صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

الاکلنگ قیمت مرغ و پازل گمشده‌ای به نام برنامه‌ریزی

۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۳۶۲۷۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
فراز و فرود قیمت مرغ در بازار که به خاطر کمبود عرضه اتفاق افتاده است نبود برنامه ریزی در این صنعت را پیش از پیش نمایان کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مرغ ماده پروتئینی است که سهم زیادی در سبد خانوار‌های ایرانی دارد و در وعده‌های غذایی مردم نقش مهمی ایفا می‌کند.

اما با تمام ان تفاسیر این ماده پروتئینی دچار نوسان زیادی در قیمت گذاری است به نوعی در یک بازه زمانی تولیدکنندگان متضرر می‌شوند و در بازه زمانی دیگر مصرف کنندگان ناچار به خرید این ماده پروتئینی با قیمت بالا هستند.

این چرخه امسال نیز تکرار شد و در بازه زمانی قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار به قیمت ۷۳۰۰ تومان رسید و صدای مرغداران را به نشانه اعتراض بالا برد آن‌ها معتقد بودند قیمت مرغ منطقی نیست و تولیدکنندگان در حال متضرر شدن هستند و باید قیمت‌ها افزایش یابد و دولت از آن‌ها حمایت کند.

مرغداران قیمت بالای نهاده‌های دامی و نبود بازار‌های صادراتی را از دلایل این ضرر و زیان عنوان می‌کردند و خواستار حمایت دولت بودند تا صنعت مرغداری کشور از بین نرود و تولید کاهش نیابد.

در حالی که مرغداران از قیمت‌ها گلایه داشتند به ناگاه اواخر هفته گذشته قیمت مرغ به یکباره پرواز کرد و به حدود ۸۹۰۰ تومان رسید که برای مصرف کنندگان قیمت زیادی است هرچند مجددا قیمت مرغ کاهش یافت اما، شواهد نشان می‌دهند این فراز و فرود قیمت مجددا ادامه خواهد داشت.

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در گفت‌وگو با درباره دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: کمبود عرضه در بازار وجود دارد به دلیل سخت شدن شرایط تولید هم به دلیل گرمای هوا و هم به دلیل زیان که تولیدکنندگان از بابت قیمت به آن‌ها وارد شده رغبت زیادی به تولید ندارند.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در پاسخ به این سئوال که به چه دلیل روند رشد قیمت متوقف و کاهشی شده است، گفت: با افزایش قیمت مرغ، تقاضا برای آن کاهش یافت و بالطبع با کاهش تقاضا، قیمت افت کرد.

وی درباره پیش بینی وضعیت بازار گفت: به دلیل کمبودی که در عرضه وجود دارد، احتمال افزایش ۲۰۰ تومانی قیمت هر کیلوگرم مرغ طی هفته آینده وجود دارد.

نوسان قیمتی در بازار مرغ نشان می‌دهد نبود برنامه ریزی از سوی مسئولان دولتی در زمان افزایش میزان تولید و عدم حمایت مناسب از تولیدکنندگان موجب شده تا انگیزه تولیدکنندگان برای تولید کاهش و میزان عرضه کم شده و در مقابل قیمت‌ها افزایش یابد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *