صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبلیغات جذاب و رنگارنگ در فضای مجازی شگرد مجرمان سایبری برای به دام انداختن هموطنان است

۱۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۷:۵۸
کد خبر: ۴۳۳۶۱۵
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: تبلیغات جذاب و رنگارنگ در فضای مجازی شگرد مجرمان سایبری برای اغفال شهروندان است، تبلیغاتی که اغواکننده بوده و تنها با هدف کسب منافع مالی طراحی شده‌اند.


به گزارش خبرنگار گروه جامعه سرهنگ  مهدی شکیب افزود: با مرور برخی از پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتا می‌توان رشد کلاهبرداری در این زمینه را مشاهده کرد. مجرمان با شیوه‌های مختلف، اقدام به کلاهبرداری از کاربران کرده و از هر فرصتی برای عملی کردن اهداف مجرمانه خود استفاده می‌کنند. از خرید و فروش ارز گرفته تا آگهی‌های دروغین فروش خودرو.

وی با بیان این‌که زمینه فعالیت مجرمان سایبر در فضای سایبر بسیار گسترده و متفاوت می‌باشد، افزود: از این‌رو شما با انواع تبلیغات کالا و خدمات از سوی این مجرمان روبرو هستید، از تور‌های گردشگری گرفته تا فروش اجناس عتیقه و آنتیک، دارو و حتی کالا‌های مجرمانه و ممنوعه را در صفحات و سایت‌های مختلف تبلیغ می‌کنند. آن‌هم تبلیغاتی جذاب و وسوسه انگیز که کاربران را به خرید مشتاق نماید.

این مقام مسئول تاکید کرد: لذا هموطنان عزیز باید دقت داشته باشند تا در دام این‌گونه تبلیغات و افراد سودجو گرفتار نشوند.

سرهنگ شکیب با بیان اینکه این روز‌ها تب‌و تاب خرید ارز از سوی شهروندان بالا گرفته است، گفت: متاسفانه در فضای مجازی و به خصوص برخی از سایت‌های تبلیغات رایگان شاهد انتشار آگهی خرید و فروش ارز از سوی مجرمان و کلاهبرداران سایبری هستیم که از تب و تاب بازار سوءاستفاده کرده و به دنبال فریب کاربران می‌باشند.

وی افزود: مجرمان سایبری با تبلیغ ارز با قیمتی ارزان‌تر از بازار مشتاقان خرید را فریب داده و بعد از دریافت وجهی به عنوان بیعانه یا پیش پرداخت، تلفن خود را خاموش کرده و دیگر پاسخگوی فرد نمی‌باشند.

این مقام ارشد انتظامی در ادامه با اشاره به آگهی‌های فروش خودرو در سایت‌های تبلیغاتی گفت: با توجه به تغییرات صورت گرفته در قیمت خودرو شاهد اعلام قیمت‌های مختلف از سوی فروشندگان در این زمینه هستیم. قیمت‌هایی که گاه غیر واقعی می‌باشند. برخی از افراد سودجو با ارائه قیمت‌هایی پایین‌تر از قیمت واقعی به دنبال طعمه‌های خود می‌باشند. این افراد در ادامه برای اطمینان از فروش خودروی خود درخواست دریافت مبلغی به عنوان پیش پرداخت نموده و پس ازدریافت مبلغ دیگر پاسخگو نمی‌باشند.

سرهنگ شکیب تاکید کرد: هموطنان عزیز فقط در صورت مشاهده محصول و اطمینان از صحت مطالب گفته شده اقدام به خرید و پرداخت وجه نمایند در غیر این صورت و وقوع کلاهبرداری احتمالی، پیگیری و رسیدگی به پرونده و شناسایی متهم کمی زمان‌بر خواهد بود.

وی بازدید از سایت‌های معتبر و دارای اصالت (اخذ مجوز‌های لازم) را بسیار مهم دانست و گفت: اگر هموطنان نسبت به سایت‌های مورد بازدید دقت داشته باشند تا حدود بسیار زیادی می‌توان جلوی کلاهبرداری این افراد را گرفت.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری از هموطنان خواست: با مراجعه به وب سایت پلیس فتا و مطالعه مطالب آموزشی، هشدار‌های پلیسی و مشاهده ویدئو‌های آموزشی و پیشگیرانه، اطلاعات خود را نسبت به فضای مجازی افزایش دهند.

سرهنگ شکیب در انتها با معرفی سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir از کاربران عزیز درخواست کرد در صورت مواجهه با هرگونه مورد مشکوک و مجرمانه آن را از طریق لینک سامانه پاسخگویی به فوریت‌های سایبری با ما در میان بگذارند.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *