قیمت ۹ گروه خوراکی بالا رفت / تخم مرغ ارزان شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، طبق آخرین آمار منتشره از سوی بانک مرکزی در هفته منتهی به ۱۵ تیرماه قیمت ۹ گروه خوراکی نسبت به هفته قبل از آن افزایش و ۲ گروه با کاهش قیمت روبرو شده است.
در این میان نرخ لبنیات ۰.۲ درصد، برنج ۰.۶ درصد، حبوب ۰.۲ درصد، سبزیهای تازه ۴.۸ درصد، گوشت قرمز ۰.۵ درصد، گوشت مرغ ۰.۸ درصد، قند و شکر ۱.۵ درصد، چای ۰.۱ درصد و روغن نباتی ۰.۳ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ تخم مرغ ۱.۸ درصد و میوههای تازه ۱.۵ درصد کاهش یافت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۴ درصد کاهش، ولی بهای برنج داخله درجه یک ۰.۶ درصد و برنج داخله درجه دو ۰.۹ درصد افزایش یافت. در گروه حبوب قیمت نخود، لپه نخود و لوبیا قرمز ثابت بود. بهای سایر اقلام بین ۰.۱ درصد تا ۰.۹ درصد افزایش داشت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه و شیر پاستوریزه و پنیر پاستوریزه بدون تغییر بود. قیمت سایر اقلام بین ۰.۵ درصد تا ۱.۱ درصد افزایش یافت. بهای تخم مرغ معادل ۱.۸ درصد کاهش داشت و شانهای 11 هزار و 500 تا 18 هزار تومان به فروش رسید.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل ۰.۵ درصد، گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۴ درصد و قیمت گوشت مرغ ۰.۸ درصد افزایش یافت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری اقلام میوه و سبزیهای تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهها متفاوت بودند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه میشد.
میوه فروشیهای سطح اقلام میوه و سبزیهای تازه را عرضه کردند که در گروه میوههای تازه قیمت انگور معادل ۲۰.۱ درصد، طالبی ۲.۴ درصد و موز ۳ درصد کاهش، ولی بهای سایر اقلام بیم ۱.۷ درصد تا ۷.۳ درصدافزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت لوبیا سبز معادل ۷.۷ درصد کاهش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۵ درصد تا ۱۶.۴ درصد افزایش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۰.۲ درصد، شکر ۰.۸ درصد، چای خارجی ۰.۱ درصد، روغن نباتی جامد ۰.۶ درصد و روغن نباتی مایع ۰.۲ درصد افزایش داشت.
گفتنی است قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته مورد بررسی نسبت به هفته مشابه سال قبل ۱۲.۵ درصد، برنج ۵.۷ درصد، سبزیهای تازه ۱۵.۱ درصد، تخم مرغ ۴۷.۱ درصد، حبوب ۱.۲ درصد، میوههای تازه ۵۲.۳ درصد، گوشت قرمز ۲۳.۹ درصد، قند و شکر ۱.۳ درصد، چای ۱۹.۳ درصد، روغن نباتی ۸۷ درصد رشد داشت؛ البته نرخ گوشت مرغ ۳.۱ درصد در این دوره زمانی کاهش داشته است.