صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت توجه به هوشمندسازی در حوزه‌های نظامی/ اداره شهرها متکی به هوشمندسازی است

۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۵:۵۵
کد خبر: ۴۳۶۳۱۶
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اینکه اداره شهرها متکی به هوشمندسازی است، گفت: با هوشمندسازی شهری همه ابعاد به خصوص حوزه سلامت از قابلیت هوشمندسازی بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش گروه سیاسی ، سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» در کنفرانس ملی «چالش‌های هوشمندسازی» که صبح امروز در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با ضروری دانستن پرداختن به پدیده هوشمندسازی، اظهار داشت: هوشمندسازی در حوزه‌های مختلف تاثیرات شگرفی ایجاد کرده و فرصت‌های با ارزشی برای بشریت به وجود آورده است که به عنوان مثال می‌توان به خانه‌ای که همه اجزا آن هوشمند شده است، اشاره کرد.

سردار جلالی موضوع شهر هوشمند را یک پدیده مهم دانست و گفت: با هوشمندسازی شهری همه ابعاد به خصوص حوزه سلامت از قابلیت هوشمندسازی بهره‌مند می‌شوند. ما با صنعت و زیرساخت هوشمند روبرو هستیم و به نوعی اداره شهرها متکی به هوشمندسازی است.

وی افزود: در حوزه‌های نظامی هم با پدیده هوشمندسازی مواجه هستیم؛ در این رابطه برای اولین بار در حمله آمریکا به افغانستان شاهد فرماندهی و کنترل از راه دور در صحنه جنگ بودیم. پس پیشرفت در این حوزه به حدی است که شاهد شکل‌گیری جنگ‌های رباتیک هستیم و نگاه به این مسئله ضروری است.

سردار جلالی با اشاره به پیشرفت سریع فناوری اظهار داشت: جلوی فناوری را نمی‌توانیم بگیریم؛ به همین جهت باید در مجموعه‌های مختلف قابلیت کنترل فناوری را داشته باشیم تا با مشکل روبرو نشویم. از این رو قابلیت ارتباط اجزای یک مجموعه، کنترل از راه دور، کاهش خطرسازی، کارکرد اتوماتیک و برنامه‌ریزی اجزا از قابلیت‌ها و ویژگی‌های هوشمندسازی اشیاء است.

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور قابلیت فرماندهی و فرمان‌پذیری را از جمله ویژگی‌های هوشمندسازی دانست و گفت: هر مجموعه‌ای که قابلیت کنترل از دور را داشته باشد، دیگران نیز می‌توانند از آن استفاده کنند؛ لذا هوش مصنوعی و پردازش داده هم بر قابلیت و کارکرد اشیا افزوده و موجب شکل‌گیری یک دیتای اطلاعاتی عظیم شده است.

وی ادامه داد: هوشمندسازی فرصت‌های بسیاری به وجود آورده و زندگی را آسان کرده تا حدی که می‌توانید از کیلومترها دورتر فرمان‌هایی را به سیستم هوشمند داده و یا با برنامه‌ریزی به اشیا دستور داد مثل هواپیماهای بدون سرنشین.

سردار جلالی درباره تهدیدات هوشمندسازی اشیاء گفت: هوشمندسازی در کنار فرصت‌ها و قابلیت‌ها، فرمان تهدیداتی هم دارد؛ از جمله نفوذ و کنترل دیگران و یا در حوزه‌های نظامی نفوذ و کنترل تجهیزات نظامی یک تهدید جدی است و مهاجمین سایبری می‌توانند از همه اشیا هوشمندانه به عنوان ابزاری برای تهاجم استفاده کنند.

وی افزود: در حوزه بهداشت و درمان سیستم‌ها، تمامی اطلاعات را به کارخانه‌های تولیدکننده ارسال می‌کنند، پس می‌تواند مورد استفاده دشمنان قرار گیرد؛ البته استفاده از این تجهیزات ضروری است اما باید آسیب‌ها و تهدیدات آن‌ها را بشناسیم و یک نگاه بومی و ملی به زیرساخت‌های سایبری داشته باشیم. در صورت ملی بودن زیرساخت‌های سایبری می‌توان از همه تجهیزات استفاده کرد. اگر این کار را نکنیم آنها می‌توانند از راه دور شهرهای ما را به هم بریزند.

رییس سازمان پدافند غیر عامل اظهار داشت: باید مراکزی ایجاد شود تا خطرات و آسیب‌های هوشمندسازی در حوزه سلامت و همچنین شهر هوشمند را بررسی کند و کنترل آن‌ها را برعهده بگیرد تا در شرایط تهدید بتواند شرایط را کنترل کند.

وی در پایان تاکید کرد: یک فضای آزاد و رها در فضای مجازی و سایبری نمی‌تواند محیطی امن را برای کشور ما در پی داشته باشد، البته مقررات لازم هم موجود نیست و مجلس محترم باید قوانین لازم را در این خصوص تنظیم و تصویب کند تا فضای سایبری از امنیت بیشتری برخوردار شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *