صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گوشت قربانی حجاج به کجا می‌رود؟

۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۴:۳۶
کد خبر: ۴۳۵۹۱۵۰
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
آمارها نشان می‌دهد حجاج ایرانی امسال بیش از 38 هزار قربانی در عربستان انجام دادند اما همچنان این گوشت امکان انتقال به کشور را ندارد.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: هر سال بعد از عید قربان، ماجرای برگشت گوشت‌های قربانی حاجیان ایرانی از عربستان به ایران مطرح می‌شود اما هر سال هم اعلام می‌شود که گوشت‌های قربانی حجاج کشورمان به کشور نمی‌آید.

البته سال 98 رایزنی‌های زیادی برای بازگرداندن گوشت‌های قربانی با طرف سعودی صورت گرفت و قرار بر بازگرداندن گوشت‌ها به کشور شد اما در پایان بازهم گوشتی از دام قربانی شده حجاج به ایران بازنگشت. امسال هم مثل هر سال انتقال گوشت‌های قربانی حجاج به ایران منتفی شد! با این حال اگر دوست دارید بدانید چه تعداد قربانی در عید قربان توسط حجاج ایرانی صورت گرفته و چرا این گوشت‌ها به ایران باز نمی‌گردد با ما همراه باشید.

دام عید قربان از کجا می‌آید؟

هر سال در ایام نزدیک به عید قربان، قیمت دام در عربستان به چند برابر قیمت واقعی‌اش می‌رسید. از سال 77  بانک توسعه اسلامی طرح اجرای قربانی را به عهده گرفت و سال هاست که دام مورد نیاز حاجیان از مزارعی که این دام‌ها در آن پرورش داده می‌شوند، تهیه می‌شود.

زمانی گوشت‌های قربانی حاجیان سوزانده یا دفن می‌شد اما بعد از اجرای این طرح، گوشت ذبیحه حجاج طی مراحلی بسته بندی و به صورت منجمد برای مصرف نیازمندان و مستمندان در داخل عربستان  و برخی کشورهای اسلامی توزیع می‌شود.

قربانی حاجیان چند تن گوشت می‌شود؟

با توجه به آمار منتشر شده توسط مسئول اجرایی طرح قربانی حج امسال، بیش از ۳۸ هزار رأس دام در حج امسال توسط زائران ایرانی قربانی شده است. اگر وزن لاشه هر دام را به طور متوسط 30 کیلو در نظر بگیریم، به عددی حدود هزار و 200 تن گوشت می‌رسیم. بد نیست بدانید کشور ما سالانه چیزی حدود 900 هزار تن گوشت مصرف می‌کند که از این مقدار 100 هزار تن آن به صورت واردات تامین می‌شود و گوشت ذبیحه حاجیان چیزی حدود 1.2 درصد واردات کل گوشت کشور است. اگر هر کیلو لاشه دام را 160 هزار تومان در نظر بگیریم، قیمت ریالی این گوشت 192 میلیارد تومان می‌شود.

چرا گوشت قربانی حاجیان به کشور نیامد؟

کشورمان در حج سال 98 رایزنی‌های زیادی کرد تا گوشت‌های ذبح شده حجاج ایرانی را به کشور برگرداند تا از طریق کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی در داخل ایران توزیع شود، اتفاقی که متاسفانه هیچ گاه نیفتاد. امسال هم همان دلایلی برای بازنگرداندن گوشت‌ها به کشور مطرح می‌شود که سال 98 هم مطرح بود. رئیس وقت سازمان حج و زیارت در سال 98 دلیل بازنگرداندن گوشت را مقرون به صرفه نبودن انتقال گوشت‌ها به ایران از راه هوایی و نبود کشتی مجهز به یخچال مناسب اعلام کرده بود. 

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



نظرات بینندگان
لیلا
|
|
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۹
چرا در ایران قربانی ها رو انجام نمیدن چه اشکالی دارد که یک کشتار گاه در ایران برای حجاج ایرانی قربانی کنن روز عید قربان و به حجاج اعلام کنن که قربانی انجام شد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *