صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری ایلام: ماهانه ۱۲ هزار و ۹۰۰ پرونده به دادگستری استان ایلام وارد می‌شود

۱۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹:۲۲
کد خبر: ۴۳۵۰۵۸۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس دادگستری استان ایلام گفت: توسط شورای رهنمون قضایی و در جهت کمک به قضات، ضعف‌های دادرسی و اطاله دادرسی رفع و کاهش داده می شود.

خبرگزاری میزان - عمران علی‌محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ارتباط با مردم، کاهش ورودی پرونده‌های قضایی، رفع اطاله دادرسی، تکریم ارباب رجوع، ایجاد فضای مناسب برای اجرای عدالت و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام دادگستری از مهم‌ترین اهداف دادگستری ایلام برای ایجاد شرایط مناسب‌تر برای اجرای عدالت در استان ایلام است.

وی افزود: شورای رهنمون قضایی برای نخستین بار در کشور در استان ایلام با همکاری ۱۹ نفر از قضات پیشکسوت و باسابقه استان تشکیل شده است و 10 خواسته اول حقوقی و 10 جرم اول استان احصاء شده و سعی شده است که توسط این شورای رهنمون و در جهت کمک به قضات، ضعف‌های دادرسی و اطاله دادرسی رفع و کاهش داده می شود.

رئیس کل دادگستری استان ایلام افزود: در سند تحول و تعالی دستگاه قضایی، شفاف سازی یکی از برنامه‌های محوری در این دستگاه است و ما به‌ دنبال این هستیم که فعالیت ها و اقدامات انجام شده خود را به‌صورت شفاف در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم.

وی افزود: در راستای ارتباط وثیق با مردم نشست های خبری برگزار می شود تا کلیه اقدامات انجام شده در دستگاه قضایی استان در اختیار رسانه ها و مردم قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت:ماهانه ۱۲ هزار و ۹۰۰ پرونده به دادگستری استان ایلام وارد می شود.

علی‌محمدی با عنوان این مطلب که ما خود را مکلف می دانیم در راستای اجرای عدالت و اعتماد سازی مردم به دستگاه قضایی اقدامات انجام شده را در اختیار رسانه ها قرار دهیم افزود: تبیین عملکرد همکاران قضایی نشان از آن دارد که این دستگاه قضایی در از بین بردن اطاله دادرسی، مهار ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی، تبیین اتقان آرا در دستگاه قضایی در جهت تکریم ارباب رجوع و نظارت بر حسن اجرای قوانین اقدامات مثبتی انجام داده و این اقدامات در اختیار رسانه ها قرار گرفته است.

رئیس دادگستری استان ایلام اظهار کرد: یکی از رسالت‌های دستگاه قضایی اطلاع‌رسانی وغنای عمومی است، که این مهم در دادگستری استان ایلام به خوبی در حال انجام است.

در ادامه این نشست علی رحمی معاون دادستان استان ایلام با اشاره به حساسیت برخی از پرونده ها، اظهار کرد: تحقیقات مقدماتی در دادسرا باید در محرمانگی کامل انجام شود، زیرا با توجه به حقوق شهروندان و اهمیت حفظ آبروی اشخاص تا در مورد ارتکاب جرم شخصی یقین حاصل نشده و پرونده به نتیجه قطعی نرسیده است این محرمانگی باید رعایت و آبروی اشخاص حفظ شود.

وی در رابطه با نحوه اطلاع رسانی در مورد این گونه پرونده ها گفت: اطلاع رسانی لازم و به موقع در زمینه این دسته از پرونده ها به صورت کلی از طرف دفتر حقوق عامه و روابط عمومی دادگستری انجام می شود.

کیانوش برخی رئیس دادگاه های عمومی و انقلاب ایلام نیز در این نشست،گفت: در دادگستری شهرستان ایلام ۲۱ شعبه رسیدگی داریم که بصورت میانگین، ماهانه ۲ هزار و ۴۰۰ پرونده به دادگستری شهرستان ایلام وارد می شود.

وی افزود: در ماه گذشته حدود ۲۰۳ پرونده از موجودی تعداد ۲ هزار و۴۰۰ پرونده که ورودی داشته ایم کسر و به آن ها رسیدگی شده است.

رئیس دادگاه های عمومی و انقلاب ایلام در مورد لزوم معرفی سامانه ثنا اظهار کرد: متأسفانه مردم از این نوآوری دستگاه قضا (سامانه ثنا) استقبال نمی کنند.

وی افزود: ما از طریق سامانه ثنا لینکی برای افرادی که در این سامانه ثبت نام کرده اند می فرستیم و با توجه به اطلاع رسانی لازم از طریق این سامانه مردم می توانند در منزل دادرسی را انجام دهند که این مهم کمکی برای جلوگیری از هدر رفت وقت مردم است.

در ادامه این نشست مالک روشنی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز ضمن تقدیر از اصحاب رسانه به دلیل اطلاع رسانی عمومی اظهار کرد: برای حل بسیاری از مسائل و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، باید به قانون مراجعه شود.

روشنی افزود: گروه های اطلاع رسانی مختلفی در فضای مجازی با حضور اصحاب رسانه و افراد اثر گذار تشکیل شده است و توانستیم، ۱۰۷ پیام پیشگیرانه در جهت اطلاع و پیشگیری از جرم و بالا بردن میزان اطلاعات مردم در این زمینه در گروه های مختلف منتشر کنیم و در این زمینه اصحاب رسانه بسیار فعال و کمک کننده بوده اند.

روشنی در زمینه اقدامات انجام شده دیگر در این راستا و در جهت پایین آمدن ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی که از نتایج این اقدامات است، تصریح کرد:از اساتید دانشگاه، قضات باتجربه و روانشناسان دعوت کردیم تا گروهی برای برای شناسایی آسیب ها و ورود به موقع در جهت رفع آن ها تشکیل دهیم که این اقدام تاثیر فراوانی بر کم شدن ورودی پرونده ها به دستگاههای قضایی داشت.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد سامانه سجام نیز بیان کرد: سامانه سجام یک ارتباط محرمانه بین معاونت پیشگیری و مردم است و مردم می توانند در صورت اطلاع از هر واقعه که منجر به جرم می شود برای پیشگیری از وقوع آن به این سامانه سجام مراجعه کنند.

وی در این مورد با ذکر مثال گفت: در مسیر ایلام _دهلران حدود ۲۰۰ نقطه حادثه خیز وجود دارد ،که تنها ۲۰ نقطه از این نقاط توسط دستگاه های مربوطه اعلام شده بود، طبق اطلاعات داده شده و تحقیقات انجام گرفته توسط دستگاه قضایی و شناسایی این ۲۰۰ نقطه حادثه خیز، اداره راهداری را مکلف کردیم که این نقاط حادثه خیز را احصاء و تعیین تکلیف کند.

روشنی با اشاره به مسئله ربا خواری و گزارشات مردمی به دستگاه قضایی نیز اظهار کرد: 6 جلسه برای رسیدگی به این معضل تشکیل شده و اصحاب رسانه در این زمینه بازوی محکم و ابزار اصلی برای امر اطلاع رسانی و نهی از منکر هستند، زیرا ربا خواری یک منکر است که باید از آن نهی و جلوگیری شود.

گفتنی است در پایان این نشست کلیه افراد حاضر در جلسه و مدیران کل دستگاه های مربوطه فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده خود را در حضور اصحاب رسانه بازگو کردند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *