صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از واردات عمده زرده تخم مرغ تا چوب کبریت و سوزن ته گرد!

۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳:۱۵
کد خبر: ۴۳۶۲۹۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
واردات کالاهای غیرضروری یکی از دلایل حجم بالای واردات به کشور به حساب می‌آید که در میان آنها واردات ۷۶ تن زرده تخم خشک کرده به عنوان یکی از کالاهای عجیب و غیرضروری به حساب می آید که باعث خروج ۳۴۵ هزار و ۵۰۵ دلار از کشور شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، واردات و صادرات به عنوان اجزا تشکیل دهنده اقتصاد کشور‌ها همانند دو کفه از ترازو تجارت بین الملل به حساب می‌آیند که به کمک هم قطار اقتصاد را به پیش می‌رانند.
 
در ایران براساس عملکرد تجارت خارجی سال ۹۶، آمار صادرات غیرنفتی ۶.۵۶ درصد و صادرات کالا‌های صنعتی ۲۲درصد نسبت به سال ۹۵ افزایش داشته است.
 
در حوزه واردات نیز اطلاعات ثبت شده نشان می‌دهد در مدت ذکور به‌میزان ۵۴ میلیارد و ۳۰۲ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن ۲۴.۳۱ درصد افزایش داشته که مقایسه آمار نشان دهنده تراز تجاری منفی ۷.۴میلیارد دلار در سال گذشته است.
 
در میان کالا‌های وارداتی، کالای واسطه‌ای سهم ۳۰.۳۱ درصدی و کالا‌های سرمایه‌ای سهم ۱۶.۰۲ درصدی داشته و مابقی سهم به سایر کالا‌های وارداتی تعلق داشته است.
 
با نگاهی به آمار گمرک در ۱۲ ماهه سال گذشته با واردات کالا‌هایی غیرضروری مانند ظروف ملامین، دندان مصنوعی، چوب کبریت، دستگیره در و پنجره، اره دستی، مربا و ژله، ظروف یک بار مصرف کاغذی، چمن مصنوعی، قلوه سنگ، آلبوم، سوزن ته گرد، سنجاق، خلال دندان، نان سوخاری و موارد مشابه در حجم بالا و قابل توجه بر می‌خوریم که باعث خروج ارز از کشور شده است.
 
در یکی از عجیب‌ترین این موارد با زده تخم خشک کرده برخورد کردیم که بنا بر آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی در سال ۹۶ حاکی از آن است که در این مدت بیش از ۷۶ تن زرده تخم خشک کرده وارد کشور شده است.
 
بر اساس آمار این حجم از زرده تخم خشک کرده باعث خروج یک میلیارد و ۱۴۸ میلیون و ۳۹ هزار و ۱۳۱ تومان و یا به عبارتی ۳۴۵ هزار و ۵۰۵ دلار شده که این حجم واردات از ۴ کشور هلند، هند، آلمان، امارات صورت گرفته است.
 
در این زمینه کشور هند با حجم بیش از ۳۰ تن بیشترین صادرات را به ایران داشته که این حجم صادرات به ارزش ۱۶۴ هزار و ۶۸۶ دلار یا به عبارتی ۵۵۹ میلیون و ۷۸۲ هزار و ۹۰۰ تومان بوده است.
 
واردات ۷۶ تنی زرده تخم خشک این سوال را در ذهن متبادر می‌کند در صورت لزوم به این تناژ از این کالا چرا این محصول به دست کارآفرین‌های داخلی ساخته و به بازار عرضه نمی‌شود تا در کنار رفع نیاز بازار، سرمایه گذاری و اشتغال زایی نیز صورت گیرد؟
 
برای پیدا کردن جواب سوال به هدایت اصغری مدیرعامل سابق اتحادیه سراسری مرغ داران مرغ تخم گذار به گفت و گو نشستیم تا از میزان تولید کشور مطلع شویم.
 
هدایت اصغری مدیرعامل سابق اتحادیه سراسری مرغ داران مرغ تخم گذار در گفت‌وگو با ، در خصوص میزان تولید تخم مرغ کشور گفت: واحد‌های تولیدی تخم مرغ در داخل کشور ظرفیت تولید بالایی دارند تا جایی که با این حجم از تولید مشکل بازار را داریم.
 
وی افزود: میزان مازاد تولید بنگاه‌ها، جذب واحد‌های فرآوری می‌شود تا از این راه قدرت نگه داری کالا را افزایش دهند.
 
این کارشناس بازار تصریح کرد: در این میان در برخی از سال‌ها مشکلاتی از جمله بیماری آنفولانزا سبب کاهش تولید می‌شود که سال گذشته یکی از آن سال‌ها بوده که می‌توان استثنا برای آن قائل شد، اما به صورت کلی مازاد تولید داریم.
 
اصغری در ادامه به متوسط تولید تخم مرغ کشور اشاره و بیان کرد: به طور متوسط در حدود ۹۰۰ هزار تن تولید تخم مرغ داریم که در حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن نیاز کشور است که بر این اساس ۲۰۰ هزار تن مازاد داریم که در بخش صنایع فرآوری از آن استفاده می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه میزان مازاد در صنایع جانبی مانند کیک و شکلات و ... مورد مصرف قرار می‌گیرد، عنوان کرد: میزان مازاد را می‌توان صادر کرد که در بحث صادرات مشکل قیمت تمام شده وجود دارد که این امر رقابت در بازار‌های جهانی را مشکل ساز می‌کند.
 
تحت این شرایط و با وجود ظرفیت تولید بالا در تولید تخم مرغ واردات بیش از ۷۶ تن زرده تخم خشک کرده به کشور جای سوال بیشتری دارد که چرا پیش از صدور مجوز واردات به توانمندی های داخل کشور توجه نمی شود.
 
گفتنی است وزارت صنعت، معدن و تجارت در ابتدا تیر ماه لیستی از ۱۳۳۹ کالا منتشر و طی این ابلاغیه به سازمان توسعه تجارت و در پی تصمیم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ثبت سفارش ۱۳۳۹ ردیف کالا ممنوع شد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *