صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران اوکراین و افشای تعصب نژادی جریان رسانه‌ای غرب

۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹:۰۶
کد خبر: ۴۳۷۱۳۳۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
بحران اوکراین بار دیگر تعصب نژادی جریان رسانه‌ای غرب علیه پناهجویان غیر اوکراینی را افشا کرد.

خبرگزاری میزان - با توجه جهانی به عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین، نژادپرستی عمیقی که در نهادهای رسانه‌ای غرب نهادینه شده است، به طور کامل به نمایش گذاشته شد.

درخواست‌های پرشور رسانه‌های غربی برای کمک به پناهندگان اوکراینی اغلب با زبان رمزی مانند «متمدن» و «طبقه متوسط» پراکنده می‌شود و اکنون این سوال مطرح است؛ زمانی که شهروندان سوریه، فلسطین، افغانستان، عراق، یمن و بسیاری دیگر به سرنوشتی مشابه دچار شدند، این پوشش دلسوزانه رسانه‌ای کجا بود؟

همانطور که یکی از سیاستمداران اسپانیایی به صراحت آن را خلاصه کرد؛ «آوارگان اوکراینی خوش آمدید، پناهندگان مسلمان نه.»

صبر در میان بسیاری از کسانی که تصمیم گرفته‌اند علیه انواع رسانه‌های جریان اصلی غرب که به دلیل پوشش مغرضانه و تبعیض آمیز آنها در مورد جنگ اوکراین، مملو از استانداردهای دوگانه، به طور فزاینده ای زیر سوال رفته‌اند، کمرنگ شده است.

سرعت و مقیاس اتحاد بین‌المللی در حمایت از اوکراین، چه آنلاین و چه آفلاین، کنجکاوی و بدبینی را برانگیخته است و آشکار می‌کند که سایر درگیری‌ها، از سوریه گرفته تا فلسطین و افغانستان، نتوانستند واکنش مشابهی را از سوی غرب به همراه داشته باشند.

همیشه تعصبات و نژادپرستی ضمنی و صریح از سوی رسانه‎های غربی وجود داشته است، اما دیدن آنها به عمد و آشکارا ریاکارانه و نژادپرستانه گیج کننده بود. تعصب رسانه‌ای با سلسله مراتب قربانیان و پناهندگان و گفتمان «متمدنانه» در مقابل «غیرمتمدنانه» آشکار می‌شود.

برای برخی از تحلیلگران رسانه، پوشش اخیر درگیری در اوکراین، موضوعات نظام‌مند عمیق‌تر تبعیض و ارزش‌های انتخابی را که عمیقاً در برخی سازمان‌ها ریشه دارد، روشن می‌کند.

تاریخ اخیر برخی از بارزترین و مستندترین نمونه‌ پیامدهای بازنمایی نژادپرستانه و تعصب‌آمیز رسانه‌ها را برجسته کرده است؛ از جمله نقش رسانه‌های آمریکایی در ایجاد رضایت برای حمله به عراق در سال 2003، تأثیر اخبار جعلی در انتخابات  آمریکا و همه‌پرسی برگزیت، و همدستی فیس‌بوک در نسل‌کشی مسلمانان «روهینگیا» در میانمار.

انتهای پیام/


برچسب ها: حقوق بشر اوکراین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *