صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جادوی دلار چگونه باطل شود؟ / چهره واقعی عربستان ضد ایران/ گام‌هایی برای حذف کنکور

۱۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۳:۳۲
کد خبر: ۴۳۳۷۷۸
ایران به‌عنوان عضو «سازمان همکاری شانگهای» می‌تواند با سایر کشور‌های این نهاد با ارز‌هایی به‌غیراز دلار معامله کند تا طی چند دوره زمانی مشخص، به‌طورکلی از سیستم پولی دغل‌کار غرب مستقل شود.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «جادوی دلار چگونه باطل شود؟» منتشر شده و در آن چنین آمده است:همگام با تدابیر داخلی، اگر به فکر تهیه و تدارک پیمان‌های پولی بیشتر با کشور‌های دوست و همسایه بودیم، اکنون در وضعیتی قرار داشتیم که می‌توانستیم نسبت معناداری از حجم مراودات تجاری را از این طریق بیمه کنیم و از آسیب تحریم‌های غیرقانونی و یک‌جانبه آمریکا دورنگه داریم. گزارش‌ها نشان می‌دهند که اگر ایران با ۹ کشور شامل عراق، چین، ترکیه، هند، برزیل، پاکستان، افغانستان، روسیه و ژاپن ۱۴ میلیارد دلار تجارت از طریق پیمان پولی دوجانبه انجام دهد، می‌تواند ۶۵ درصد تجارت خود را با این کشور‌ها بدون استفاده از دلار صورت بدهد. از طرفی، ایران به‌عنوان عضو «سازمان همکاری شانگهای» می‌تواند با سایر کشور‌های این نهاد با ارز‌هایی به‌غیراز دلار معامله کند تا طی چند دوره زمانی مشخص، به‌طورکلی از سیستم پولی دغل‌کار غرب مستقل شود. اهمیت این مشارکت زمانی مشخص می‌شود که بدانیم کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های حدود نیمی از جمعیت جهان و یک‌سوم تولید اقتصادی دنیا را تشکیل می‌دهند و به نظر می‌رسد که این ظرفیت به‌اندازه کافی بزرگ باشد تا دیگر نیازی به اتکا به اقتصاد غرب وجود نداشته باشد.
 

پس تحریم دلار امکان‌پذیر است، ولی آنچه مانع از تحقق این وظیفه قانونی شده، این است که برخی از اساس، اعتقادی به تحریم دلار ندارند. کاسه چه کنم در دست گرفتن و گشایش‌های اقتصادی را از بیگانگان طلب کردن چاره کار نیست. از سوی دیگر، شاهدیم که وجهه همت بعضی از دستگاه‌های ذی‌ربط، نامه‌نگاری و رایزنی با این ارگان و آن سازمان برای تصویب قوانین مشکوک به‌اصطلاح بین‌المللی هستند که برآیندی جز درهم تنیدگی بیشتر به ماشین اقتصاد غرب ندارند. همه‌کسانی که مدال خدمتگزاری به این ملت و انقلاب مقدس را به سینه زده‌اند، موظف‌اند که هم به لحاظ قانونی و هم از جهت شرعی و انقلابی، این قیدوبند سنگین را از پای اقتصاد کشور باز کنند، چراکه بنا به رهنمود رهبر معظم انقلاب، «اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از جادوی مالی و پولی دشمن خلاص کنند و ارزش و آقایی دلار را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشور‌های دیگر را نیز نجات داده‌اند و برای آن‌ها الگو خواهند شد.» (۲۸ شهریور ۹۵)
 
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «نفوذ اجتماعی در پسابرجام!» منتشر شده و در آن آمده است:آنچه باعث نگرانی ملت ایران می‌شود، بازی آگاهانه یا ناآگاهانه برخی مسئولان در زمین و پازل دشمن است. از جمله پاسخ وزیرامورخارجه به شروط دوازده گانه پمپئو با ادعای منزوی شدن آمریکاو ایجاد شکاف بین آمریکا و اروپا را باید تکرار مکررات و خیال‌پردازی براساس موهومات برای توجیه افکارعمومی داخلی تلقی کرد. مقاله توییتری ظریف با ادعای اینکه «اگر آمریکا به ایران تضمین بدهد، شرایط برای حرکت مشترک (مذاکره مستقیم!) مهیا می‌شود»!، و ادعای اینکه «اکنون ایران در خطر است و موافق و مخالف جمهوری اسلامی در یک کشتی نشسته اند»! روی دیگر پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا و فضاسازی دیپلماتیک برای آن و در حقیقت پازلی از تلاش هماهنگ جریان نفوذی و نظام سلطه می‌باشد که اولا محصول همان نیم جمله «برجام به عنوان زیربنای تعامل سازنده در منطقه» است که به قول موگرینی به اصرار طرف‌های ایرانی در برجام ۱۰۴ صفحه‌ای گنجانده شد.
 
 
ثانیا محصول عدم حذف تحریم‌های دفاعی-نظامی در برجام توسط تیم مذاکره‌کننده ایرانی علیرغم اصرار روس‌ها و چینی‌ها است که بقول لاوروف «ایرانی‌ها با آمریکایی‌ها مصالحه» کردند! ثالثا محصول به وسط کشیدن مسائل داخلی و انتخابات در مذاکرات با غربی‌ها توسط آقای ظریف است که ادعا کرده بود اگر برجام امضا نشود مخالفین دولت و رابطه با آمریکا! در انتخابات آینده رای خواهند آورد و نیرو‌های میانه‌رو طرفدار برقراری رابطه با آمریکا منزوی خواهند شد! رابعا هدف از این پیشنهاد فضاسازی برای انتقال هزینه‌های شکست برجام و عدم حل مشکلات اقتصادی مردم در پسا برجام بر دوش نظام است! و خامسا هدف، فضاسازی برای پذیرش بسته پیشنهادی اروپایی‌ها بدون دریافت هیچ تضمینی و به هر قیمتی است که اکنون «توافق هسته‌ای» را به «توافق بسته‌ای» تبدیل کرده، تا همچنان با فریب افکار عمومی ملت ایران را امیدوار و در سایه این امیدواری کاذب، آمریکا به اهداف خود برسد که البته «این خواب آشفته تعبیر نخواهد شد»!
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:در سال ۸۸ رفتار‌های انتحاری آقای موسوی از آنجا شروع شد که عناصر تند اصلاح‌طلب همچون تاجزاده، میردامادی، بهزاد نبوی، حجاریان، امین‌زاده، رمضان‌زاده و... که سال‌ها بود هیچ نسبت و ارتباطی با موسوی نداشتند، حلقه یاران سنتی و معدود او را شکافتند و به درون آن نفوذ کردند، بر نقاط ضعف شخصیتی‌اش سوار شدند و کشور را وارد دور پرهزینه‌ای از افراطی‌گری کردند. تلاش این جریان برای احاطه‌کردن مرحوم هاشمی و خلق بحران و تندروی با استفاده از ظرفیت او، یکی دیگر از نمونه‌های نه چندان دور است. حتی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم (۱۳۹۶) حسن روحانی دقیقاً از روزی متقاعد به بالا بردن بی‌سابقه دوز تخریب و سیاهنمایی شد که از جلسه با عناصر تند اصلاح‌طلب بیرون آمد. جلسه‌ای که با تلخی و دعوا به او گفته بودند اگر می‌خواهد رئیس‌جمهور شود، این راهش نیست و باید روی دور تند سیاهنمایی و هیولاسازی از رقیب بیفتد.
 

در مقابل سه‌گانه نامبارک «مسؤولیت‌گریزی، فرصت‌طلبی و بحران‌زیستی» آنچه مؤثر است تنها و تنها تبیین و آگاه‌سازی افکار عمومی از شگرد‌ها و قالب‌های مزورانه است. میدان این عملیات سه‌گانه، افکار عمومی است؛ افکار عمومی آگاه و قوی، اجازه به بازی گرفتن و سوءاستفاده از خود را نمی‌دهد. چاره‌ای جز برقراری یک گفت‌وگوی دائمی و مفاهمه و کنش ارتباطی پایدار با مردم وجود ندارد. نقطه ضعف و نقطه آسیب جریان انقلابی در طول این سال‌ها که میدان را برای عملیات تزویر باز گذاشته، حضور کم‌فروغ در عرصه عمومی و کمبود گفت‌وگوی دوطرفه در کف جامعه است.
 
روزنامه شرق نیز در یادداشت امروز خود چنین نوشته است:عربستان با صرف میلیارد‌ها دلار در کشور‌های اسلامی و با تشویق عملی گروه‌های افراطی- تکفیری، همواره در راستای تفرقه‌افکنی میان شیعه و سنی فعال بوده است. هم‌اکنون در همه کشور‌های اسلامی اعم از سنی یا شیعه، تغذیه مالی و فکری گروه‌های به اصطلاح «سلفی» توسط آل سعود انجام می‌شود و در این زمینه علاوه بر ساختن مدارس ویژه، اعزام مبلغ، پذیرش دانشجو، صد‌ها کتاب و مجله و نشریه نیز به زبان‌های مختلف منتشر می‌کنند که هدف اصلی آن‌ها ایجاد تفرقه بین مسلمانان است. به نظر من بهترین روش برای ایجاد ثبات در منطقه و مقابله با روش‌های تفرقه‌افکنانه آمریکا و انگلیس، یک دیپلماسی متحرک و فعال در سراسر جهان و روشن‌کردن افکار عمومی، به‌ویژه در کشور‌های عربی- اسلامی و بیان حقایق و افشای عمق توطئه‌های دشمن و عواقب خطرناک آن است. از همه مهم‌تر به نظر من این است که ایران اسلامی نباید با مطرح‌کردن بعضی از موضوعات «حساسیت‌برانگیز در سطح جهانی» خود را درگیر و مشغول کند. فراموش نکنیم ثبات در منطقه بدون ارزیابی دقیق اوضاع، بدون پرهیز از شعار‌های غیرضروری، بدون اعتمادسازی واقعی و عملی و بدون تحرک سیاسی در سطح جهانی مقدور نخواهد بود. بنابراین اگر صحبت از بهبود رابطه با کشور‌های منطقه می‌شود، توجه به این پیش‌زمینه، امری ضروری و تأثیرگذار در تخمین واکنش‌های طرف مقابل به تلاش‌های ایران خواهد بود.
 
یادداشت امروز روزنامه اعتماد  به اقدامات صورت گرفته برای حذف کنکور اشاره کرده است و نوشته:سال گذشته ٨٢,١ درصد از ظرفیت دانشگاه‌های کشور اعم از دانشگاه‌های دولتی، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی از طریق همین قانون پذیرش شد و امسال که سال پنجم است قطعا از عدد مشخص شده ٨٥ درصد عبور خواهیم کرد. پس می‌شود گفت که بخش اول قانون عملی شده، اما بخش دوم موضوعات اجرایی خاص خودش را دارد و، چون حوزه آموزش متوسطه را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد برنامه شورای سنجش و پذیرش، آموزش و پرورش و وزارت علوم این است که مدلی پیدا کنند که سطح پوشش سوابق تحصیلی که در قانون گفته شده افزایش پیدا کند و درصد تاثیر سوابق تحصیلی از ٢٥ و ٣٠ درصد فراتر رود. ما نمی‌توانیم امکانات داخلی دبیرستان‌ها و تنوع مدارسی که وجود دارد را در جریان کنکور وارد کنیم ضمن اینکه این نمرات در مدارس مختلف کشور از نظر ما قابل مقایسه با هم نیستند و منجر به اعتراض می‌شوند.
 

شورای سنجش باید هر سه ماه یک بار تشکیل شود، اما الان که در اواسط تیر هستیم سه جلسه این شورا و ١٠ جلسه کارگروه برگزار شده و جلسه‌های متعددی در آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت و سازمان سنجش داشته‌ایم تا به مدلی برسیم که میزان تاثیر سوابق تحصیلی را در رشته‌های پر متقاضی و پر رقابتی که کمتر از ١٥ درصد از کل ظرفیت پذیرش دانشجویان را تشکیل می‌دهند، افزایش دهیم که احتمالا درصد و عدد مشخص آن تا اواخر تیر ماه اعلام خواهد شد.سال ٩٨ به جز تعیین درصد بیشتر برای دخالت دادن سوابق تحصیلی در قبولی دانشگاه، یک خصوصیت دیگر هم دارد. سال ٩٨ اولین سالی است که ورودی‌های نظام جدید آموزشی وارد مرحله کنکور می‌شوند و به همین دلیل دو نوع سوال تستی خواهیم داشت هم برای نظام قدیم (که حدود ٥٠ درصد از داوطلبان را تشکیل می‌دهند) و هم برای نظام جدید.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «اغتشاش و رسانه» چنین نوشته است:در بسیاری از رویدادها، وقایع، اتفاقات و خصوصا تجمع‌های اعتراضی متاسفانه به جای این که رسانه ملی و شبکه‌های استانی با بهره گیری از امکانات خود در «فضای مجازی» و با چرخش میکروفن‌ها و دوربین‌های خود علاوه بر اول بودن، در عرصه میدانی وقایع، «میدان داری» کنند احتمالا ناخواسته عرصه را به سایت‌ها و کانال‌های بی شناسنامه و بی هویت و بعضا سمپات‌های شبکه‌های ماهواره‌ای واگذار می‌کنند و در پی از دست دادن فرصت طلایی «اول بودن»، «میدان داری» و «مدیریت خبر» روز‌ها و هفته‌ها می‌دوند و تلاش گاه بی اثر یا کم اثر می‌کنند برای پاک کردن تصاویر نادرستی که خصوصا رسانه‌های خارجی در افکار عمومی جهان، منطقه و کشور به وجود آوردند در صورتی که سرعت، «به هنگامی»، دقت، صحت و کار حرفه‌ای و هنرمندانه رسانه‌های داخلی خصوصا رسانه ملی نه تنها می‌تواند عرصه «میدان داری» و مدیریت افکار عمومی را بر شبکه‌های ماهواره‌ای و کانال‌های تلگرامی و بازار شایعات و دروغ پردازی و «پروپاگاندای» کاذب تنگ کند بلکه می‌تواند با عملکرد به موقع، دقیق و حرفه‌ای زنگ بیدارباش را برای مسئولان کمتر هوشیار و غفلت زده به صدا درآورد و همچنین به مسئولان حفظ نظم و امنیت و مردم کمک کند تا به ویژه در جریان مطالبات و اعتراض‌های مردمی، نفوذ اغتشاشگران به صف معترضان به حداقل برسد بنابراین نه تنها سهم و نقش رسانه‌های معاند و بدخواه کشور در آلوده کردن مطالبات و اعتراض‌های صنفی و معیشتی به اغتشاش و اغتشاشگری کاملا روشن است بلکه گاه سهل انگاری و کم کاری و دیرهنگامی، عملکرد غیرحرفه‌ای و غیردقیق بعضی رسانه‌های داخلی خصوصا رسانه ملی و شبکه‌های استانی نیز سهم و نقش غیرقابل انکاری در آلوده شدن تجمعات و اعتراضات مدنی و صنفی به اغتشاش و اغتشاشگری دارد، سهم و نقشی که باید هر چه زودتر به صفر برسد.
 
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «میزبانی اروپا از روحانی نفی قاطع یکجانبه‌گرایی» منتشر و در آن چنین آمده است:اروپا اقدامات امریکا را غیرقانونی، غیرقابل قبول و غیرمسئولانه می‌داند. به گونه‌ای که رئیس جمهوری اتریش اعمال تحریم‌های ثانویه را مغایر با حقوق‌بشر دانسته است و مقامات اروپایی تأکید کرده‌اند با ارائه بسته حمایتی اجازه ندهند امریکا در سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه خود و تحمیل اراده‌اش بر سایر کشور‌ها موفق شود. کاخ سفید و شخص آقای ترامپ هیچگاه تا این حد منزوی و منفور نبوده‌اند، نه تنها در میان متحدان خود بلکه در سطح نخبگان امریکا و حتی افکار عمومی دنیا. شیوه آقای ترامپ دروغ پراکنی از طریق توئیت‌های مکرر، بدون پشتوانه و خیال پردازانه است. روشی که در ابتدا تا حدودی تأثیرگذار و موفق بود و اکنون مضحکه خاص و عام شده است. سخنان آقای روحانی در این سفر ضمن تأکید بر مواضع مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران، پیامی برای دوستی و همکاری با اروپا و دنیا بود.
 

جمهوری اسلامی ایران تاکنون به اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعهدات و مسئولیت‌های خود را به نحو کامل انجام داده است. این برعهده اروپاست که با ارائه بسته حمایتی و تأمین منافع جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای عمل کند که ضمن توسعه همکاری با ایران و ممانعت از فروپاشی برجام از استقلال و هویت خود دفاع کرده و اجازه ندهد عده‌ای تازه به دوران رسیده در کاخ سفید آنچنان که مایلند اروپا را تحقیر و کوچک کنند. ضمن آنکه در این صورت اروپا می‌تواند از مزایای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های گوناگون مانند مقابله با تروریسم و قاچاق مواد مخدر و نیز تأمین امنیت منطقه بهره‌مند باشد.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *