صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وسایل پزشکی نیمه حیاتی و تجهیزات جانبی بیمارستانی که مجدد فرآوری می‌شود، یک بار مصرف نیست

۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵:۵۱
کد خبر: ۴۳۳۲۹۷
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، گفت: وسایل پزشکی نیمه حیاتی و تجهیزات جانبی بیمارستانی که مجدد فرآوری می‌شود، یک بار مصرف نیست.

به گزارش گروه جامعه   بهزاد کلانتری ، درخصوص دستورالعمل فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی، اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی نظام‌های سلامت، ارتقای کیفیت عملکرد، مسئولیت پذیری و پاسخ دهی مطلوب مراکز درمانی با محوریت مدیریت منابع و مصارف است، لذا در این راستا دستورالعمل «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی» تدوین و به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.

وی افزود: در این دستورالعمل به روش ضد عفونی و فرآوری مجدد وسایل پزشکی نیمه حیاتی و تجهیزات جانبی اشاره شده و در آن بر حفظ موازین پیشگیری و کنترل عفونت تاکید جدی شده است.

کلانتری با بیان اینکه طبق این دستورالعمل باید از استفاده بی رویه وسایل پزشکی یک بار مصرف اجتناب شود و رویکردی به سمت استفاده از وسایل با قابلیت استفاده مجدد (reusable) تغییر کند، خاطرنشان کرد: بدین معنا که وسایل چندبار مصرف قابل فرآوری جایگزین وسایل یک بار مصرف گرانقیمت خواهد شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ایجاد چارچوب دقیق فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی طبق نظارت کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی مستقر در ستاد دانشگاه صورت خواهد پذیرفت، تاکید کرد: زیرکمیته «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی»، تحت کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی جهت نظارت بر حسن فرآوری مجدد و ایمن وسایل پزشکی در مراکز درمانی ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، موضوع ایمنی بیماران از نکات مهمی است که در مراکز معتبر درمانی دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد. از سال ۱۳۸۹ تاکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز درصدد اجرای طرح ایمنی بیمار برآمده است، تمام اقدامات ما در بیمارستان‌ها و همه اقدامات آموزشی و پژوهشی که در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود، با محوریت بیماران است.

 کلانتری درخصوص سنجه‌های کاهش خطا‌های پزشکی نیز، گفت: یکی از مهم‌ترین گام‌های حوزه درمان در زمینه ارتقای ایمنی بیمار، اختصاص ۱۱۰ سنجه با هدف کاهش خطا‌های پزشکی، پرستاری و پاراکلینیک به ایمنی بیمار در نسل سوم اعتباربخشی ملی بیمارستان‌های کشور است و قطعا در دستورالعمل جدید نیز این مهم به عنوان یکی از شاخص‌های اساسی مد نظر بوده است.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *