صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۷ پدیده عجیب در اقیانوس‌ها +عکس

۲۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸:۰۱
کد خبر: ۴۳۷۴۹۸
پدیده‌های عجیب و شگفت‌انگیزی در دنیا در حال رخ دادن است که احساساتی همچون ترس و دلبستگی در ما ایجاد می‌کنند و در این بین پدیده‌های خاص اقیانوس‌ها جزو شگفت‌انگیزترین هاست.
به گزارشگروه فضای مجازی  انسان در مواجهه با اقیانوس دو نوع احساس متفاوت را تجربه می‌کند. یا شدیدا دلبسته آن شده یا با احساسی از ترس سکوت می‌کند. براساس گزارش سایت «the۱۰mostknown»، اگر به بطن ماجرا توجه کنیم در پس هر کدام از اتفاقات در اقیانوس منطق و دلیلی نهفته است. حال در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

۱- جزر و مد سرخ رنگ


پدیده عجیب و شگفت انگیز جریان جزرو مدی سرخ که به نام شکوفه جلبکی نیز شناخته می‌شود زمانی رخ می‌دهد که جلبک‌های موجود در رودخانه‌ها، دریا یا آب‌های سرد دیگر به سمت خطوط ساحلی یورش برده و باعث می‌شوند رنگ آب به دلیل تجمع آن‌ها تغییر کند. این اتفاق به ویژه در آب‌های ساحلی رخ می‌دهد. اگر چه بیشتر آن را به نام جریان جزر و مدی سرخ می‌شناسند، ولی دارای تنوع رنگ بوده و به رنگ‌هایی همچون نارنجی، قهوه‌ای و حتی سبز هم دیده شده است. این نوع جلبک‌ها به نام فیتوپلانتون دارای رنگ‌دانه‌های فتوسنتزی هستند.

۲- گرداب غول آسا


این پدیده بسیار بزرگ و قدرتمند بوده و ناشی از حرکات چرخشی و پیچشی حجم قابل توجهی از آب است. این حادثه دو بار در روز در غربی‌ترین ناحیه دریای نروژ و در سواحل شمال غرب این کشور رخ می‌دهد. ارتفاع آب درون گرداب تقریبا ده متر پایین‌تر از سطح آب دریا در حالت عادی است. این گرداب بسیار نیرومند بوده و قدرتی ده برابر جریان‌های معمولی اقیانوسی دارد. هر سه ماه یک‌بار مسیر حرکت آب این گرداب تغییر کرده و برعکس می‌شود.

۳- گل‌های یخی (آب شور یخزده)
 


این گل‌ها در اصل اشکالی از کریستال‌های یخی هستند که روی سطح دریا‌ها و لایه‌های نازک یخ مشاهده شده و در مرز بین هوا و آب دریا به وجود می‌آیند. این پدیده اغلب زمانی رخ می‌دهد که هوا در مقایسه با سطح دریا سردتر باشد. بر اساس تحقیقاتی مشخص شده که تعداد قابل توجهی باکتری در این اشکال یخ‌زده زندگی می‌کنند. گفته می‌شود که اگر روزی با این گل‌ها روبرو شدید بدانید که وارد قلمرویی جادویی شده‌اید.

۴- دریای شیطان


براساس گزارش «گجت‌نیوز»، دریای شیطان ناحیه‌ای است در اقیانوس آرام و تقریبا در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شهر توکیو، ژاپن قرار گرفته است. اما چه چیزی باعث شگفتی ساز بودن این منطقه شده است؟ جدا از این‌که نشانه‌ای از این ناحیه روی هیچ نقشه‌ای نیست مجموعه اتفاقاتی که در این ناحیه رخ می‌دهد سبب شده که این نام عجیب به آن داده شود. از جمله این رویداد‌ها می‌توان به مواردی از جمله اینکه هیچ موجود زنده دریایی در این ناحیه زندگی نمی‌کند، طوفان‌های متعددی دائما در این ناحیه روی می‌دهند که یک‌باره شروع شده و خیلی ناگهانی خاتمه می‌پذیرند اشاره کرد.

علاوه بر این ۹ کشتی ماهی‌گیری که در اطراف این ناحیه در حرکت بودند طی سال‌های گذشته به طرز مرموزی ناپدید شدند. در کنار این‌ها بستر اقیانوس در این قسمت دائما در حال حرکت و تغیر شکل است به طوری که جزایر آتش‌فشانی یک‌باره ظاهر شده و خیلی سریع نیز ناپدید می‌شوند گویی که هیچ‌گاه وجود خارجی نداشتند.

۵- ملاقات دریای شمال و دریای بالتیک


این پدیده بسیار نادر و عجیب عموما زمانی رخ می‌دهد که دریا‌ها به یکدیگر پیوسته یا به هم نزدیک می‌شوند. تنها در شهر کوچکی در منطقه اسکاگن در شمالی‌ترین نقطه کشور دانمارک است که می‌توان این پدیده را از نزدیک مشاهده کرد.

این همان چیزی است که در قرآن آمده است:

سوره مبارکه الرحمن

… مرج الْبحْریْن یلْتقیان (۱۹) بیْنهما برْزخٌ لا یبْغیان (۲۰) فبأی آلاء ربکما تکذبان (۲۱) یخْرج منْهما اللؤْلؤ و الْمرْجان (۲۲)
(۱۹) ٫ دو دریا را به گونه‌ای روان کرد که با هم برخورد کنند. (۲۰) ٫، اما میان آن دو حد فاصلی است که به هم تجاوز نمی‌کنند. (۲۱) ٫ پس کدامین نعمت‌هاى پروردگارتان را انکار می‌کنید؟ (۲۲) ٫ از آن دو، مروارید و مرجان خارج می‌شود.

۶- شکوفه‌های شب تاب


پدیده عجیب و در عین حال مسحور کننده‌ای که در اقیانوس رخ می‌دهد و معمولا به ندرت دیده می‌شود ایجاد شکوفه‌های درخشان و شب‌تاب است. این جریان اغلب زمانی رخ می‌دهد که حجم قابل توجهی از پلانکتون‌ها توسط موجی واحد شسته شده و به ساحل برده می‌شوند. این گونه از پلانکتون‌ها به دلیل وجود رنگ‌دانه‌های فتوسنتزی خاص به طور طبیعی می‌درخشند. این ارگانیسم‌ها معمولا زمانی که در معرض شرایط استرس‌زا قرار می‌گیرند از خود نور ساطع می‌کنند. جریان‌های سریع یا تلاطم آب و برخورد با ساحل از مواردی است که باعث ساطع شدن نور از این پلانکتون‌ها می‌شود.

۷- برینیکلز


دیگر رخداد مرموز و عجیبی که بویژه در اقیانوس‌های منجمد شمالی و جنوبی دیده می‌شود برینیکلز (استالاکتیت یخی) است. نام این پدیده از ترکیب دو کلمه Brine به معنی آب شور و Icicle به معنای قندیل به وجود آمده است.

اما واقعا چه چیز باعث ایجاد این پدیده می‌شود؟

معمولا زمانی که جریانی یخ زده از آبی بسیار شور که دارای چگالی به مراتب بالاتر از آب دریاست ایجاد می‌شود به دنبالش شاهد برینکلز خواهیم بود. به دلیل همین اختلاف غلظت، آب شور در قسمت تحتانی آب معمولی دریا قرار می‌گیرد. به دلیل سردی بی‌نهایت این جریان شور آب‌هایی که در اطراف آن قرار دارند منجمد می‌شوند. در نتیجه در اطراف آن غلافی یخی ایجاد شده که مثل لوله‌ای از یخ دیده می‌شود که به آن برینیکل گفته می‌شود. وقتی که این غلاف و جریان یخی در تماس با کف اقیانوس قرار می‌گیرد در مسیر حرکتش هر چیز زنده را از میان می‌برد.
 

منبع: فارس

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *