صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش ۲ هزار مگاواتی مصرف برق با تغییر ساعات اداری/ تاثیر به سزای دما در راندمان تجهیزات برق

۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴:۰۱
کد خبر: ۴۳۵۴۸۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
با تغییر ساعات کاری هزار و ۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف در استان‌ها شکل گرفت و با اعمال تغییر ساعت ادارات تهران، نزدیک به ۵۰۰ مگاوات دیگر بر این رقم افزوده شد که در کل حدود ۲ هزار مگاوات کاهش مصرف از تغییر ساعات ادارات دولتی حاصل شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، رشد مصرف برق در هفته‌های اخیر به واسطه افزایش دما باعث شد که برخی مناطق با قطعی‌های مکرر برق روبرو شوند و از این وضع گلایه‌مند باشند.

افراد بیش از اینکه از قطعی‌های موردی گلایه کنند نظرشان بر این بود که حداقل اطلاع رسانی در مورد قطعی‌ها می‌تواند کمک کن تا برای زمان قطعی برق برنامه ریزی کنیم و کار‌های ضروری خود را در ساعاتی دیگر انجام دهیم.

این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که همایون حائری معاون وزیر نیرو در نشست خبری به مردم این نوید را داد که در راستای اطلاع رسانی به مشترکان اقداماتی در دستور کار قرار گرفته است تا در صورت امکان، قطعی‌ها اطلاع رسانی شوند.

چندی بعد شرکت توزیع نیروی برق نقشه قطعی برق در مناطق مختلف کلانشهر تهران بزرگ را اعلام کرد و در اطلاعیه‌ای از مشترکان درخواست کرد با صرفه جویی ۱۰ درصدی در مصرف برق به ویژه در ساعات اوج مصرف و انتقال مصارف غیر ضروری به دیگر ساعات، مجموعه صنعت برق را در تامین برق پایدار یاری رسانند.

لازم به ذکر است که افزایش دما به بیش از ۴۰ درجه سانتی گراد تاثیر به سزایی در راندمان تجهیزات برق دارد و افزایش نامتعارف مصارف برق سیستم‌های سرمایشی وبه همراه عدم رعایت الگوی مصرف توسط برخی از مشترکین و ادارات می‌تواند باعث اعمال مدیریت بار در شبکه توزیع برق شود.

طبق برآورد شرکت‌های مدیریت برق ایران در بدترین وضعیت حدود ۱۵ روز با شرایط آب و هوایی غیر طبیعی از نظر گرما تا انتهای تابستان رو به رو خواهیم شد و از مشترکان درخواست شده است تا بیشتر مراقب مصرفشان باشند تا در کشور برای توزیع برق با محدودیت رو به رو نشویم.

با بالا رفتن پیک مصرف و در راستای تغییر ساعات اداری ادارات برخی استان ها، استان تهران نیز از این مصوبه عقب نماند و در تاریخ ۱۳ تیرماه تغییر ساعات ادارات را اجرایی کرد تا بتوان مصرف برق را در ساعات پیک تا حدودی کم کرد.

در همین راستا وزیر نیرو ضمن اعلام این موضوع که اگر صرفه‌جویی ناشی از تغییر ساعات کار ادارات در تعدادی از استان‌ها صورت نمی‌گرفت، دچار خاموشی بیشتری می‌شدیم، خاطرنشان کرد: با تغییر ساعت کار برخی ادارات هزار و ۵۰۰ مگاوات در اوج بار در میزان مصرف برق صرفه‌جویی شد.

همچنین هزار و ۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف در استان‌ها شکل گرفت که با اعمال تغییر ساعت ادارات تهران، نزدیک به ۵۰۰ مگاوات دیگر بر آن افزوده شد که در کل حدود ۲ هزار مگاوات کاهش مصرف از تغییر ساعات ادارات دولتی حاصل شد.

اردکانیان کاهش ۲ هزار مگاوات مصرف برق را رقم قابل ملاحظه‌ای دانست اعلام کرد که با این کاهش مصرف، سرمایه ملی حفظ شد و مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو هزینه ایجاد ظرفیت جدید نیروگاهی نشد.

در همین راستا محمودرضا حقی‌فام سخنگوی صنعت برق کشور، با بیان اینکه تغییر ساعات اداری، اداره‌های تهران بزرگ تاثیر به سزایی بر کاهش مصرف برق در زمان اوج بار داشته بیان کرد: با تغییر ساعات کاری در تهران بزرگ، روز‌های شنبه و یکشنبه هفته جاری تقریباً ۲۶۰ مگاوات کاهش مصرف حاصل شده است

با این تفاسیر می‌توان گفت که تغییر ساعات کاری در تهران نقش موثری در کاهش مصرف برق در ساعات پیک داشته و باید دید تصمیم برای ادامه این روند بعد از اتمام زمان پیشنهادی که پایان تیرماه است به چه صورت خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *