت: سردار دلها در عرصه مبارزه با تروریسم خوش درخشید.

وی تصریح کرد: تا داعش به کمک مرجعیت، نیروهای مدافع حرم و مردم عراق از پا درنیامده بودند آمریکایی‌ها برای از بین بردن آنها اقدامی نکرده بودند.

وزیر امور خارجه همچنین عنوان کرد: امروز مفتخر هستیم در ایران و در این مراسم که به ابتکار قوه قضاییه صورت گرفته حاضر شده‌ایم؛ ایران با اهدای هدیه و تجلیل از شخصیت یک بانوی خبرنگار فلسطینی حمایت خود را بار دیگر از موضوع فلسطین و تشکیل دولت واحد فلسطین و سراسر سرزمین تاریخی و مادری فلسطین به پایتختی قدس اعلام می‌کند.


وی بیان کرد: تجربه ایران و مقاومت در منطقه اثبات کرده که در مقابل جاه طلبی رژیم جعلی صهیونیستی هیچ چیز جز زبان قدرت و مقاومت پاسخگو نیست اما ایران راهکار سیاسی و دموکراتیکی مبتنی بر برگزاری رفراندوم در میان ساکنان اصیل فلسطینی را ارائه کرده و این طرح بیش از دو دهه قبل توسط رهبر معظم انقلاب در سازمان ملل تبیین شده و به ثبت رسیده است و راهکاری دموکراتیک مقابل جهانیان گذاشته است.

امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: بنا بر این طرح باید یک سرشماری با حضور بازرسان سازمان ملل میان ساکنان اصیل این سرزمین انجام شود و مردم فلسطین نسبت به آینده کشور خود بتوانند تصمیم بگیرند؛ مدعیان و سیاستمداران جهان در این سال‎ها هیچ توجهی به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها نداشتند.

وی افزود: قطعا صهیونیست‌ها از این ایده حمایت نکرده و نمی‌کنند زیرا نتیجه‌اش احقاق حقوق همه مردم فلسطین بوده و به اشغالگری آنها پایان می‌دهد؛ صهیونیست‌ها تنها زبان قدرت و مقاومت را درک می‌کنند.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری با تجلیل از اقدامات آیت الله جوادی آملی در حوزه حقوق بشر اسلامی گفت: فعالیت و وجود بزرگانی مانند آیت الله جوادی آملی، دانشجویان، اساتید و طلاب در حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور باعث شده تا ایران در بحث دفاع از حقوق بشر اسلامی و انسانی در مقابله با فرهنگ سازی تصنعی غرب از دستان پر و محتوایی غنی برخوردار باشد.

جوایز هفتمین دوره حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی اهدا شد

در پایان این مراسم جوایز هفتمین دوره حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی به افراد برگزیده اهدا شد.

در مراسم هفتمین دوره اهدای جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، جایزه این دوره به نماینده خانواده شهید «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار شبکه الجزیره، که در این مراسم حضور داشت و «مندلا ماندلا» اهدا شد.

«شیرین ابوعاقله» در ماه می سال جاری میلادی در حالی که مشغول پوشش خبری یورش نیروهای رژیم صهیونیستی به اردوگاه «جنین» در کرانه باختری بود، از سوی نظامیان صهیونیست هدف گلوله قرار گرفته و به شهادت رسید.

در این مراسم همچنین از آیت الله جوادی آملی و خانواده شهید حسن صیاد خدایی تقدیر شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *