صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا تسلط ارتش سوریه بر گذرگاه مرزی «نصیب» حامیان تروریست‌ها را عصبانی کرده است؟ +نقشه میدانی

۱۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲:۰۱
کد خبر: ۴۳۴۸۳۸
نیرو‌های ارتش سوریه جمعه هفته گذشته پس از درگیری‌های سنگین توانستند خود را به مرز‌های مشترک با اردن برسانند و گذرگاه «نصیب» را پس از سه سال از اشغال عناصر تروریستی خارج و یک پیروزی راهبردی را به نام خود ثبت کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، نیرو‌های ارتش سوریه جمعه هفته گذشته پس از درگیری‌های سنگین توانستند خود را به مرز‌های مشترک با اردن برسانند و گذرگاه «نصیب» را پس از سه سال از اشغال عناصر تروریستی خارج و یک پیروزی راهبردی را به نام خود ثبت کنند.

یک منبع میدانی در گفت‌وگو با میزان به اهمیت این گذرگاه مرزی راهبردی اشاره کرد و افزود: «نصیب» اصلی‌ترین گذرگاه سوریه با کشور اردن به شمار می‌آید که میان دو شهرک سوری و اردنی به نام‌های «نصیب» و «جابر» واقع شده است.

این منبع میدانی با بیان این که گذرگاه مرزی «نصیب» از سال ۱۹۹۷ شروع به کار کرد، گفت: این گذرگاه نقطه اتصال کشور‌های عربی به دریای مدیترانه است و همین مسئله اهمیتش را چند برابر کرده است.

وی با توضیح این مطلب که گذرگاه مرزی «نصیب» می‌تواند محل انتقال و عبور کالا‌های اروپایی به کشور‌های عربی باشد، افزود: وقتی کالایی از اروپا به غرب آسیا صادر می‌شود می‌تواند با هزینه کمتر از این گذرگاه به کشور‌های عربی انتقال داده شود.

به گزارش میزان، اردن در سال‌های قبل از بحران سوریه به دلیل قرار گرفتن در مسیر سوریه و سایر کشور‌های عربی از طریق این گذرگاه مرزی و ترانزیت کالا‌ها سالانه درآمد‌های قابل توجهی کسب می‌کرد.

اما شروع جنگ در سوریه برای اردنی‌ها یک ضربه مهلک اقتصادی بود چرا که این گذرگاه توسط گروه‌های تروریستی اشغال شد و انتقال کالا در این مسیر متوقف شد و درآمد‌های این بخش برای اردن به صفر رسید.

اگرچه حامیان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای گروه‌های تروریستی در سال‌های گذشته تلاش کردند با کمک‌های مالی خسارت‌های ناشی از بستن شدن گذرگاه مرزی «نصیب» را برای اردنی‌ها جبران کنند، اما این مسئله مطلوب طرف اردنی نبود.

مقامات اردنی در سال‌های گذشته نارضایتی‌های خود را از بسته شدن گذرگاه مرزی «نصیب» به صورت علنی مطرح نکردند تا حامیان تروریست‌ها عصبانی نشوند، اما در دو ماه گذشته به شکلی عمل کردند که نیرو‌های ارتش سوریه بر این گذرگاه مرزی مسلط شوند.

به گزارش میزان، گروه تروریستی موسوم به ارتش آزاد بهار سال ۲۰۱۵ توانست این گذرگاه مهم و راهبردی را به اشغال خود دربیاورد و سال گذشته هم برای مقامات اردنی شروطی تعیین کردند تا این گذرگاه باز شود.

سرکرده‌های گروه تروریستی ارتش آزاد به دولت اردن علام کردند که در صورت پرداخت‌های مالی نسبت به باز کردن گذرگاه مرزی «نصیب» اقدام می‌کنند و همین مسئله مخالفت و خشم اردن را به دنبال داشت.

اشغال و بسته شدن گذرگاه مرزی «نصیب» در سال‌های گذشته به دولت اردن بیش از یک میلیارد دلار خسارت وارد کرد و همین مسئله باعث شد تا اردنی‌ها خواهان رسیدن نیرو‌های ارتش سوریه به این گذرگاه شوند که البته خشم حامیان تروریست‌ها (آمریکا و عربستان) را به دنبال داشت.

مقامات اردنی که به شدت از شرط‌های گروه تروریستی موسوم به ارتش آزاد عصبانی بودند و زمانی هم که مذاکرات برای باز شدن گذرگاه نتیجه نداد، فقط به صورت لفظی خواستار ورود نیرو‌های سوری به گذرگاه «نصیب» نشدند و نیرو‌های خود را هم در مرز‌های مشترک با سوریه مستقر کردند تا فشار بر تروریست‌ها چند برابر شود.

به گزارش میزان، به طور قطع تسلط نیرو‌های ارتش سوریه بر گذرگاه راهبردی «نصیب» برای دمشق هم امتیاز‌های مختلف سیاسی و نظامی خواهد داشت و یک امتیاز ویژه اقتصادی هم به شمار می‌آید.

دولت سوریه با کنترل بر گذرگاه مرزی «نصیب» می‌تواند از ترانزیت کالا سودی اقتصادی قابل توجه‌ای را به همراه دولت اردن به دست آورد و همین مسئله منجر به افزایش همکاری‌ها میان دو کشور می‌شود که خوشایند حامیان تروریست‌ها به ویژه عربستانی نیست.

حال باید منتظر ماند و دید که رژیم سعودی برای جلوگیری از ارتباط مجدد دولت‌های سوریه و اردن بازهم دست به جیب می‌شود و با دلار‌های نفتی مقامات اردنی را متقاعد می‌کنند که تغییر راهبرد دهند یا خیر.

در حال حاضر، مقامات اردنی اعلام کرده اند که تمایل دارند گروه‌های تروریستی هر چه سریع‌تر با ارتش سوریه به توافق برسند و با ترک مناطق اشغالی به سمت شمال انتقال داده شوند تا زمینه برای بازگشت آوارگان هم فراهم شود.

به گزارش میزان، با پایان اشغالگری گروه‌های تروریستی در جنوب سوریه، شمال اردن هم پس از چند سال دخالت جبهه غربی - عربی - صهیونیستی به سمت آرامش حرکت خواهد کرد چرا که پایگاه‌های آموزشی تروریست‌ها در این محور کارآیی ندارد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *