سند کاداستر 98 درصد اراضی ملی استان بوشهر صادر شد/ رهایی 27 محکوم به قصاص استان در یک سال گذشته
خبرگزاری میزان - علی جمادی در دیدار اعضا شورای قضایی استان بوشهر با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با ارائه عملکرد دستگاه قضایی استان بوشهر از کاهش اطاله دادرسی در رسیدگی به پروندههای قضایی خبر داد و تصریح کرد: ورودی پروندهها به دستگاه قضا در سال گذشته 227 هزار فقره بود که تعداد پروندههای مختومه بیش از 233 هزار فقره است که بخشی از آنها پروندههای معوقه سالهای گذشته بوده است.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر آزادسازی اراضی تصرفی و برگشت به بیتالمال را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: یک هزار و 487 هکتار اراضی ملی به بیتالمال برگشت داده شد و 55 هکتار اراضی ساحلی آزادسازی شد.
جمادی با اشاره به توسعه فرهنگ صلح و سازش در رسیدگی به پروندههای قضایی و کیفری تصریح کرد: بیش از 30 درصد از پروندههای شورای حل اختلاف استان بوشهر با صلح و سازش مختومه میشوند و در این راستا سال گذشته 27 محکوم با تلاش شورای حل اختلاف، معتمدین و رضایت اولیای دم ازقصاص نفس رهایی یافتهاند.
وی صدور سند مالکیت برای 98 درصد اراضی ملی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و گفت: با اجرای طرح کاداستر اسناد ثبتی در اراضی مختلف صادر شده است.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری نیز در نشست با مسئولان دادگستری، اعضای شورای قضایی و ادارات تابعه قوه قضائیه در استان بوشهر، قوه قضاییه را نشان عدالت در یک نظام دانست و اظهار کرد: قوه قضاییه عیاری کامل ازعدالت محوری در نظام سیاسی محسوب میشود.
امام جمعه بوشهر در ابتدای این نشست از دستگاه قضایی استان بوشهر در خصوص برگزاری میز خدمت در مصلی های استان و مساجد سطح استان با حضور مسئولان دستگاه قضایی استان جهت پاسخگویی به مردم تقدیر و تشکر کرد.
ولی فقیه در استان بوشهرهمچنین تحقق سند تحول را موجب فعال شدن قوه قضاییه دانست و بیان کرد: پیشگیری یکی از موارد مهم در قوه قضاییه است که با اجرایی شدن آن از وقوع برخی جرایم جلوگیری میشود.
امام جمعه بوشهر، اجرایی شدن سند پیشگیری از وقوع جرایم را یک نیاز مهم جامعه دانست و تصریح کرد: با توجه به پروندههای ورودی به دستگاه قضا لازم است توجه ویژهای به برنامه پیشگیری شود.
وی تأمین ساختمان و تجهیزات استاندارد در دستگاه قضا را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: با توجه به موقعیت استان بوشهر برخی جرایم پنهان است که این موجب افزایش پروندههای ورودی به دستگاه قضا و ایجاد آسیبهای اجتماعی میشود.
آیتالله صفایی بوشهری شناسایی جرایم و تدوین راهکارهای پیشگیری از آن را ضرورت دانست و تصریح کرد: در نشست تخصصی، جرایم موجود در استان شناسایی، اولویتبندی و سپس طرح پیشگیری تنظیم و به تمامی نهادهای مرتبط ابلاغ شود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه توجه به فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از شخصیت زن باید در اولویت قرار گیرد، گفت: شناخت جرایم در عرصه فرهنگ عفاف و حجاب یک ضرورت است و بیتوجهی به این مهم مشکلات بزرگی ایجاد میکند.
امام جمعه بوشهر با قدردانی از تلاش دستگاه قضا در استان و قوه قضاییه افزود: حضور در بین مردم و تشکیل میز خدمت نشان از مردمی بودن دستگاه قضا است.
وی توجه آموزش و توسعه دیپلماسی و فرهنگ قضایی در جامعه را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: آموزش به جوانان، نوجوانان، کودکان در شناخت جرایم و راهکارهای پیشگیری از آن باید مورد توجه ویژه قرار گرفته شود.
آیتالله صفایی بوشهری همچنین بر تدوین کتاب در حوزه شناخت جرایم تأکید کرد و افزود: حوزه آموزش دستگاه قضایی باید کتاب آشنایی با جرایم ویژه کودکان و دانشآموزان تدوین و ارائه کند.
انتهای پیام/