زاکانی: برای تکمیل خطوط هفتگانه مترو به ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم / تهران 300 هزار واحد مسکونی خالی دارد
خبرگزاری میزان - به گزارش شهر، علیرضا زاکانی در هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز ده ماه و یک روز است که در شهرداری مشغول به کار هستیم، اظهار کرد: زسه کلمه به عنوان محور مورد توجه است که خدمت، مشارکت و پیشرفت این سه محور هستند و تمام کارها حول این سه کلمه خلاصه می شود.
شهردار پایتخت تاکید کرد: برای کارکرد های خود نیز افق بلند ۱۰ ساله را به عنوان چشم انداز در نظر گرفته ایم که تلاش ما این است در عرصه کالبدی شهر در محور ۳۲۵ ایستگاه مترو و ایستگاه های بی آرتی، نوسازی شهر را دنبال کنیم.
زاکانی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که شهر را نوسازی کنیم، گفت: در ۱۱ خط ۳۲۵ ایستگاه داریم که در محدوده شهری قرار دارد. از این تعداد ایستگاه تا امروز ۱۴۳ ایستگاه فعال است.
زاکانی تأکید کرد: کسب منابع برای توسعه زیرساخت های شهری نیز یکی دیگر از اهداف است. در شهر ما از ۲۵۳ کیلومتر مترو برخورداریم اما در خط ۸،۹، ۱۱ در ابتدای مسیر هستیم. ۷۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل خطوط هفتگانه نیاز داریم و برای سه خطی که در آغاز هستیم ۲۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مسکن بزرگترین مشکل فعلی مردم است
وی همچنین تصریح کرد: جز خدمت، مشارکت و پیشرفت برای شهر، به نیازهای شهر توجه کردیم. نیازی که در شهر با بسامد بالا مورد توجه قرار گرفته و مردم را تحت فشار قرار داده، مسکن است. ما یک میلیون مسکن برای خانوارهای موجود نیازداریم. برای ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سه میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن نیازمندیم که یک میلیون واحد کمبود شهر است. این افزایش تقاضا باعث سوداگری شده است.
شهردار تهران افزود: ۵۱ درصد جمعیت اجاره نشین هستند. در حوزه تملکی و استیجاری با موضوع گرانی مواجه هستیم. در این راستا اقدام کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را دنبال می کنیم که در کوتاه مدت به دولت در حوزه استیجاری و تمدید خودکار قراردادها کمک می کنیم و شرایط نظارت وزارت راه و شهرسازی را فراهم می کنیم.
۳۰۰هزار واحد مسکونی خالی در تهران
وی با بیان اینکه ارائه مساعدت در حوزه استیجاری خواهیم داشت، تصریح کرد: ۳۰۰ هزار واحد مسکن خالی در تهران به ویژه در شمال شهر داریم و حق و حقوق مردم را در این حوزه مورد صیانت قرار خواهیم داد و وارد چرخه استفاده خواهیم کرد.
زاکانی تأکید کرد: در حوزه تملک افزایش سقف تسهیلات را دنبال می کنیم و آنچه در سایر شهرهاست به طور ویژه در تهران مورد توجه قرار می گیرد. کاهش زمان صدور پروانه برای تسریع در ساخت نیز مورد توجه است. به طور میانگین مدت زمان صدور پروانه ۳۶۰ روز است که وعده داده بودیم به کمتر از دو ماه برسد که در برخی مناطق دو ماه و در برخی مناطق پنج ماه است.
افزایش ۱۵۰ درصدی اتوبوس ها و مناسب سازی پیاده راهها
شهردار تهران با بیان اینکه بافت حمل و نقل ما فرسوده است گفت: در این زمینه در کار کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت هدف گذاری کرده ایم. در حوزه کوتاه مدت توجه به پیاده راه ها را در اولویت قرار داده ایم تا سهمی را برای هر ناحیه و منطقه ایجاد کنیم که افزایش ۱۵۰ درصدی ظرفیت اتوبوس را مدنظر قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه تهران در بهترین شرایط در گذشته هفت هزار اتوبوس داشته که بیش از چهار هزار دستگاه آن فعال بوده است، ادامه داد: : تلاش می کنیم ظرفیت خود را به بیش از پنج هزار دستگاه فعال برسانیم. بخش از اتوبوس ها نوسازی شده و برخی از مدار خارج شده اند و به دنبال این هستیم که سه هزار و ۳۵۰ دستگاه را اضافه کنیم. ۹۰۰ تا هزار دستگاه تعهد از سوی دولت است که پیش پرداخت آن انجام شده و به صورت نوبه ای اضافه می شود.
پیگیری افزایش ۹۶۳ واگن مترو در دستور کار است
وی افزود: از سال ۹۵ ظرفیت هزار و ۵۰ دستگاه مدنظر بود که تکلیف قانونی آن روی زمین مانده بود. مجوز ۶۳۰ دستگاه اخذ و کارسازی انجام شد تا ورود واگن ها به نتیجه برسد و حداقل یک سال و نیم تا دو سال آینده وارد می شود. ۱۱۳ دستگاه واگن از طریق مشارکت وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه پیگیری کردیم که ۷۷ میلیون یورو مصوب شده است. همچنین ۲۲۰ دستگاه واگن نیز از طریق مپنا پیگیری می شود.
انتهای پیام/