صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ادعاهای دروغین عفو بین‌الملل درباره حقوق بشر/ حامیان مالی این نهاد کدام کشورها هستند؟

۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۱:۱۹
کد خبر: ۴۳۶۰۷۷۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سازمان عفو بین‌الملل مدعی است که حامی نخست حقوق بشر در جهان است اما بررسی‌های انجام شده واقعیت‌های دیگری را آشکار می‌کند.

خبرگزاری میزان - عفو بین‌الملل مدت‌هاست که خود را به عنوان یک سازمان غیردولتی مستقل و بی‌طرف متعهد به ترویج حقوق بشر در سراسر جهان معرفی کرده است. با این حال، نگاهی دقیقتر به این سازمان، داستان متفاوتی را در مورد حامیان خود و چگونگی ساختن داستان‌هایی از «تراژدی‌های حقوق بشری» نشان می‌دهد.

به گزارش «گلوبال تایمز»، عفو بین‌الملل ادعا می‌کند که «ما نه از دولت‌ها و نه از احزاب سیاسی بودجه برای تحقیقات حقوق بشری نمی‌پذیریم و تنها از سوی کسب‌وکارهایی که به دقت بررسی شده‌اند، حمایت قبول می‌کنیم.»

اما در واقع، دولت انگلیس سومین کمک کننده بزرگ عفو بین‌الملل در سال 2009 با کمک «سخاوتمندانه» 800 هزار یورویی بود؛ در سال 2011، عفو بین‌الملل 842 هزار پوند از وزارت توسعه بین‌المللی انگلیس دریافت کرد؛ علاوه بر این، عفو بین‌الملل کمک‌های مالی فراوانی از کمیسیون اروپا، هلند و آمریکا دریافت کرد.

در سال 2016، کمک مالی یک اندیشکده آمریکایی به افزایش هشت درصدی درآمد عفو بین‌الملل ایرلند کمک کرد؛ از آنجایی که قوانین مالی مبارزات انتخاباتی ایرلند کمک‌های خارجی به گروه‌هایی را که در انتخابات یا همه پرسی حضور دارند را ممنوع می‌کند، کمیسیون استانداردهای اداره عمومی از عفو‌بین‌الملل درخواست کرد که این پول را بازگرداند، که این نهاد از انجام آن خودداری کرد.

عفو بین‌الملل گزارش‌هایی درباره وضعیت حقوق بشر در بسیاری از کشورها منتشر می‌کند، چنان که گویی در حال نجات جهان است؛ متأسفانه در اکثر مواقع گزارش‌های سرشار از اتهامات بی‌اساس و مغرضانه آن بدون توجه منطقی به وضعیت واقعی است.

خود این سازمان در حالی که تبلیغ چگونگی حمایت از حقوق بشر در سراسر جهان را می‌کند اما خود در زمینه اعتبار و حقوق بشر مشکلات جدی دارد.

در سال 2018 دو کارمند این نهاد کشته شدند؛ دبیر کل عفو بین‌الملل، دستور بررسی مستقل را داد که در آن یکی از کارکنانش گفت که عفو بین‌الملل دارای «فرهنگ سمی پنهان‌کاری و بی‌اعتمادی» است؛ بلافاصله پس از آن، از پنج عضو این تیم هفت نفره خواسته شد تا سازمان خود را ترک کنند.

عفو بین‌الملل در وب‌سایت خود می‌بالد که دارای «یک جنبش جهانی بیش از 10 میلیون نفری در بیش از 150 کشور و منطقه است که برای پایان دادن به نقض حقوق بشر مبارزه می‌کنند». با این حال، عفو بین‌الملل برای اثبات اینکه واقعا می‌تواند به پایان دادن به نقض حقوق بشر کمک کند، باید اجازه دهد که خود این سازمان و به‌خصوص کمک‌هایی که دریافت می‌‎کند به دقت مورد بررسی قرار گیرند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *