صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۵ دلیل اصلی کاهش سرانه مطالعه کتاب چیست؟ /دستمزد‌های نویسندگان بسیار ناچیز است

۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۳۴۳۳۵
نویسنده کتاب "در سایه غزل" گفت: نویسندگان به هیچ وجه نمی توانند از راه نوشتن امرار معاش کنند. طی سالیان گذشته هم با وجود اینکه هزینه‌ها بالا رفته اما دستمزد نویسندگان هیچ تغییری نکرده و این هم دلیل دیگری مبنی بر دلسردی نویسندگان از نگارش آثار است.

عباس سجادی نویسنده و پژوهشگر عرصه ادبیات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص کاهش سرانه مطالعه کتاب در سطح جامعه گفت: دلایل مختلفی را می توان برای کاهش سرانه مطالعه کتاب تصور کرد اما پنج عامل اصلی وجود دارند که این روزها باعث کمتر شدن آمار کتابخوانی شده اند.

وی در همین راستا افزود: افزایش استفاده بی رویه از فضای مجازی، نرخ بالای کاغذ و قیمت تمام شده کتاب برای خریداران، نبود تبلیغات مناسب در عرضه کتاب، دستمزد کم نویسندگان و فروش آثار به صورت غیرمجاز و قاچاق از دلایل اصلی کاهش سرانه مطالعه در میان مردم است.

این نویسنده قیمت بالای کتاب را عاملی مهم در کاهش خرید کتاب عنوان کرد و ادامه داد: این روزها کتاب نسبت به گذشته کالای ارزانی نیست. در حال حاضر جامعه شرایط مالی برای خرید کتاب را ندارد. بالا بودن قیمت کتاب در اولین گام از گرانی قیمت کاغذ نشات می گیرد و باعث شده تا بهای تولید کتاب توسط ناشر هم بالا برود و ناشر چاره ای جز افزایش قیمت نهایی ندارد.

وی ادامه داد: ناشران با توجه به شرایط سخت چاپ و عرضه کتاب، تمایل چندانی برای انتشار آثار تازه ندارند زیرا می دانند که کتابها با قیمتی که در بازار می روند مخاطب و خریدار چندانی ندارند پس سعی می کنند فعالیت های خود را محدود نمایند.

نویسنده کتاب "در سایه غزل" حمایت و توجه بیشتر مسئولین به حزوه ادبیات را لازم دانست و اضافه کرد: اگر بخواهیم صادقانه و دقیق به مقوله کتابخوانی و کلاً فرهنگ نگاه کنیم، می‌بینیم که فرهنگ جزو اولویت‌های مسئولین فرهنگی ما نیست و برنامه ریزی درست فرهنگی، طی سالهای گذشته نیفتاده است. با این وجود طبیعتاً نمی‌توان در عرصه فرهنگ، هنر و ادبیات انتظار معجزه داشت.

وی وظیفه نویسندگان در افزایش سرانه مطالعه کتاب را اینگونه شرح داد: نویسندگان هم عضوی از جامعه هستند. نویسنده در بطن جامعه است و وقتی می بیند جامعه قدرت خرید کتاب را ندارد از ادامه راه و نوشتن دلسرد می شود.


نویسنده کتاب "ابعاد ظریف مذاکرات" با اشاره به مشکلات معیشتی نویسندگان اضافه کرد: از سویی دستمزد دریافتی نویسندگان مبلغی بسیار پایین و ناچیز بوده و این مبلغ در شان یک نویسنده نیست. نویسندگان به هیچ وجه نمی توانند از راه نوشتن امرار معاش کنند. طی سالیان گذشته هم با وجود اینکه هزینه‌ها بالا رفته اما دستمزد نویسندگان هیچ تغییری نکرده و این هم دلیل دیگری مبنی بر دلسردی نویسندگان از نگارش آثار است.

سجادی بهبود وضعیت کتابخوانی در سطح کشور را نیازمند تلاشی جمعی خواند و خاطرنشان کرد: بالا رفتن قیمت تولید اثر نیز باعث شده تا ناشران دیگر سراغ نویسندگان نروند. با این وضعیت و مشکلاتی همه جانبه که عرصه ادبیات را فرا گرفته تنها همتی جمعی می تواند باعث تغییر در سرانه مطالعه کتاب در کشور شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *