صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فضانوردان در فضا چگونه کشاورزی می‌کنند؟

۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۹:۴۰
کد خبر: ۴۳۳۳۵۳۸
فضانوردان در سال‌های اخیر به اموری مانند کشاورزی مشغول هستند، در حالی که آنجا مانند زمین خاک وجود ندارد.

خبرگزاری میزان _ باشگاه خبرنگاران نوشت: برای انجام مأموریت‌های فضایی دوربرد، مهم است که فضانوردان بتوانند غذای خود را پرورش دهند. تعدادی آزمایش که با رشد محصولات همراه بوده است در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) وجود دارد. اخیراً نیز فضانوردان بدون استفاده از خاک محصولاتی را به دست آوردند.

سیستم‌ها برای رشد محصولات در ایستگاه فضایی بین‌المللی معمولاً از محیط‌های رشد مانند موادی چون رس به جای خاک استفاده می‌کنند تا به گیاهان اجازه رشد دهند، اما سیستم XROOTS اصلاً از محیط رشد استفاده نمی‌کند، بلکه از هیدروپونیک (مبتنی بر آب) و آیرودینامیک (مبتنی بر هوا) استفاده می‌کند. سیستم XROOTS در فوریه سال جاری به ایستگاه فضایی بین‌المللی تحویل داده شد و در سیستم Veggie ایستگاه ادغام شد که نوعی سیستم آزمایش ریشه مسقر در مدار است.

سیستم XROOTS برای آزمایش گزینه های مختلف برای رشد گیاهان بدون خاک طراحی شده است. این سیستم شامل چندین اتاق است که می‌تواند همزمان برای آزمایش گزینه های مختلف برای سیستم های مبتنی بر آب و هوا  استفاده شود. بر اساس گزارش Digital Trend، دستگاه‌ها همچنین به محققان اجازه می‌دهند از گیاهان در حین رشد عکس‌ و فیلم‌ بگیرند.

سیستم‌های هیدروپونیک یا آئروپونیک مشابه معمولاً برای رشد گیاهان روی زمین استفاده می‌شوند، اما برخی مشکلات در تطبیق این فناوری برای استفاده در فضا وجود دارد. این مشکل بیشتر به خاطر وجود نداشتن گرانش زمین  در فضا است و گیاهان می توانند در شرایط ریزگرانشی به طرز عجیبی رشد کنند، اما استفاده از نورهایی که در بالای گیاهان قرار می گیرد می تواند به کاهش آن کمک کند.

چالش دیگر، اطمینان از وجود هوادهی کافی در اطراف ریشه‌ها و طراحی سیستمی است که می تواند برای همه انواع محصولات از جمله سبزیجات برگ دار، گیاهان میوه دار مانند گوجه فرنگی و سبزیجات ریشه مانند هویج استفاده شود.

برنامه آزمایش سیستم XROOTS به مدت شش ماه، برای آزمایش انواع مختلف محصولات زراعی، استفاده از داده های حسگر و ارزیابی فضانوردان برای مشاهده چگونگی رشد گیاهان مورد بررسی است.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: کشاورزی فضانوردی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *