سرمایهگذاری ۲۰ میلیون دلاری عربستان برای اجرای کودتای نقاب/ نیروی هوایی در نطفه خفه کرد
این خلبان بازنشسته نیروی هوایی با بیان اینکه کودتای نقاب یک توطئه کاملا طراحی شده از سوی آمریکا بود، گفت: محوریت این کودتا در خارج از نیروی هوایی قرار داشت و تنها تعداد اندکی از کارکنان فریب خورده نهاجا (در سطح یکی از پایگاهها) قرار بود در آن شرکت داشته باشند. غافل از اینکه این پایگاه در آن دوره یکی از پایگاههای پیشتاز انقلابی و عملیاتی بود.
وی افزود: ستوان یکم «ناصر رکنی» از کارکنان نیروی هوایی و از عوامل دخیل در کودتا در جریان محاکمه خود در دادگاه چنین میگوید «اگر آمریکا در این کودتا نقشی بر عهده نداشت، مطمئن باشید که اصلا نطفه کودتایی بسته نمیشد. در ۱۵ اسفند ۵۸ که قرار بود شاپور بختیار به ایران برگردد، برنامه این بود که وی ابتدا به تبریز یا خوزستان برود. اگر تبریز در جریان اقدامات حزب خلق مسلمان تصرف میشد و نیروی زمینی و پایگاه هوایی در آنجا از او تبعیت میکردند، بختیار به آنجا وارد شده و آذربایجان را به عنوان ایرانی آزاد اعلام میکرد». نکته کلیدی اعترافات ناصر رکنی در این است که ابتدا قصد داشتند از پایگاه تبریز نیروهای خود را جذب کنند که موفق به این کار نمیشوند.
وی با بیان اینکه اسناد متقنی در خصوص حمایت رژیم وقت عراق از این کودتا وجود دارد، گفت: شاپور بختیار با هماهنگی کامل عراقیها، کودتای نقاب را رهبری میکرد؛ حتی بسیاری از همراهان بختیار در پاریس که همانند او مخالف نظام جمهوری اسلامی بودند، وقتی دیدند که او برای سرنگونی نظام دست به دامن عراق و صدام شده، از بختیار جدا شدند و به او گفتند: تو چگونه میتوانی ابنچنین وطنت را به حراج بگذاری؟
این خلبان بازنشسته نیروی هوایی با بیان اینکه بختیار آن زمان حداقل ۲۰ میلیون دلار از عربستان سعودی برای اجرای کودتا گرفته بود، تصریح کرد: محمدباقر بنیعامری به عنوان عامل اصلی کودتا با نام مستعار «احسان» که پول عظیمی از بختیار گرفته بود و همسرش قمرالملوک حجازی با نام مستعار «مریم» هماهنگیهای گستردهای را برای اجرای کودتا انجام داده بودند و نفرات را جذب میکردند.
وی با بیان اینکه در میان خلبانانی که در این توطئه دست داشتند چند نفر به کشور عراق پناهنده شدند که یکی از آنان سروان «حمید نعمتی» از خلبانان هواپیمای اف۴ بود، گفت: این شخص مدتی بعد با شروع جنگ تحمیلی پخش برنامهای فارسی را از رادیو بغداد با هدف فریب دیگر خلبانان نیروی هوایی بر عهده گرفت. سروان «خسرو بیتالهی» که همراه با سروان نعمتی، از نیروهای اصلی کودتا بود نیز به آمریکا پناهنده شد.
امیر خلیلی با بیان اینکه ۲۲ نفر از افسران، درجه داران و همافران پس از افشای توطئه کودتای نقاب، محاکمه و تیرباران شدند که ۱۲ نفر از آنها خلبان بودند، افزود: ۱۲ خلبان نیروی هوایی که در نتیجه این کودتا اعدام شدند، اکثرا خلبان فانتوم و اف۴ بودند.
وی افزود: به درخواست شهید سرتیپ فکوری فرمانده وقت نهاجا و بنا به تقاضای شهید فلاحی و موافقت حجتالاسلام محمدی ریشهری و با تصویب حضرت امام خمینی (ره) بسیاری از نظامیانی که به جرم کودتا در زندان بودند مورد عفو و عطوفت نظام اسلامی قرار گرفتند.
امیر خلیلی ادامه داد: خانوادههای معدومین نهاجا نیز از کمکهای بلاعوض برای خرید مسکن برخوردار شدند و در آن سالها ماهیانه حقوقی به مبلغ ۴۵ هزار ریال (با عائله ۴ نفره) به آنان پرداخت میشد.
وی در پایان گفت: خدا را شاکر هستیم که خود نیروی هوایی قبل از آنکه دیگر نیروهای حفاظتی سایر دستگاهها وارد ماجرا شوند، با شناسایی و انجام اقدامات فوری، کودتای نقاب را در نطفه خفه کرد.