از راه اندازی شاخههای جدید تروریستی تا اتاق فکرهای جنگی علیه سوریه
وی ادامه داد: پس از آزادی عراق و بیرون راندن نیروهای تروریستی از این کشور، بخش اعظمی از تروریستها وارد سوریه شدند و قسمتی از آنها نیز به کشورهای اردن، عربستان و یمن متواری شدند.
نجار تصریح کرد: نباید فراموش کنیم نیروهای مردمی و ارتش سوریه به گونهای عمل میکنند که مناطق بسیار مهم را از اشغال تروریستها آزاد کنند. یک نمونه منطقهای در ریف دمشق بود که ۶ سال در اشغال تروریستها بوده است. یک بزرگراه بین المللی نیز بین دمشق و درعا بود که این منطقه نیز ۶ سال در اشغال بوده و یکی از معبرهای مهم ارتباطی تروریستها محسوب میشده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه تروریستهای شکست خورده به حومه شرقی درعا متواری شدند، گفت: هم اکنون ارتش سوریه، مناطق اشغال شده را پاکسازی و اقدام به کشف و خنثی سازی بمبها میکند. ارتش با استفاده از تمامی نیروهای خود مرزهایش با اردن را پاکسازی میکند.
وی با بیان اینکه ارتش سوریه گذرگاههای متعددی را در مرزش با اردن پاکسازی کرده، افزود: در حال حاضر شرایط تروریستها به گونهای است که ارتباطشان با آن سوی مرزهای سوریه مقداری محدود و بسته شده است. اگر این عملیات با سرعت بیشتری پیش رود، تروریستهای داخلی پس از مدتی تنها کاری که برایشان باقی میماند تسلیم شدن و ترک موقعیتشان است.
نجار در پاسخ به اینکه آیا تروریستها در سوریه و عراق وضعیت پادگانی و سازماندهی شده دارند، افزود: در عراق تنها نیروهایی که به صورت نفوذی و غیر منسجم اقداماتی را انجام دهند، هستند. تروریستها دیگر در عراق حضور منسجم و فرماندهی یکپارچه ندارند.
کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: در سوریه هنوز شرایط به این شکل رقم نخورده است که مناطق آزاد شده، پاکسازی شود. یا مناطقی که تحت اشغال کامل است، آزاد شود. بخش بسیار اندکی از سوریه در اشغال ترویستهاست. نباید فراموش کنیم که تروریستها تحت حمایت کشورهای بزرگ دنیا و دلارهای نفتی مرتجعین منطقه هستند.
وی در عین حال تاکید کرد: برخی مرتجعین عرب منطقه مانند کویت، امارات و عربستان هنوزحمایت مالیشان از تروریستها را قطع نکرده اند. در این شرایطی که برای تروریستها واقعا شرایط سخت و روبه شکستی است شاهدیم گروههای جدیدی در سوریه و توسط این تروریستها ایجاد میشود.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه «حراسالدین» یکی از انشعابات جبهه النصره است، افزود: اگر گروهی از تروریستها به انشقاق و نابودی برسد آنها با ایجاد یک شاخه جدید، نیروهایی با شرایط بهتر از دیگر کشورها ایجاد میکنند. فرماندهی تاکتیکی این اقدامات تروریستی تماما از سوی بزرگترین ارتشهای دنیا مانند آمریکا، فرانسه و رژیم صهیونیستی انجام میشود.
وی تاکید کرد: کسانی که در اتاق فکر و مراکز فرماندهی تروریستهای سوریه فعالیت و برنامه ریزی میکنند، فرماندهان ارشد ارتشهای بزرگ هستند. اتاق فکر الموک که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به راه افتاده مرکز کنترل تروریستهاست. شرایط از آنجا توسط ماهوارهها بررسی میشود و دستورات صادر میشود و حتی ناوهای جنگی آمریکا هم از این اتاق استفاده میکنند.
نجار گفت: هم اکنون رژیم صهیونیستی با توجه به شرایط خاصی که دارد، نیاز در به هم زدن برخی نقاط منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) دارد تا بتوانند خود را از زوال نجات دهد. یکی از راههایش همین رو به رو قرار دادن مخالفانش در برابر هم است. تروریستها با استفاده از ثروت خود مسلمانان، آنها را در اختلاف با هم قرار میدهند.
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: عربستان از موقعیت، ثروت و نیروهای مسلمانان در برابر آنها استفاده میکند این ضعف جهان اسلام را در پی خواهد داشت. این یکی از موانع اصلی وحدت مسلمانان هم به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: آمریکا قصد دارد برای ساماندهی گروههای تروریستی در جنوب سوریه منطقه پرواز ممنوعه ایجاد کند
وی درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه توسط آمریکا نیز بیان داشت: یکسال قبل از اشغال سوریه، بحث ایجاد منطقه پرواز ممنوع رونق گرفت. رژیم صهیونیستی، آمریکا و آل سعود سعی کردند این شرایط را به سوریه تحمیل کنند اما چندین بار مورد مخالفت کشورهای محتلفی مانند ایران و روسیه و دیگر کشورها قرار گرفت.
نجار در ادامه عنوان کرد: منطقه پرواز ممنوع باعث میشود تا کمک به تروریستها فرستاده شود ولی در عین حال مانع از اقدامات مناسب نیروی هوایی سوریه در با تروریست های آن مناطق میشود و این باعث تقویت دو چندان نیروهای تروریستی سوریه میشود.
کارشناس مسائل غرب آسیا یادآورشد: یکی از اهداف ایجاد منطقه پرواز ممنوع شامل حمایت از منطقه جولان نیز میشود. جولان در یک سال اخیر یک منطقه جنگی محسوب میشد و ارتش سوریه جولان را مورد هدف قرار دارد. شرایط به گونه ای پیش رفت که رژیم صهیونیستی با احضار نمایندههایی از کشورهای محور مقاومت پیام داد که دیگر جولان را نزنید ما هم اقدامی نمی کنیم.
وی با اشاره به اینکه توان موشکی و نیروی هوایی ارتش سوربه شرایط را به گونه ای رقم زد که رژیم صهیونیستی با اینکه 40 سال جولان را تحت اشغال خود دارد، به تنگ آمد، افزود: آنها بفکر افتادند تا جولان را نجات دهند. نجات جولان به معنای نجات مرزهای مناطق اشغالی فلسطین خواهد بود.