صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران توانایی بستن تنگه هرمز به عنوان گلوگاه اصلی خلیج فارس را دارد/بستن تنگه هرمز امکان‌پذیر است/حمله همزمان به چند کشتی در تنگه هرمز آن را برای مدتی طولانی خواهد بست

۱۸ تير ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۳۴۷۱۰
پایگاه خبری «اویل پرایس» در گزارشی ضمن اشاره به توان ایران در بستن تنگه هرمز نوشت ارزیابی‌های نظامی نشان می‌دهد که بستن تنگه هرمز امکان‌پذیر است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه خبری «اویل پرایس» در گزارشی ضمن اشاره به توان ایران در بستن تنگه هرمز نوشت ارزیابی‌های نظامی نشان می‌دهد که بستن تنگه هرمز امکان‌پذیر است.

اویل پرایس ضمن اشاره به سخنان رئیس جمهور کشورمان در جریان سفر به سوییس می‌نویسد: هیچ تهدید مستقیمی انجام نشده است، اما بسته شدن تنگه هرمز به عنوان گلوگاه اصلی منطقه خلیج فارس اهمیت راهبردی برای همه دارد و بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی آژانس اطلاعات انرژی در حال حاضر روزانه بیش از ۱۷ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی از این تنگه عبور می‌کند و با احتساب صادرات ال‌ان‌جی قطر که از تنگه هرمز عبور می‌کند اهمیت این موضوع آشکار می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است: تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز پیشتر نیز مطرح شده بود؛ پیش از این و در دوران جنگ نفتکش‌ها (۱۹۸۸-۱۹۸۰) ایران تهدید کرد که تنگه هرمز را مسدود و یا برای همیشه آن را خواهد بست، نیروی دریایی کشور‌های غربی از وقوع کامل این اتفاق جلوگیری کردند، اما تعداد زیادی نفتکش و کشتی باری در آن دوره خسارت دیدند و در طول دهه گذشته نیز تقابل‌های زیادی که عمده آن‌ها میان کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا که در حال گشت‌زنی در منطقه بوده‌اند با شناور‌های نیروی دریایی سپاه ایران روی داده است.

این پایگاه تخصصی در ادامه گزارش خود می‌افزاید: قابلیت‌های نیروی دریایی سپاه ایران در این منطقه خاص را نباید دست کم گرفت، سپاه پاسداران ۲۵ هزار پرسنل دارد و در ترکیب با نیروی دریایی ارتش ایران دارای ۷ ناو و ۳۲ کشتی سریع‌السیر با قابلیت حمل موشک است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: ارزیابی‌های نظامی نشان می‌دهند که بستن تنگه هرمز امکان‌پذیر است و حمله همزمان به چند کشتی در تنگه هرمز آن را برای مدتی طولانی خواهد بست؛ تهدید چنین تقابل مستقیمی که عواقب پیش‌بینی نشده‌ای نیز دارد به طور قابل توجهی ریسک‌های ژئوپولیتیک در بازار‌های انرژی را افزایش می‌دهد.

اویل پرایس می‌نویسد: با این راهکار سخت مقامات ایران به دنیا نشان می‌دهند که عواقب منفی احتمالی اعمال کامل تحریم‌های آمریکا علیه ایران چه خواهد بود.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر این اقدام برای رقبا قانع کننده نباشد گزینه نظامی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز همیشه یک گزینه دیگر در اختیار ایران است، تهدید مستقیم اخیر ایران تنها هشدار بیدارباش برای جهان است که خارج کردن دومین تولید کننده بزرگ نفت خام اوپک از بازار‌ها کار آسانی نخواهد بود.

اویل پرایس در پایان گزارش خود می‌نویسد: گزینه دیگری که هنوز در رسانه‌های اصلی مورد بحث قرار نگرفته، قابلیت‌های ایران را در عرصه باصطلاح «آب‌های آبی» است، در حال حاضر، نیروی دریایی ایران در حال حاضر در تنگه باب المندب، بین یمن و شاخ آفریقا و در اطراف آن حضور دارد.

 

 

 

 

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *