صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمادگی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای صادرات مرزی سوخت

۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵:۲۰
کد خبر: ۴۳۶۹۵۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با هدف تامین منافع استان‌های مرزی، آمادگی خود را برای صادرات رسمی فرآورده‌های نفتی از مرز استان آذربایجان غربی به کشورهای همجوار اعلام کرد.
به گزارش گروه اقتصاد  به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، سیدمحمدرضا موسوی‌خواه درباره فروش مرزی سوخت در منطقه شمال‌غرب کشور، از استانداری آذربایجان غربی به سبب ساماندهی فروش سوخت به مرزنشینان استان قدردانی کرد و گفت: آماده صادرات رسمی فرآورده‌های نفتی از مرز‌های استان هستیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم در امضای قرارداد‌های صادرات نفت از مرز‌های استان، منافع استان آذربایجان غربی تامین شود.

بر اساس این گزارش، ترکیه و گرجستان مایل به برقراری و تداوم صادرات سوخت و فرآورده‌های نفتی از مرز‌های استان آذربایجان غربی هستند.

بخشی از کارمزد جایگاه‌داران نقدی پرداخت می‌شود

موسوی‌خواه گفت: به منظور شتاب در روند عملیات، کارمزد جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی در سطح کشور به‌صورت پیش‌پرداخت و در قالب حق‌العمل‌کاری پرداخت می‌شود. برای نمونه در فرآیند جدید، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، بنزین را به مبلغ ۹۶۰۰ ریال به جایگاه‌دار می‌فروشد و جایگاه آن را به نرخ مصوب ۱۰۰۰۰ ریال به مشتریان عرضه خواهد کرد و مبلغ ۴۰۰ ریال را به صورت نقدی به عنوان پیش‌پرداخت کارمزد دریافت می‌کند، همچنین در پایان ماه براساس دستورعمل درجه‌بندی جایگاه و نرخ کارمزد با جایگاه‌دار تسویه حساب می‌شود.

وی افزود: براساس طرح جدید، نفت‌گاز بخش حمل‌ونقل نیز به عنوان مثال با نرخ ۲۸۶۵ ریال به جایگاه عرضه خواهد شد و جایگاه‌دار موظف است آن را با نرخ ۳۰۰۰ ریال به مشتریان خود عرضه کند و مابه‌التفاوت این دو رقم به عنوان کارمزد به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که شیوه کنونی پرداخت کارمزد در پایان ماه، با تاخیر روبه‌رو است، گفت: بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ جایگاه سوخت در کشور فعال هستند که تاکنون کارمزد آن‌ها با توجه به مبادی تامین سوخت، پراکندگی جغرافیایی و سطح جایگاه محاسبه و در پایان ماه بعد پرداخت می‌شد. این موضوع از نظر نیروی انسانی و عملیات حسابداری وقت‌گیر است.

موسوی‌خواه اظهار کرد: در شیوه کنونی برای پرداخت کارمزد جایگاه‌داران در هر دوره ناچار هستیم بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ رقم چک، سند حسابداری و اسناد مالی صادر کنیم و از آنجا که این اسناد باید مادام‌العمر نگهداری شود مشکلات متعددی چه از لحاظ نیروی انسانی و چه از نظر نگهداری اسناد به وجود آورده است، اما با شیوه جدید و پس از تثبیت نرخ حق‌العمل‌کاری، جایگاه‌داران کارمزد خود را هنگام عرضه فرآورده به‌صورت مستقیم از مردم دریافت می‌کنند.

مرحله دوم و سوم طرح کهاب رایگان اجرا می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از اجرای مرحله دوم و سوم طرح کهاب در جایگاه‌ها ازسوی سرمایه‌گذار بخش خصوصی به صورت رایگان در مجاری عرضه خبرداد و اظهار کرد: سرمایه‌گذار بخش خصوصی در چهار سال نخست از محل استحصال بنزین سرمایه و سود خود را از جایگاه‌دار به مرور دریافت خواهد کرد و در ادامه به مدت هفت تا هشت سال نیز به تناسب ۶۰ به ۴۰ یا ۷۰ به ۳۰ درصد فرآورده استحصال شده، بین سرمایه‌گذار و جایگاه‌دار تسویه خواهد شد، بنابراین جایگاه‌دار مبلغی برای اجرای این طرح مهم زیست‌محیطی پرداخت نمی‌کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *