خودداری کانادا از صدور ویزا برای شرکت کنندگان در یک کنفرانس علمی
خبرگزاری میزان – بیستوچهارمین کنفرانس بینالمللی ایدز هفته آینده در «مونترآل» کانادا آغاز خواهد شد؛ با این وجود نمایندگان برخی از کشورها برای حضور در این نشست با محدودیت ویزا مواجه هستند.
به گزارش «الجزیره»، در آینده، کشورهای محدودکننده ویزا، مانند کانادا، که نمیتوانند یا نمیخواهند دسترسی به صداهای برخی کشورها را تضمین کنند، نباید اجازه میزبانی کنفرانسهای جهانی در مورد مسائل فوری مانند پاسخ به ایدز را داشته باشند.
بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی ایدز، (IAC)، قرار است بین 29 جولای تا دوم آگوست در مونترال، کانادا برگزار شود؛ انتظار میرفت که این کنفرانس دهها هزار نفر را از پیشینههای مختلف گرد هم آورد که برای تغییرات در یکی از مخربترین بحرانهای بهداشت عمومی زمان ما تلاش میکنند.
با این حال، متأسفانه اکنون شک و تردید زیادی وجود دارد که این گردهمایی مهم - اولین IAC حضوری از زمان آغاز همهگیری کرونا در سال 2020 - بتواند به پتانسیل کامل خود دست یابد.
تنها یک هفته مانده به آغاز کنفرانس، بسیاری از نمایندگان برخی کشورها هنوز مطمئن نیستند که آیا میتوانند در این کنفرانس شرکت کنند یا خیر؛ کشور میزبان، کانادا، برای رسیدگی به درخواستهای ویزای شرکتکنندگان احتمالی از آفریقا، خاورمیانه و آمریکای لاتین وقت صرف میکند.
در حالی که بسیاری از نمایندگان هنوز منتظر تایید برنامههای سفر خود هستند، بیش از 100 نفر دیگر مجبور شدهاند بپذیرند که تنها پس از رد درخواست ویزای آنها به دلایل مختلف تنها میتوانند به صورت مجازی در این کنفرانس شرکت کنند.
- بیشتر بخوانید:
- گستردگی آسیب کلیسای کاتولیک به بومیان کانادا و بی حاصل بودن عذرخواهی پاپ
- بومیان کانادا هدف تبعیض و بیعدالتی گسترده در سرزمین اجدادی خود
این یک ننگ است؛ دولت کانادا با دشوار کردن حضور نمایندگان بسیاری از کشورها در این کنفرانس، نه تنها سیاستهای تبعیضآمیز و مضر مهاجرتی خود را در معرض دید جهانیان قرار میدهد، بلکه مانع از تلاشها برای ایجاد یک واکنش موثر و جهانی به تهدید بیماری «ایدز» میشود.
تعداد بیشماری از محققان، مدافعان و دانشمندان از کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و خاورمیانه به طور علنی در مورد رفتار تحقیرآمیز خدمات مهاجرت کانادا سخن گفتهاند.
البته نگرش تبعیضآمیز کانادا نسبت به متقاضیان ویزا منحصر به کسانی نیست که تلاش میکنند در IAC شرکت کنند؛ این کشور مدتهاست که ورود مردم آمریکای لاتین، خاورمیانه، بخشهایی از آسیا و آفریقا را با ویزای کوتاهمدت یا بلندمدت سخت کرده است.
تعصب نسبت به شهروندان این کشورها در معماری مهاجرت کانادا ریشه دوانده است.
در حالی که خود فعالان و متقاضیان سالها در مورد این موضوع صحبت میکنند، کمیته دائمی شهروندی و مهاجرت مجلس عوام کانادا نیز اخیرا تعصب علیه کشورهای آفریقایی در سیستم مهاجرتی این کشور را بررسی و تایید کرده است.
انتهای پیام/