صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احیای 198 شرکت راکد تا برگزاری 43 جلسه نقد آرا

۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰:۵۵
کد خبر: ۴۳۳۴۳۶۰
رئیس کل دادگستری استان فارس اقدامات یک سال گذشته این دادگستری را تشریح کرد.

خبرگزاری میزان- دستگاه قضا به عنوان ملجأ و پناهگاه مردم همواره رسیدگی سریع و دقیق به تظلمات مردم را در دستورکار خود دارد. بر حسب این وظیفه ذاتی و تاکیدات رئیس دستگاه قضا، دادگستری استان‌های کشور اقدامات موثری را در رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضایی مراجعان به مراجع قضایی انجام داده‌اند.

در همین راستا بر آن شدیم در خصوص اقدامات صورت گرفته در دادگستری استان فارس با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدکاظم موسوی، رئیس کل دادگستری این استان به گفت‌و‌گو بنشینیم. مشروح این گفت‌و‌گو در ذیل می‌آید.

میزان: دادگستری استان فارس برای عملیاتی شدن سند تحول در دوره تحول و تعالی قوه قضاییه چه اقداماتی را در دستورکار خود قرار داده است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: از زمان ابلاغ سند تحول به دادگستری استان فارس، جلسات هفتگی برای بررسی شاخص‌های آن در شورای برنامه‌ریزی در دستورکار قرار گرفت. همه دادگستری‌های استان به موازات دادگستری کل، در جلسات هفتگی خود به این مهم، زوایا و روش‌های تحقق آن ورود کردند؛ کار به نحوی پیش رفت که استان فارس در تمامی شاخص‌های این سند، پیشرفت 75 درصدی پیدا کرده است.

برنامه‌ریزی کاملی در تمامی شاخص‌های این سند از سال قبل، صورت گرفته است چنانچه به اهداف برنامه کوتاه مدت رسیده‌ایم، برنامه میان مدت آن در دست اجرا است. درصدد هستیم تا در حوزه برنامه بلند مدت نیز زودتر از بازه زمانی در نظر گرفته شده به اهداف دست پیدا خواهیم کنید. ابلاغ این سند به حوزه‌های قضایی سراسر استان، نظارت بر اجرای برنامه‌ها، رصد و پایش دائمی برنامه تحول، جزو کارهای مهم و اولویت‌دار دادگستری استان فارس بوده است.

میزان: دادگستری استان فارس برای تحقق شعار سال چه اقداماتی داشته است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: با اعلام شعار سال یکی از معاونان دادگستری به‌ عنوان رابط امور نخبگان استان فارس انتخاب شد تا نخبگان استان بتوانند به‌صورت روزانه به این نماینده مراجعه کنند و دغدغه‌های خود را مطرح کنند. تفاهمنامه‌هایی نیز با دانشگاه شیراز امضا کردیم تا ارتباط مستمری با نخبگان این مراکز علمی و دانشگاهی داشته باشیم. پایش و سرکشی مداوم دادگستری کل استان، دادستان یا معاون اقتصاد مقاومتی به شرکت‌های دانش بنیان نیز جزو دیگر برنامه‌ها بوده است به طوری که سال گذشته سه مورد سرکشی به شرکت‌های دانش بنیان داشتم.

میزان: دادگستری استان فارس برای احیای حقوق عامه چه اقداماتی در دستورکار خود قرار داده است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: یکی از معاونت‌های دادستانی فارس در حوزه احیای حقوق عامه، مشغول فعالیت شده و اقدامات مفیدی در این حوزه  انجام داده است. از جمله بررسی و مرتفع شدن مشکل فاضلاب شیراز که مدت ها، ساکنان منطقه شرق شیراز از آن رنج می‌بردند. مشکل اصلی عدم اتصال شهرک‌ها به سیستم فاضلاب بود که با ورود معاونت حقوق عامه دادستانی و بازدیدهایی که داشتیم 80 درصد مشکل حل شده است و آن شهرک‌ها به سیستم فاضلاب‌ وصل شدند. همچنین تصفیه خانه ساخته شده و بوی فاضلاب تا حدود زیادی کاسته شده است.

همچنین دستگاه قضایی استان به موضوع منطقه تنگه سرخ شیراز ورود کرد. «تنگه سرخ» منطقه ای در غرب شیراز است که هوای پاکیزه از این منطقه وارد این شهر می‌شود. این منطقه به دلی خوض آب و هوا بودن مورد تعدی متصرفان قرار گرفته بود که با ورود به مو.قع دادگستری استان به این پرونده علاوه بر قطع دست متجاوزان، کمک زیادی به بهبود وضعیت هوای شیراز شد.

میزان: دادگستری استان فارس، برای احیای واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل چه اقداماتی داشته و در طول یک سال اخیر چند واحد تولیدی احیا شده‌اند؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: تشکیل واحدهای مسئول نظارت بر شرکت‌های راکد و نیمه راکد در دادگستری استان فارس به‌ عنوان اقدامی عاجل و ابداعی صورت گرفته است. در یک سال گذشته 198 شرکت در آستانه تعطیلی و ورشکستگی بودند که با اقدامات حمایتی و پیگیری‌های صورت گرفته دادگستری فارس، به چرخه تولید بازگشتند.

نظارت میدانی بر شرکت‌ها خصوصاً واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل و شرکت‌هایی که با بانک‌ها، بیمه‌ها و تأمین اجتماعی مشکل دارند در اولویت دادگستری فارس قرار دارد.

استان فارس در زمینه اقتصاد مقاومتی از استان‌های پیشرو کشور است که در همین راستا 2 هزار و 26 نامه در سال 1400 به ادارات استان جهت رفع موانع از شرکت‌های استان ارسال شده است. روند کار طوری پیش رفته که شرکت‌ها و کارخانجات تولیدی در استان فارس، دادگستری‌ها را ملجأ خود می‌دانند.

دادگستری استان فارس در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نیز حضور فعال دارد و سه شنبه هر هفته یک نفر از معاونان دادگستری در اتاق بازرگانی حضور دارد و به مشکلات شرکت‌ها رسیدگی می‌کند. استان فارس از استان‌هایی بوده که در ستاد تسهیل و سرمایه‌گذاری حضور صد‌در‌صدی داشته است.

دادگستری استان فارس همچنین تنها به بازدید از واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد اکتفا نکرده بلکه بازدیدهای هدفمند و پیگیری‌های مستمر را هم در دستورکار است.

میزان: در بین واحدهای راکدی که مجددا احیا شده‌اند، می توانید به صورت مصداقی به یکی از واحدهایی که اخیرا آغاز بکار کردند، اشاره کنید؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: یکی از این موارد شرکت صنعتگران افتخاری شیراز است که بسته‌های فرهنگی تولید می‌کرد. در این واحد تولیدی حدود 550 خانم بدسرپرست و بی‌سرپرست کار می کرد که بر اثر مشکلاتی که با بانک‌ها داشت در سال 99 تعطیل شد. اواخر سال گذشته، مشکلات بانکی این شرکت با حمایت حقوقی دادگستری رفع شد و حدود 50 نفر از نیروهای این شرکت به محل کار خود بازگشتند. امیدواریم تا چند ماه آینده همه این نیروها به محل کار خود بازگردند.

میزان: دادگستری استان فارس برای کاهش تعداد زندانیان چه اقداماتی در دستورکار خود قرار داده است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: در سال جاری 2 هزار نفر از زندانیان از پابند الکترونیک استفاده می‌کنند. همچنین از ارفاقات قضایی مانند آزادی مشروط و تعلیق، تعویق تعقیب و کلیه  اختیاراتی که قانون مشخص کرده است، به‌نحو کامل استفاده می‌کنیم. در مذاکرات با قضات به این نتیجه رسیدیم، زندانیانی که کمتر از 10 روز در زندان بوده‌اند، دوباره به زندان بازگردانده نشوند و یا زندانیانی که امکان دارد با وثیقه و یا کفالت آزاد شوند این امکان برای آنها فراهم شود.

استفاده از ظرفیت کمیسیون عفو نیز یکی از مواردی بوده که دادگستری فارس تلاش خود را برای بهره گیری گسترده از آن متمرکز کرده است.

میزان: دادگستری استان فارس در کمک به دولت برای مسدودسازی بسترهای فساد چه اقداماتی داشته است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: در سال گذشته در استان فارس، با مدیران متخلف از جمله در اداره برق شیراز، اداره کل رفاه و تعاون اجتماعی، مدیر سرمایه‌گذاری استانداری، مدیر کل ورزش و جوانان استان، شرکت عمران صدرا برخورد قضایی شد. این افراد جزو کسانی بودند که در زمان مسئولیت خود مشکلات مالی و فساد داشتند و دادگستری با ورود خود این افراد را بازداشت و اموال حیف و میل شده را تا حدود زیادی به بیت‌المال بازگرداند. کماکان مصمم هستیم با فسادی که در بدنه اداری و اجرایی در سطح استان شکل می‌گیرد، با کمک سازمان بازرسی و دادستانی برخورد کنیم.

میزان: دادگستری استان فارس برای کاهش نقض آرای قضایی چه اقدامات و فعالیت هایی داشته است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: تا کنون 43 جلسه نقد و تحلیل آرا در دادگستری کل استان فارس برگزار شده است و تمامی دادگستری‌های استان موظف شدند که ماهانه یک جلسه نقد و تحلیل آرا با حضور اساتید دانشگاه‌ها برگزار کنند.

نشست‌های قضایی، دادگستری‌های سراسر استان هم به صورت هفتگی برگزار می‌شود و در این جلسات موضوعات مشابه استان و شهرستان را بررسی می‌کنند. ثبت نظرت نهایی این جلسات نیز از طرف معاونت منابع انسانی دادگستری صورت می‌گیرد. هم‌ اکنون آمار نقض آرا در دادگاه‌های تجدید نظر استان فارس 14.1 درصد است که نسبت به برخی از استان ها که بالای 20 درصد است و باتوجه به گستردگی جغرافیایی استان فارس، آمار قابل قبولی است.

میزان: دادگستری استان فارس جهت مشارکت گروه‌های مردم نهاد در ایجاد صلح و سازش چه رویکردی در پیش گرفته است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: دادگستری استان فارس از بدو تأسیس شورای حل اختلاف با کمک معتمدان، ریش سفیدان و ائمه جمعه و جماعات، تا کنون 552 فقره قتل عمده را به مصالحه ختم کرده‌اند. صرفاً در سال 1400 حدود 87 فقره قتل عمد که در آستانه قصاص بودند، از هر 100 پرونده‌ای که وارد دادگستری استان فارس می‌شود 43 درصد از آنها منتهی به سازش می‌شود که این رقم در اردیبهشت ماه به 49 درصد رسیده است.

درصدد هستیم با استفاده از ظرفیت صلح یاران مساجد و هیئت‌های مصلحان قرآنی استفاده کنیم. در همین زمینه مصلحان قرآنی در برخی از شهرستان‌ها در دعاوی خانوادگی تا 80 درصد هم توفیق داشتند.

همچنین تصمیم داریم صلح یاران و هیئت‌های مصلحان قرآنی را در سال جدید تقویت کنیم. راه‌اندازی هیئت‌های معتذرین نیز از دیگر اقداماتی است که در نظر داریم. هیئت‌هایی که در آن مردم به خاطر خطاهای خود از یکدیگر عذرخواهی کنند تا با یک عذرخواهی ساده، مشکل بین آنها مرتفع و از تشکیل پرونده قضایی خودداری شود.

تلاش داریم بیشتر پرونده‌های قضایی برای حل و فصل به سمت شورای حل اختلاف سوق داده شود تا تعداد پرونده‌های ورودی به دادگستری کاهش یابد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *