صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آتش سوزی در کمین کارگاه‌های اطراف پایتخت /افزایش ضریب ایمنی انبار‌های چوب با رعایت اصول اولیه ایمنی

۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲:۲۲
کد خبر: ۴۳۴۵۴۳
بی توجهی برخی از مالکان و صاحبان اماکن به توصیه‌های پیشگیرانه سازمان آتش نشانی و انبار کردن انواع مختلف کالا بدون توجه به رعایت استاندار‌های انبارداری و آشنا نبودن به اصول اولیه ایمنی و کار با خاموش کننده و از همه مهم‌تر بی اعتنایی به ایمنی، همه ساله خسارت مالی و مصدومیت افراد زیادی را در بر دارد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه   وقوع  آتش سوزی در کارگاه‌ها و انبار‌های چوب از آن دسته عملیات‌هایی است که تعداد زیادی از آتش نشانان چندین ایستگاه را به همراه خودرو‌های سبک و سنگین عملیاتی، ساعت‌ها به خود مشغول می‌کند و با توجه به قابلیت اشتعال بالای مواد و کالا‌هایی که در این مکان‌ها نگهداری می‌شود، با خاموش کردن قسمتی از آتش، اخگر‌های پنهان در گوشه‌ای دیگر از انبار خودنمایی می‌کند و به طور معمول، اینگونه عملیات‌ها زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.


بی توجهی برخی از مالکان و صاحبان اماکن به توصیه‌های پیشگیرانه سازمان آتش نشانی و انبار کردن انواع مختلف کالا بدون توجه به رعایت استاندار‌های انبارداری و آشنا نبودن به اصول اولیه ایمنی و کار با خاموش کننده و از همه مهم‌تر بی اعتنایی به ایمنی، همه ساله خسارت مالی و مصدومیت افراد زیادی را در بر دارد که به سادگی می‌توان با کمی توجه، دقت و رعایت اصول اولیه ایمنی از بروز این حوادث و خسارات مالی فراوان جلوگیری کرد.


تعدد آتش سوزی در کارگاه‌ها و انبار‌های چوب، باعث شد تا در گفت و گو با علی علی نژاد، کارشناس و سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران  علت و عوامل  وقوع این گونه آتش سوزی‌ها  مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد. 

 : از مهمترین عوامل افزایش آتش سوزی در انبار‌های چوب و کارگاه‌های تولید مصنوعات چوبی چیست؟
 سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران : آتش سوزی در انبار‌های چوب با موضوعات ساختاری در ارتباط است. عدم توجه به اصول صحیح انبارداری، چیدمان نامناسب مقدار زیادی چوب و فرآورده‌های آن، و همچنین سیم کشی‌های نامناسب، همواره خطرات آتش سوزی را به همراه دارد. تبدیل کاربری منازل به ظاهر مسکونی به کارگاه‌های تولید مصنوعات چوبی و بی اعتنایی به کوچکترین مسائل ایمنی از عوامل بارز بروز اینگونه آتش سوزی‌ها است.

 : آیا حوادث مربوط به آتش سوزی انبار‌ها انواع مختلفی دارد؟ و آمار اینگونه آتش سوزی‌ها در چه فصلی از سال بیشتر می‌شود؟
 سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران : بله، با توجه به اینکه بی احتیاطی وبی توجهی به هشدار‌های کارشناسان آتش نشانی در همه آتش سوزی‌ها مشترک است، اما به طور کل با دو نوع آتش سوزی مواجه هستیم بخش اول کارگاه‌های مسقف؛ که این قبیل کارگاه‌ها با کاربری صنعتی و انباری، با توجه به نوع فعالیت، اغلب دارای بار اشتعال بالایی هستند و چنانچه در این کارگاه‌ها فعالیت‌های دیگری از قبیل: مبل سازی، رنگ کاری چوب و... نیز با توجه به نزدیکی نوع کاربری صورت پذیرد، به طور حتم میزان و درجه مخاطره را افزایش خواهد داد. بخش دوم کارگاه‌های روباز؛ که این کارگاه‌ها اغلب دارای کاربری انباری هستند که با تو. جه به تفکیک یک محوطه وسیع به قطعات کوچک احداث می‌شوند و اغلب فاقد حفاظ فیزیکی مناسب بوده و به مرور، تبدیل به انبار ضایعات از قبیل: پالت و چوب‌های مستعمل خواهند شد. با توجه به نوع مواد موجود در کارگاه‌های چوب بری و انبار‌های چوب، که انواع مختلفی شامل چوب‌های مستعمل، چوب‌های آلوده به گازوئیل و روغن و جعبه‌های فرسوده را شامل می‌شود، بیشترین آمار آتش سوزی ارجاعی به سازمان آتش نشانی در فصل سرد سال گزارش می‌شود که ارتباط مستقیم با میزان بار مصرفی برق و شعله‌های عریان در محل دارد که این گونه آتش سوزی ها، به راحتی خاموش نمی‌شود.

 : با توجه به تقسیم بندی این نوع آتش سوزی ها، بیشترین آمار عملیات آتش نشانان مربوط به کدام نوع است؟
 سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران : ایجاد آتش سوزی در کارگاه ها، انبار‌های چوب و ضایعات چوب در دو بخش مسقف و روباز بسیار احتمال بالایی دارد. به خصوص در کارگاه‌ها و انبار‌های موجود در حومه کلان شهر‌ها مثل تهران.


نوع ایجاد آتش سوزی در کارگاه‌های مسقف با توجه به ساختار فیزیکی و حفاظت آنها، تا حدودی با کارگاه‌های روباز متفاوت است، بدین گونه که در این کارگاه‌ها بیشتر، اتصال برق و خطای انسانی عامل بروز آتش سوزی بوده، ولی در کارگاه‌ها و انبار‌های روباز، بیشترین آمار شروع آتش سوزی مربوط به وجود شعله عریان و آتش روباز است.

: راهکار‌های پیشگیرانه در کاهش حوادث آتش سوزی انبار‌های چوب چه مواردی را شامل می‌شود؟
 سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران : در کارگاه‌ها و انبار‌های روباز، تفکیک الوار‌ها و چوب‌های موجود به قطعات کوچک  برای  جلوگیری از گسترش حریق در موقع آتش سوزی بسیار مهم می‌باشد، چنانچه چوب بری‌ها دستگاه برش چوب داشته باشند باید دستگاه مجهز به سیستم ارت بوده و قطعات برقی آن از نوع استاندارد و بدون جرقه باشد کلیه دستگاه‌ها هر روز نظافت شوند  و ضایعات از محل کارگاه خارج شود.
 

: با توجه به اینکه اتصالی برق و بروز نقص در سیستم برق یکی از علل مهم آتش سوزی در انبار‌ها اعلام شد، رعایت چه مواردی را برای صاحبان انبار‌ها توصیه می‌کنید؟
 سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران :حریم ایمن برای  کنتور برق و دستگاه‌های برقی با تراشه‌ها و مواد موجود در کارگاه‌ها رعایت شود برای هر انبار و هر قسمت، مسیرسیم کشی مجزا تعیین شود و فیوز‌های مرغوب و متناسب با میزان باردهی در مسیر وجود داشته باشد. به هیچ عنوان از فیوز‌های نامناسب و بی کیفیت یا از سیم به جای فیوز استفاده نشود؛ و نیز باید از گرفتن انشعابات متعدد از یک سیم برق که باعث ایجاد حرارت و ذوب شدن سیم‌ها و بروز آتش سوزی می‌شود خودداری شود.
 

: رعایت چه مواردی در ساختار فیزیکی داخل انبار‌ها در کاهش احتمال آتش سوزی موثر است؟
 سرپرست پیشگیری منطقه ۴ معاونت عملیات سازمان آتش نشانی تهران : مقابل دربهای ورودی کارگاه‌ها و مسیر خروج همیشه باز و خالی از موانع باشد. بین غرفه‌ها و انبار‌های کوچک تر، دیوار‌هایی از جنس مصالح غیرقابل اشتعال و مقاوم در برابر آتش مانند دیوار‌های بتونی و سیمانی باشند تا از سرایت آتش به انبار‌های مجاور جلوگیری شود و در همه قسمت‌های انبار‌ها باید لوله کشی آب تحت فشار وجود داشته باشد. خاموش کننده‌های دستی و قابل حمل روی چرخ از انواع مختلف، آماده به کار و در تمام بخش‌های انبار وجود داشته باشد و همه افراد و کارگران حاضر در محل و به ویژه نگهبانان، طرز کار با این خاموش کننده‌ها را بدانند و تاکید می‌شود استفاده از وسایل گرمایشی شعله باز ممنوع است و برای کارگران را آموزش دهید تا برای گرم کردن خود از روشن کردن آتش خودداری کنند و از روشن کردن سیگار، کبریت، فندک و... به شدت پرهیز شود.


با توجه به آتش سوز‌های رخ داده در کارگاه‌ها و انبار‌های چوب، می‌توان به این نتیجه رسید که با کمی دقت و جدی گرفتن مقوله مهم ایمنی و با رعایت اصول پایه‌ای ایمنی و پیشگیری، می‌توان از بروز حوادث و خسارت‌های ناشی از آن جلوگیری کرد.
استفاده از شیوه‌های صحیح و رعایت استاندارد‌های انبارداری را به موضوعات حاشیه‌ای و غیر ضروری کار و زندگی مان محدود نکنیم، زیرا باید باور داشته باشیم" حادثه در کمین است" و هیچگاه خبر از آمدن نمی‌دهد.. با استفاده از روش‌های درست و رهنمود‌های کارشناسان پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران، ضریب ایمنی خود و همه کسانی را که در انبار‌ها و کارگاه‌ها در حال فعالیت و کسب روزی هستند، بالا ببریم تا شاهد حوادث دلخراش مالی و جانی نباشیم.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *