صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لرزه بر خانه عنکبوت/ دولت متزلزل بریتانیا/ ارز ارزان برای سفر‌های خارجی رایگان

۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۴:۲۶
کد خبر: ۴۳۴۹۷۵
محور مقاومت از همان روز‌های نخست درگیری در سوریه به دنبال راه‌حل سیاسی بود و میل اسرائیل به گزینه سیاسی در شرایطی که در ضعیف‌ترین و شکننده‌ترین موقعیت خود قرار دارد، نوعی فرار روبه‌جلو با چاشنی دغل‌کاری و فریب به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «لرزه بر خانه عنکبوت» منتشر شده و در آن چنین آمده است:از شواهد و قرائن موجود بر می‌آید صهیونیست‌ها هم‌زمان با کوبیدن بر طبل توخالی تهدید، در پشت پرده به دنبال رایزنی با بازیگران مؤثر منطقه‌ای برای یافتن راه‌حل سیاسی در سوریه هستند تا از این طریق، معادله برنده – بازنده را برهم زده و شکست‌های پی‌درپی خود را به حاشیه ببرند. محور مقاومت از همان روز‌های نخست درگیری در سوریه به دنبال راه‌حل سیاسی بود و میل اسرائیل به گزینه سیاسی در شرایطی که در ضعیف‌ترین و شکننده‌ترین موقعیت خود قرار دارد، نوعی فرار روبه‌جلو با چاشنی دغل‌کاری و فریب به شمار می‌آید، همان‌گونه که سعودی‌ها نیز برای مخفی نگه داشتن فضاحت‌های تاریخی خود در بندر الحدیده یمن، همین رویه را در پیش گرفته‌اند.


برخی خبر‌ها حاکی از آن است که اسرائیل وعده داده در ازای خروج نیرو‌های مقاومت از سوریه، پیروزی این جبهه را به رسمیت بشناسد؛ همان‌طور که آل سعود و شرکا در الحدیده، در پی نظارت کذایی سازمان ملل بر این بندر هستند. تل‌آویو و ریاض از این رهگذر به دنبال مشخص نشدن برنده و بازنده این جنگ‌های از پیش باخته و جلوگیری از تحمل شکست‌های بیشتر هستند درحالی‌که نه در جنوب سوریه که صهیونیست‌ها در تیررس مقاومت قرار دارند، بلکه همه حامیان عبری، غربی، عربی تروریست‌ها در سراسر خاک این کشور از نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه التنف گرفته تا تروریست‌های مخفی شده در مرز‌های سوریه با اردن، عراق و جولان اشغالی، هیچ‌کدام روی آرامش را نخواهند دید و آینده‌ای که شرایط میدانی به نفع دولت قانونی سوریه کاملاً تثبیت شود، دیر نخواهد بود.

 
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «راه تازه‌ای باید» منتشر شده و در آن آمده است:چین از حیث اقتصادی همین الان با حدود ۲۰ میلیارد دلار اولین شریک تجاری ایران است، هند خود را در حوزه تمدنی تعریف می‌کند که با ما به پیوستگی فرهنگی می‌رسد. می‌دانید که تا ۷۰ سال پیش ایران و هند دو قدرت همسایه یکدیگر بوده‌اند، روسیه طی سال‌های اخیر خود را برای ایجاد رابطه‌ای استراتژیک با ایران آماده کرده است و امروز روسیه می‌گوید من هند را هم پای کار ایران می‌آورم؛ بنابراین زمینه‌های یک همکاری سطح بالا و مؤثر تجاری و سرمایه‌گذاری بین ایران و این سه قدرت آسیایی وجود دارد.
 

نتیجه «نگاه به غرب» در دولت ما و در بین مجامع علمی و سیاسی ما این شد که ما شرکت سرمایه‌گذار و بهره‌بردار چینی را از حوزه عظیم نفتی آزادگان بیرون کرده و به پنجره‌های «توتال فرانسه» دخیل ببندیم این در حالی بود که قبلاً این شرکت را در بدعهدی تجربه کرده بودیم. توتال شش ماه هم نماند و با تهدید ترامپ به خروج از برجام پا پس کشید و از ایران رفت. هم اینک چینی‌ها علیرغم خلف وعده‌ای که از ما دیدند، آمادگی دارند دوباره در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده و تا حد صادرات یک میلیون بشکه نفت در روز به صحنه بیایند که این به معنای پایان اثرپذیری ایران از تهدیدات آمریکا در توقف صادرات نفت ایران است.ما می‌توانیم با یک قرارداد ۲۰ و حتی ۵۰ ساله بین شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذار ایرانی، چینی، روسی و هندی و با حفظ سیطره ایران بر منابع خود یک «کنسرسیوم» تشکیل دهیم و از این طریق به تجارت خارجی خود و روند آن ثبات بدهیم. ریال، یوان، روبل و روپیه می‌توانند در این روند به عنوان ارز معتبر برای شرکاء به رسمیت شناخته شده و از این طریق به پول ملی خود اعتبار بخشیده و روند فعلی نزول دائمی آن را متوقف گردانیم.
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:در حالی که هنوز جشن (!) یک‌سالگی اجرایی شدن برجام از سوی طرفداران توافق هسته‌ای برگزار نشده بود، آذرماه ۹۵ شاهد تمدید تحریم‌های ۱۰ ساله ایران (آیسا) بودیم. این طرح نخست توسط مجلس نمایندگان تصویب شد و متعاقبا با ۹۹ رای مثبت و بدون رای منفی در سنا هم به تصویب رسید. نکته جالب توجه اینکه سناتور‌های دموکرات نیز به صورت کاملا متحد- که نشان هماهنگی آن‌ها با کاخ سفید بود- به طرح تمدید قانون آیسا رأی موافق دادند. این طرح پس از ۱۰ روز به صورت خودکار به قانون تبدیل شد، زیرا به دلیل حمایت اکثریت مطلق کنگره، امکان وتوی مؤثر آن توسط اوباما وجود نداشت، البته باراک اوباما حتی به صورت نمادین و جهت احترام به تنها دستاورد ۸ ساله سیاست خارجی‌اش [برجام]هم که شده، آن را وتو نکرد که لااقل چند هفته به تعویق بیفتد و اجرای آن به دوران پس از وی منتقل شود!
 

در حالی که اوباما آخرین روز‌های حضور خود در کاخ سفید را سپری می‌کرد، دولتمردان ما متوجه شدند نه «قول» و نه حتی «امضا»‌ی کری، تضمینی برای اجرای برجام نبوده است! عدم عادی‌سازی روابط بانکی با ایران، مصادره دارایی‌های ایران با حکم دادگاه‌های فرمایشی در ایالات متحده و... جملگی میراث عملکرد اوباما و همراهانش در قبال برجام بود. فراتر از آن، اوباما «مکانیسم ماشه» و «قانون تمدید ۱۲۰ روزه تعلیق تحریم‌های ایران» را برای رئیس‌جمهور بعدی آمریکا یعنی ترامپ به ارث گذاشت و او نیز با استناد به قدرت مانوری که دموکرات‌ها در اختیار وی قرار داده بودند، از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد!هم‌اکنون اعضای دولت سابق آمریکا و شخص اوباما- که مسؤولیت خروج ترامپ از توافق هسته‌ای بیشتر متوجه آنهاست- در کسوت مدافعان برجام و مخالفان ترامپ ایفای نقش می‌کنند! تاسف‌بارتر از این ایفای نقش، باور این بازی توسط برخی افراد خوش‌باور در داخل کشورمان است! آیا زمان آن نرسیده است تا این افراد، تنها برای یکبار مواجهه‌ای واقع‌بینانه با دشمنان قسم‌خورده ایران داشته باشند؟ آیا مشاهده کارنامه سیاه دولت قبلی آمریکا در این باره کفایت نمی‌کند؟!
 
 
روزنامه شرق نیز در یادداشت امروز خود چنین نوشته است:رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی، بعد از موفقیت جدید که مجموعه تحت مدیریتش به دست آورده، بار دیگر به بی‌مهری‌هایی که حاکم بر ورزش اول کشور است، اشاره کرد و گفت: «کسب مقام قهرمانی جهان، با وجود بی‌مهری‌های داخلی و خارجی که به کشتی روا می‌شود، پیام بزرگی برای تمام نونهالان و نوجوانان کشور دارد که با صرف‌کردن فعل خواستن می‌توان خیلی از محدودیت‌ها را از پیش‌رو برداشت و به موفقیت‌های بزرگ هم رسید. نوجوانانی که امروز در کشتی آزاد و فرنگی قهرمان جهان شدند، قهرمانان ملی ما در المپیک‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۸ خواهند بود که امیدوارم تا وقتی پیراهن تیم ملی را بر تن دارند، با آبرو و عزت برای ایران افتخارآفرینی کنند».
 

رئیس‌جمهوری قهرمانی کشتی‌گیران نوجوان کشورمان را در رشته‌های آزاد و فرنگی تبریک گفت. حسن روحانی در توییت خود آورده است: «کسب دو عنوان ارزشمند قهرمانی جهان در کشتی آزاد و کشتی فرنگی که با درخشش نوجوانان عزیزمان در رقابت‌های ۲۰۱۸ کرواسی به دست آمد، بر ملت ایران، ملی‌پوشان پرتلاش و مربیان و مدیران زحمت‌کش تیم ملی مبارک باد».
 
یادداشت امروز روزنامه اعتماد  استعفای دیوید دیویس، وزیر امور برگزیت و معاون او اشاره کرده است و نوشته: در شرایطی که بلافاصله پس از ابراز اطمینان خانم می‌در موضع مقتدر و متحد هیات دولت بریتانیا در موضوع ادامه مذاکرات برگزیت، استعفای دیویس و معاون وی اعلام شد، این دو حادثه نشانگر آن است که تشتت آرا در بربتانیا، چه در اصل موضوع جدایی از اروپا و چه در روند اجرایی شدن آن، چه در سطح جامعه و چه در سطح رهبری حزب حاکم و دولت محافظه‌کار، تا چه حد جدی و حل نشده است. مساله اصلی در روند اجرایی برگزیت این است که بریتانیا خواهان آن است که به شیوه مدل سوییس و نروژ، در موارد سودآور و بی‌دردسر با اروپا همگام و متحد بماند و اروپا معتقد است که این اتحادیه، همانند یک باشگاه و پیمان است که یا باید در آن بود یا خارج از آن. ضمنا اروپا مطلقا حاضر نیست به امید تکرار تجربه سوییس و نروژ، یکی یکی اعضای خود را از دست داده و اتحادیه را از درون بی‌محتوا کرده و به تدریج متلاشی کند.
 

در چنین دوراهی سرنوشت‌سازی، دو طرف با ابزار‌های موجود خود سعی دارند تا بیشترین امتیاز‌ها را در مذاکرات دشوار کنونی از طرف مقابل گرفته و کمترین امتیاز‌ها را بدهند. این روندی است که با موضع لرزان و لغزان دولت تر‌زا می‌از یک سو و چالش‌های اتحادیه اروپا با امریکای ترامپ از سوی دیگر، کاملا غیرقابل پیش‌بینی است و احتمالا در ماه‌های آینده به یک راه‌حل بینابینی منجر خواهد شد. خانم ترزا می‌امیدوار است با کنار رفتن دیویس و جانسون دولت بتواند مواضع یکدست‌تری را در مذاکرات برگزیت داشته باشد تا مخالفین در دولت صدای‌شان کوتاه‌تر شود. ولی این موضوع یک واکنش متقابلی هم داشته است زیرا مخالفان مواضع خانم می‌در مذاکرات با اروپا معتقدند که اساسا نخست وزیری و رهبری ترزا می‌در مذاکرات با اتحادیه به عنوان فردی که عمیقا اعتقادی به خروج ندارد و حمایت جدی از آن نداشته است، نمی‌تواند این کار را انجام دهد و باید فردی این مسوولیت را برعهده بگیرد که به خروج نیز معتقد باشد و در این زمینه مصمم باشد و با تردید وارد مذاکرات نشود. بنابراین از یک طرف ترزا می‌به دنبال قوی‌تر کردن دولت است و از سویی دیگر مخالفان، صدای بلند‌تری پیدا کرده‌اند که دولت و شخص وزیر مشروعیت حضور در این مذاکرات را ندارند و اکنون استعفای بوریس جانسون از سمت وزارت خارجه این موضع را قوی‌تر از گذشته کرده است.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان ارز ارزان برای سفرهای خارجی رایگان چنین نوشته است:با این وضعیت نابه سامان و اخبار ضد و نقیض، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از پیگیری مجدد این سازمان در خصوص اعلام تخصیص ارز برای مسافران، به تفکیک مقصد خبر می‌دهد. مونسان روز یک شنبه در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه با وزارت کار با هدف ایجاد ۵۰ هزار فرصت شغلی در حوزه گردشگری درباره سامان دهی وضعیت تخصیص ارز به گردشگران اظهار کرد: ما بار‌ها از بانک مرکزی خواسته ایم موضوع تبدیل ارز و تامین منابع ارزی برای گردشگران ورودی و خروجی سامان پیدا کند و مدتی هم منتظر ماندیم، اما متاسفانه پاسخی در این زمینه دریافت نکردیم.
 
 
وی با انتقاد از نابه سامانی وضعیت ارز در حوزه گردشگری، از بانک مرکزی خواست رقم تخصیص یافته ارز مسافرتی به تفکیک مقصد را اعلام کند. مونسان گفت: نرخ کنونی ارز، سفر به ایران را ارزان خواهد کرد اما اگر بانک مرکزی اقدامی برای سامان دهی روند تبدیل ارز انجام ندهد، این فرصت را از دست خواهیم داد. در خور اشاره است وی هفته پیش در توئیتی اعلام کرد: "به منظور شفاف‌سازی و اطلاع عموم مردم از نحوه تخصیص ارز مسافرتی، از بانک مرکزی درخواست شده است که میزان ارز تخصیص داده شده به مسافران و گردشگران را به تفکیک مقصد اعلام کند که با گذشت نزدیک به یک هفته، هنوز اطلاع‌رسانی از سوی بانک مرکزی در این‌باره نشده است. "حال باید منتظر ماند تا بانک مرکزی در مقابل این واکنش‌ها و اظهارنظر‌ها، تصمیم نهایی خود را بگیرد و حتی اگر تمایلی به حذف ارز مسافرتی ندارد، روشی را پیش بگیرد تا حداقل راهکار منطقی تری برای اختصاص ارز مسافرتی اعمال شود.
 
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان خداحافظی بوریس جانسون با وزارت خارجه انگلیس منتشر و در آن چنین آمده است:بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس که دیدگاه‌هایی افراطی داشت، خود از کسانی بود که خواهان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود و با حمایت‌هایش باعث رأی مردم به برگزیت شد. او هنوز هم از مدافعان این جدایی است، اما دیدگاه‌های او با دیدگاه‌های ترزا می‌برای دوره موسوم به پسابرگزیت، متفاوت است. استعفای او نیز که درست اندکی قبل از سخنرانی می‌در مجلس عوام برای تشریح طرحش درباره پسابرگزیت صورت گرفته، حاکی از تأکید او بر مخالفتش با این طرح است. ترزا می‌که نگران همکاری‌هایش با اعضای اتحادیه اروپا است، در این طرح خواهان حفظ روابط اقتصادی با اتحادیه اروپا بر مبنای آنچه که پیش از برگزیت حاکم بود، شده است. اما آقای جانسون معتقد است این کار به روح برگزیت خدشه وارد می‌کند و بریتانیا باید به‌طور کامل از اتحادیه اروپا جدا شود، نه ناقص.
 

در واکنش به استعفای بوریس جانسون، دونالد توسک رئیس شورای اروپا، در توئیتی با اشاره به تلاش‌های جانسون برای به بار نشستن رفراندوم جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا نوشت: سیاستمداران می‌آیند و می‌روند، اما مشکلاتی که به وجود می‌آورند جایی نمی‌رود.
 
در یادداشت روزنامه صبح نو نیز چنین آمده است:جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره مورد تهاجم دشمنان داخلی و خارجی قرار گرفته است. این دشمنان در قالب توطئه‌های گوناگون به‌دنبال پاتک به انقلاب بودند و سال‌ها با شبکه‌سازی، نفوذ و مزدورپروری و بمباران تهمت و شایعه و بازیافت زباله‌های فراری سعی کردند در راه پیشرفت و اقتدار کشور سنگ‌اندازی کنند. همچنانکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبرمعظم انقلاب در دانشگاه امام حسین(ع) به سه سرنوشت و سه جریان داخلی معارض با انقلاب اسلامی اشاره داشتند که هر سه جریان از انقلاب شکست خوردند. جریان اولی که رهبر انقلاب از آن نام می‌برند، جریان به‌اصطلاح لیبرال و متمایل به غرب و آمریکا بود. همان‌هایی که شش‌لول‌هایشان را بالا برده‌اند تا هرکس و هرچه را که با آمریکا و غرب ناسازگار است، هدف قرار دهند. اما امروز غرب‌گرایان وطنی با خروج ترامپ از برجام دچار سرگیجه شده و به‌رغم خوش‌خدمتی به آمریکا، بار دیگر مورد بی‌اعتنایی واشنگتن قرار گرفته‌اند و ایده آنان برای حل مشکلات کشور به بن‌بست رسیده است. اما رهبر انقلاب جریان دوم و سوم را این‌گونه معرفی می‌کنند: «کمونیست‌های اسلحه به‌دست که از هیچ کاری ابا نداشتند و منافقینی که با ظاهر اسلامی و باطن کفر در نهایت زیر پرچم صدام حاضر شدند.» سال‌هاست که منافقین در افکار شیطانی خود غرق شده و توانایی اقدام علیه جمهوری اسلامی را ندارند، هرچند که آمریکا با استفاده از گروهک منافقین و با بهره‌گیری از قدرت لابی صهیونیستی و دلار سعودی در صدد است سایر کشور‌ها را با سیاست‌هایش در قبال ایران همراه کند تا استراتژی ایجاد آشوب، تنش و ناامنی اجتماعی در کشورمان جواب دهد، اما تا امروز نظام اسلامی با ایمان راسخ به وعده الهی، برخورد شجاعانه و تکیه بر محاسبات عقلانی توانسته است هر سه جریان را مغلوب و منکوب کند. به‌راستی راز ماندگاری انقلاب اسلامی چیست؟ این راز را باید از سخنان رهبر انقلاب دریافت آنجا که تاکید می‌کنند: «سِرِّ تکان نخوردن جمهوری اسلامی اتکا به مردم است. سیاستمداران پشت پرده آمریکایی می‌گویند نظام جمهوری اسلامی ایران به این آسانی‌ها و به این زودی‌ها تکان‌بخور نیست، چرا این حرف را می‌گویند؟ برای خاطر اینکه می‌بینند که این نظام متکی به مردم است؛ سرّش فقط این است. ۸/۳/۱۳۹۲»
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *