وضعیت بحرانی پناهجویان در اردوگاههای پناهجویی روآندا
خبرگزاری میزان – بررسی مراکز بهداشتی در اردوگاه پناهجویی روآندا نشان میدهد که دیگر بیماریهای واگیردار مانند وبا و مالاریا مشکل جدی محسوب نمیشوند؛ بلکه بیماریهای غیرواگیردار مانند دیابت، سکته مغزی، نارسایی کلیوی، .. به طور فزاینده در حال افزایش هستند.
به گزارش «گاردین»، روند رو به رشد بیماریهای غیرواگیردار مانند سکته مغزی، نارسایی کلیوی، دیابت، مشکلات تنفسی و فشارخون در اردوگاه پناهجویان «ماهاما» در روآندا که کودکان را نیز درگیر میکند، سبب افزایش نگرانیها شده است.
تاکنون بیش از هزار و 500 بیمار مبتلا به بیماریهای غیر واگیردار در مراکز بهداشتی «ماهاما» ثبت شده اند که حدود پنج درصد از کل پروندهها را تشکیل میدهد.
روند ثبت مبتلایان به بیماریهای غیر واگیردار ادامه دارد و کارکنان بهداشتی هر ماه موارد جدیدی را مشاهده و ثبت میکنند.
یک کارشناس ارشد بهداشت عمومی منطقه شرق و شاخ آفریقا در آژانس پناهندگان سازمان ملل میگوید «بیماریهای غیرواگیرداری که به طور سنتی افراد مسن را در زندگی در محیطهای شهری توسعه یافته گرفتار میکند، بر افراد در سنین پایین تر در اردوگاههای پناهجویی تاثیر میگذارد که چالشی جدید برای پناهجویان محسوب میشود؛ زیرا شرایطی که پناهجویان در آن زندگی میکنند میتواند شروع و تشدید بیماریهای غیرواگیردار را تسریع کند.»
وی افزود «اکنون در اردوگاه ای پناهجویی در شرق و شاخ آفریقا سکته مغزی افراد 10 یا 15 ساله بسیار رایج شده است و پناهجویان این رده سنی دچار بیماریهای غیرواگیردار میشوند؛ دلیل این امر مسکن نامناسب و رژیم غذایی نادرست و غالبا فاقد پروتئین است؛ ضمن این که تروما نیز در این امر نقش مهمی دارد.»
این کارشناس ارشد بهداشت در ادامه گفت «بیماریهای غیرواگیردار اغلب در محیطهای اسکان پناهندگان نادیده گرفته میشوند.»
بیماریهای غیرواگیردار هفت مورد از 10 مورد دلایل اصلی مرگ و میر در جهان را تشکیل میدهند.
در نبود یک سیستم مراقبتهای بهداشتی اولیه قوی، بیماریهای غیرواگیردار اغلب سبب ناتوانی قابل توجه یا مرگ زودرس میشوند.
- بیشتر بخوانید:
- گاردین: مقامهای انگلیسی درباره رضایت پناهجویان از انتقال به روآندا دروغ میگویند
- یک زن قربانی قاچاق در میان پناهجویان اخراجی از انگلیس به روآندا
ضمن این که افراد را در برابر بیماری های عفونی آسیب پذیرتر می کنند.
اردوگاه «ماهاما» در شرق روآندا قرار دارد و 58 هزار نفر از 127 هزار پناهجوی حاضر در روآندا در این اردوگاه زندگی میکنند.
این پناهجویان عمدتا از بروندی و جمهوری دموکراتیک کنگو به روآندا گریخته اند؛ برخی از پناهجویان به مدت 28 سال در اردوگاههای روآندا زندگی میکنند.
مقامهای اردوگاه «ماهاما» اخیرا مانع بازدید «گاردین» از این اردوگاه و صحبت با پناهجویان شده و تنها اجازه رفتن به دو مرکز بهداشتی اردوگاه را دادند که تحت مدیریت سازمانهای بین المللی قرار دارند.
به گفته کارکنان این مراکز، پناهجویان عمدتا غذای کافی ندارند و از مشکل تغذیه رنج میبرند.
انتهای پیام/