صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۳۶۵ روز پس از «ترقه‌بازی»؛ مجلس شاکی شد/ خانواده‌های شهدا همچنان منتظرند + تصاویر

۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴:۵۶
کد خبر: ۴۳۴۵۶۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
دقیقا ۳۶۵ روز قبل ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ مصادف با دوازدهم ماه مبارک رمضان، مسعود پزشکیان نائب رئیس آذری مجلس شورای اسلامی در غیاب علی لاریجانی، زنگ آغاز جلسه علنی مجلس را...
گروه سیاسی ؛ «وَتِلکَ الأَیّامُ نُداوِلُها بَینَ النّاسِ... و ما این روز‌ها(ی پیروزی و شکست) را در میان مردم می‌گردانیم؛ (-و این خاصیّت زندگی دنیاست-)». دقیقا ۳۶۵ روز قبل ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ مصادف با دوازدهم ماه مبارک رمضان، مسعود پزشکیان نائب رئیس آذری مجلس شورای اسلامی در غیاب علی لاریجانی، زنگ آغاز جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد و نمایندگان مشغول بررسی دستور کار روز همچون «طرح الغاء برخی قوانین»، «گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره حادثه معدن آزادشهر» و «مراسم تحلیف نمایندگان جدیدالورود» شدند.
 
آرامش مستمر
نه تنها نمایندگان مجلس بلکه هیچ احدی به واسطه جانفشانی شهدای عزیز مدافع حرم، حتی فکر هم نمی‌کرد حادثه‌ای در ایران اسلامی آن هم در مجلس به وقوع بپیوندد. نمایندگان با آرامش مشغول بررسی دستور کار آن روز بودند ولی از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه به بعد شرایط تغییر کرد. هرچند آرامش همچنان برقرار بود و برقرار ماند.
 
 
ضرب شست
از ۳۵۰ تیم تروریستی که در سال‌های اخیر ضرب شست سربازان گمنام امام زمان (عج) را لمس کردند این سری یک تیم با پشتیبانی آمریکا و عربستان و برنامه ریزی مفصل توانسته بودند خودشان را به نهاد قانونگذاری کشور برسانند تا کشته شوند و بکشند هرچند شهید کردند و کشته شدند.
 
ترکیب ۵ نفره
اواخر بهمن سال ۹۵ یک تیم عملیاتی ترور با یک ترکیب ۵ نفره و به‌صورت سازماندهی شده از کشور عراق به سمت کرمانشاه عزیمت می‌کنند. با ورود این افراد این تیم پشتیبانی به سمت مرز‌ها رفته و آن‌ها را در شهر‌های استان کرمانشاه اسکان می‌دهند و در مدت ۷۴ روز اسکان این افراد با ارتباط‌گیری با عوامل خود سعی کردند هسته سازی و یارگیری کنند. در تاریخ ۱۶ خرداد ۹۶ دو نفر از افراد جذب شده از ایران به همراه ۳ نفر از افراد وارد شده به ایران با یک خودروی پراید عازم تهران شدند. در تاریخ ۱۷ خرداد ۹۶ اقدام به عملیات ترور کردند و نهایتاً منجر به شهادت ۱۸ نفر و مجروح شدن ۴۰ نفر شد.
 

نخستین شهید
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه حادثه تیراندازی در درب ورودی مجلس که محل ارتباطات و مراجعات مردمی است، آغاز شد. ۴ تروریست در پوشش مراجعه‌کننده وارد راهروی مجلس شده و با تیراندازی به یکی از محافظین مجلس وی را به شهادت رساندند؛ این پاسدارِ محافظ نهاد قانونگذاری کشورشهید پاسدار جواد تیموری نام داشت. شهید جواد تیموری متولد ۱۳۷۰ بود؛ او در سال ۹۰ وارد سپاه انصار شد و در سالروز عقد خود یعنی ۱۷ خرداد توسط تروریست‌های کوردل به شهادت رسید. برادر او ۲۹ سال پیش توسط منافقین کوردل در جریان عملیات مرصاد به شهادت رسیده بود.

 
 
راه کج تروریست‌ها
تروریست‌ها پس از به شهادت رساندن این شهید عزیز خود را به گیت‌های بعدی ساختمان مجلس رساندند و از آنجا قصد صحن علنی را کردند ولی با مقاومت پاسداران و نیرو‌های امنیتی، راه خود را به سمت طبقات فوقانی ساختمان بهارستان که محل استقرار دفاتر نمایندگان است، کج کردند.
 
در جریان بازدید اخیر هیئت قضایی از محل حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی، یکی از همراهان هیئت قضایی گفت پشتیبانی تروریست‌ها قوی بود، اما اطلاعتشان به روز نبود یعنی دو به دو توجیه نشده بودند که کدام مسیر را انتخاب کنند چرا که اگر مسیر را توجیه بودند، قطعا سرنوشت حادثه تروریستی سال گذشته مجلس شورای اسلامی وخیم‌تر از آن چیزی می‌شد که شده است.
 

 درب ورودی
ساعت ۱۰ و ۴۲ دقیقه درب‌های ورودی مجلس شورای اسلامی بسته شد، ولی کماکان جلسه علنی مجلس ادامه داشت.

گسترش فضای امنیتی
نیرو‌های انتظامی و امنیتی به سرعت با استقرار در خیابان‌های مجاور ساختمان بهارستان، مقررات منع آمد و شد را برقرار ساختند و مردم تجمع کرده را تا شعاع دو کیلومتری مسیر‌های منتهی به مجلس پراکنده کردند.

نفوذ تروریست‌ها به طبقات بالایی
تروریست‌هایی که تعدادشان ۴ نفر بود و توانسته بودند خود را به طبقات بالایی مجلس برسانند، به صوت کور به روی مردم و مراجعه کنندگان آتش گشودند؛ آن‌ها حتی با باز کردن پنجره‌های بهارستان که به خیابان و بیمارستان جنب پارلمان مشرف بود، اقدام به تیراندازی کور و ایجاد رعب و وحشت کردند.

هجوم به دفتر نماینده شاهین شهر
تروریست‌ها با ورود به دفتر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، میمه و برخوار، که در طبقه دوم بهارستان قرار دارد، رئیس دفتر و مشاور وی را به شهادت رسانند.


حاجی دلیگانی در این رابطه به میزان گفت: آقای محمدجواد زارع رئیس دفتر بنده، جانباز و رزمنده دفاع مقدس بود و به همراه آقای تقوی‌نژاد از فعالان حوزه فرهنگی و مشاور بنده و یک نفر از کارشناسان در حال بررسی سند ۲۰۳۰ بودند. چون اولین جلسه بررسی سند ۲۰۳۰ با حضورم خودم برگزار شده بود قرار بود ادامه کار را این دوستان انجام بدهند و از ساعت ۸ صبح در حال بررسی این سند بودند.

حاجی دلیگانی ادامه داد: وقتی متوجه سروصدا در راهرو می‌شوند به دیگران اعلام می‌کنند به دفتر خودتان بروید و خوشان نیز به دفتر باز می‌گردند و درب را هم از پشت قفل می‌کنند، اما تروریست‌های وحشی با گلوله، توپی قفل درب دفتر را می‌شکنند و وارد دفتر می‌شوند و در دم آقایان زارع و تقوی را به شهادت می‌رسانند.


تعرض به دفتر نماینده ارومیه
علاوه بر تعرض به دفتر حاجی دلیگانی، تروریست‌ها به دفتر سید هادی بهادری نماینده ارومیه نیز هجوم بردند و حمید امدادی مسئول دفتر وی را نیز مضروب و شهید کردند.

نطق آرامش بخش رئیس
ساعت هنوز به ۱۲ نرسیده بود که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در صحن علنی پارلمان به گفت‌وگوی کوتاهی با پزشکیان و برخی نمایندگان مجلس پرداخت و صحن علنی را ترک کرد، اما پس از دقایقی مجدداً در صحن علنی حضور یافت و ریاست جلسه را بر عهده گرفت.

لاریجانی پس از نشستن بر میز ریاست مجلس گفت: چند نفر از تروریست‌های بزدل نفوذ کردند به یک ساختمان در مجلس و با آن‌ها برخورد جدی شد و من از اینکه نمایندگان مجلس کار خود را در آرامش انجام دادند تشکر می‌کنم.

وی با بیان اینکه اتفاق امروز مساله‌ای جزئی است، ولی نشان می‌دهد که تروریست‌ها دنبال مساله سازی هستند، تاکید کرد: آن‌ها به این دلیل که ایران قطب فعال و موثر در مبازه با تروریسم است می‌خواهند در آن خدشه ایجاد کنند.

لاریجانی افزود: حتما نیرو‌های امنیتی با آن‌ها برخورد می‌کنند. بلافاصله پس از سخنان رئیس مجلس، نمایندگان حاضر در صحن شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.


به دام افتادن تروریست‌ها در طبقات فوقانی
اما با نفوذ تروریست‌ها به طبقات بالایی ساختمان بهارستان، نیرو‌های ویژه سپاه پاسداران وارد بهارستان شدند؛ یک تیم از این نیرو‌های ویژه موفق شد خود را به طبقات بالایی ساختمان مجلس رسانده  و یکی از تروریست‌ها را به هلاکت برساند. نیرو‌های ویژه سپاه سپس با مهارت و تدابیر ویژه تروریست دوم را هم پیش از آنکه این فرد جلیقه انفجاری خود را به تن کند، به هلاکت رساندند.

خروج نمایندگان
در این میان، نمایندگان مجلس و خبرنگاران با هدایت نیرو‌های حفاظت مجلس به آرامی از صحن خارج شدند؛ در زمان خروج خبرنگاران و نمایندگان دوتن از تروریست‌ها در یکی از طبقات مجلس در محاصره نیرو‌های انتظامی و امنیتی قرار داشتند. این دو تروریست محاصره شده که عرصه را بر خود تنگ می‌دیدند، با باز کردن پنجره‌های بهارستان که مشرف به بیرون بود شروع به تیراندازی کور به سمت مردم در خیابان و ساختمان‌های مجاور کردند.

خبر شهادت دومین محافظ
در این میان خبر شهادت دومین نیروی حفاظتی پارلمان که در درب ورودی به مقابله با تروریست‌ها برخاسته بود، رسانه‌ای شد و اعلام شد که تعداد شهدای حمله به پارلمان به ۴ نفر رسیده است.


صدای انفجار و تبعاتش
عقربه‌های ساعت هنوز به ۱۳ نرسیده بود که پس از چند صدای ممتد تیراندازی، صدای یک انفجار به گوش رسید؛ این صدای انفجار ناشی از اقدام دو تروریست انتحاری برای منفجر کردن جلیقه انفجاری خود بود. ظاهرا دو تروریست دیگر که متوجه حضور نیرو‌های امنیتی در محل و کشته شدن دیگر عضو گروه شده بودند جلیقه انتحاری خود را پیش از رسیدن نیرو‌های ویژه سپاه منفجر کرده و به هلاکت رسیدند.

پس از شنیدن شدن صدای انفجار، تدابیر امنیتی اطراف پارلمان تشدید شد و نیرو‌های امنیتی با شتاب بیشتری برای رهاسازی مردم خود را به طبقات بالایی پارلمان رساندند و موفق شدند چند تن از مراجعه کنندگان را از محل خارج کنند.

حضور مقامات و مسئولان عالیرتبه
حوالی ساعت ۱۳:۳۰ سردار سرلشکر محمد‌علی جعفری فرمانده کل سپاه برای بررسی حادثه تروریستی خود را به ساختمان بهارستان رساند؛ پیش از وی سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه به بهارستان آمده بود و فرماندهی ویژه عملیات را برعهده داشت. همچنین در نخستین ساعات آغاز حمله تروریستی، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران خود به بهارستان رسانده بود.

پایان عملیات
سرانجام در حدود ساعت ۱۶ پایان عملیات اعلام شد و ماموران امنیتی به پاکسازی محل پرداختند. به گفته صدیقی رئیس حراست مجلس  جلسه علنی روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ۹۶ یعنی روز حادثه، حتی ۱۵ دقیقه بیشتر از جلسات علنی سایر روز‌ها برگزار شد و پزشکیان جلسه را خوب اداره کرد.

بیشتر بخوانید: روایت ۶ ساعت ملتهب در بهارستان/ از توحش تروریست‌ها تا اثبات مجدد ایثار مدافعان حرم

اتمام حجت سپاه
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای با تشریح اقدام تروریستی تهران تاکید کرد: ریخته شدن هیچ خون پاکی را بدون انتقام نمی‌گذاریم و برای حفاظت از جان مردم لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد. «ریخته شدن هیچ خون پاکی را بدون انتقام نمی‌گذاریم و برای حفاظت از جان مردم لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد»؛ این مهم‌ترین بخش از بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به اقدام کور تروریستی داعشی‌های تکفیری وابسته به سعودی در پایتخت ایران اسلامی بود.

سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز فردای اتفاق تروریستی در مجلس و حرم مطهر امام راحل، با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت:«مطمئنا انتقام‌گیری از خون شهدا در دستور کار جدی سپاه قرار دارد و این که در چه نقطه‌ای و با چه کیفیتی این اتفاق بیافتد، امری مکتوم خواهد بود. ملت ایران مطمئن باشند که ما هزاران برابر بیش از اتفاق دیروز انتقام خواهیم گرفت و این واقعیت را ملت خواهند دید».

 ضربه شست به تروریست‌ها
نیرو‌های مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  پس از حادثه تروریستی روز چهارشنبه ۱۷ خرداد، ضربه شست خود را به تروریست‌ها و عقبه آن‌ها نشان داد و مقر‌ها آن‌هار را زیر آتش سنگین گرفت. سردار امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۲۹ خرداد ۹۶ با اشاره به شلیک ۶ موشک به پایگاه فرماندهان تروریست‌ها در دیرالزور سوریه در انتقام از حادثه تروریستی ۱۷ خرداد تهران، اظهار کرد: دشمنان ما باید بدانند تهران، لندن و پاریس نیست؛ این یک کار کوچک بود که انجام شد و اگر دست از پا خطا کنند، ضربات مهلک‌تری بر سر آن‌ها فرود خواهد آمد.

وی با اشاره به مسیر طی شده توسط این موشک‌ها برای فرود آمدن بر سر فرماندهان تروریست‌های تکفیری گفت: موشک‌ها از ایران شلیک شد و از فراز عراق عبور کرد، در سوریه فرود آمد و توسط هواپیما‌های بدون سرنشینی که از اطراف دمشق به پرواز درآمده بود، بر فراز دیرالزور، اصابت‌ها را همزمان برای ما مخابره کرد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پاسخ به این سوال که آیا تمام موشک‌های شلیک شده، به اهداف اصابت کرد یا خیر؟ گفت: دقیقا موشک‌ها به اهداف اصابت کرد.

سردار حاجی‌زاده تصریح کرد: شناسایی پایگاه تروریست‌ها و احاطه و اشراف اطلاعاتی در این رابطه، یک دنیا مساله است؛ زدن این موشک‌ها از این فاصله ۶۰۰ الی ۷۰۰ کیلومتری و نشاندن روی یک ساختمان کوچک، خود حامل یک پیام است؛ یعنی می‌فهمند که عیار ایرانی‌ها کجاست.

بیشتر بخوانید: جزئیات «سیلی سپاه به تکفیری‌ها»

ترقه‌بازی
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب عصر همان روز در بخش پایانی دیدار حدود سه ساعته با جمعی از دانشجویان با اشاره به حادثه تروریستی مجلس و حرم امام راحل فرمودند: «این کار‌ها و این ترقّه‌بازی‌های شبیهِ کاری که امروز شد،  در اراده‌ی مردم هیچ تأثیری نخواهد گذاشت؛ این را همه بدانند؛ و این‌ها کوچک‌تر از آن هستند که بتوانند در اراده‌ی ملّت ایران و مسئولین کشور اثری بگذارند و البتّه همین‌طور که دوستان در اینجا گفتند، خود این حوادث نشان داد که اگرچنانچه جمهوری اسلامی در آن نقطه‌ای که مرکز اصلی این فتنه‌ها است ایستادگی نمیکرد، تا حالا ما گرفتاری‌های زیادی از این ناحیه در داخل کشور داشتیم. ان‌شاءالله کَلَک این‌ها کنده خواهد شد».
 

شکواییه مجلس علیه آمریکا
اما با گذشت یک سال از حادثه تروریستی مجلس نمایندگان درصدد تهیه شکواییه علیه امریکا برآمده‌اند. ابوالفصل ابوترابی یکی از نمایندگان حقوقدان مجبلس در همین زمینه  به خبرنگار میزان گفت: معتقدم کوتاهی‌هایی در این مورد صورت گرفت، اما در حال حاضر مجلس شکایت‌نامه مدنظر یعنی اقامه دعوی علیه امریکا در دادگاه‌های بین‌المللی را تهیه و تنظیم کرده است.

وی افزود: ترامپ در جریان انتخابات آمریکا به‌صورت شفاف درخصوص عملکرد رقیب انتخاباتی خود خانم کلینتون عنوان کرد که داعش را آمریکا درست کرده است بنابراین بالاتر از این ادعا وجود ندارد؛ لذا براساس این موضوع مجلس وظیفه داشت زودتر از این‌ها علیه آمریکا در پی عملیات تروریستی سال گذشته داعش در ایران به دادگاه‌های بین المللی شکایت کند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: با این حال مدعی‌العموم هم در این رابطه شکایت داشته و بعلاوه اینکه مجلس هم در حال تنظیم شکواییه خود علیه آمریکا در دادگاه‌های بین‌المللی به لحاظ خسارت‌های مادی و معنوی است.

ابوترابی بیان داشت: در حال حاضر معاونت حقوقی قوه مقننه مشغول تهیه این شکواییه است.

وی با اشاره به وضعیت خانواده‌های شهدای ترور مجلس اظهار داشت: اخیرا رئیس مجلس شورای اسلامی با خانواده شهدای مجلس ملاقاتی داشت که این ملاقات بسیار خوب و در یک فضای صمیمی برگزار شد. در این نشست خانواده شهدای ترور مجلس به راحتی حرف‌های خود را با رئیس مجلس در میان گذاشتند و در این جلسه تصمیماتی مثل مهلت سه ماهه برای رفع مشکلات گرفته شد.

این نماینده مجلس تأکید کرد: قرار است نمایندگان به کمک معاونت اجرایی مجلس پیشنهاد اصلاحی برای قوانینی در رابطه با خانواده شهدا داشته باشند تا شهدایی که در بحث تروریستی شهید محسوب می‌شوند و خانواده آن‌ها در طول یک سال حقوقی دریافت نمی‌کنند، مشکلاتشان برطرف شود.

ابوترابی خاطرنشان کرد: این اصلاحیه قانون شامل همه مردم خواهد بود؛ یعنی خانواده شهدای قربانی ترور یا مدافع حرم باید بتوانند در زمان کوتاهی حقوق جانباختگان خود را دریافت کنند تا دچار مشکلات عدیده نشوند.
 
طرح مشکلات خانواده شهدای ترور در دیدار با لاریجانی
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر نیز - که در جریان حادثه تروریستی مجلس، مسئول دفترش به شهادت رسید - به میزان گفت: خانواده‌های شهدا مشکلاتی داشتند که بنده این موارد را مکتوب کرده و به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال کردم.
 
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه لاریجانی با خانواده های شهدای ترور مجلس تاکید کرد: در مجموع خانواده شهدا ترور مجلس از جلسه ا ‌ی که با رئیس مجلس برگزار شد رضایت داشتند که امیدواریم قولی که در پی این جلسه از سوی ریاست مجلس داده شده است عملیاتی شود.
 
با همه این تفاسیر باید منتظر عملی شدن وعده هایی باشیم که برای خانواده های شهدای عزیز دوازدهم رمضان داده شده است.
 
انتهای پیام


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *