صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آوار‌های ساختمان پلاسکو در فضا‌های لازم مورد استفاده قرار گرفت/ شهروندان تهرانی روزانه حدود ٩ هزار تن زباله تولید می‌کنند/ تولید روزانه برق از پسماند‌ها

۲۸ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶:۴۹
کد خبر: ۴۳۳۲۷۳
مشاور عالی و سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت:در حال حاضر شهروندان تهرانی روزانه حدود ٩ هزار تن زباله تولید می‌کنند و شهرداری تهران روزانه حدود یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان صرف جمع آوری، حمل، دفع، دفن و پردازش زباله‌های شهر تهران می‌کند.

مشاور عالی و سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت: سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در رابطه با پسماند‌های ساختمان پلاسکو وظیفه انتقال آوار یا خاک‌هایی که از حادثه به جا مانده بود را بر عهده داشت و ما این آوار‌ها را به دو مرکز آبعلی و آرادکوه انتقال دادیم و این خاک‌ها در فضا‌های لازم مورد استفاده قرار گرفتند و دفن شدند.

شهرام فیروزی افزود: سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص انتقال و تعیین تکلیف آهن آلات، گاوصندوق‌ها و ... موجود در آوار وظیفه‌ای بر عهده نداشته است. تا آنجایی که ما در جریان امور حادثه پلاسکو قرار داریم، نیروی انتظامی در منطقه ١٩ شهر تهران مکانی را مشخص کرده بود تا شهرداری آهن آلات و گاوصندوق‌ها و مابقی پسماند‌ها را به آنجا انتقال دهد و عوامل نیروی انتظامی در این مکان حضور داشتند و زیر نظر آن‌ها گاوصندوق‌ها شناسایی و احصا می‌شد و به صاحبانشان تحویل داده شد.

فیروزی در ادامه با اشاره به مقدار تولید زباله و پسماند در شهر تهران گفت: در حال حاضر شهروندان تهرانی روزانه حدود ٩ هزار تن زباله تولید می‌کنند و این زباله‌ها به مرکز دفع و پردازش آرادکوه انتقال پیدا می‌کنند و در خطوط ما پردازش می‌شوند و پسماند‌های خشک آن‌ها جداسازی شده و به مبادی تولید بازمی گردند.

وی افزود: بیشترین سطح زباله‌ای که وجود دارد مربوط به زباله‌های‌ تر و عالی یا تخمیرپذیر است که پس از پردازش تبدیل به کود کمپوست می‌شوند و ما این زباله‌ها را به بزرگترین سایت تخمیر در خاورمیانه انتقال می‌دهیم.

مشاور عالی و سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران یادآور شد: در کنار این نوع زباله ها، زباله‌های ریجکت نیز وجود دارند که نه خشک ارزشمند هستند و نه عالی؛ بلکه این زباله‌ها از ارزش حرارتی بالایی برخوردارند و شامل نایلون، یونولیت و از این قبیل پسماند‌ها می‌شوند و روزانه حدود ٢٠٠ تن از این پسماند‌ها را در سامانه ریجکت سوز، می‌سوزانیم و از آن‌ها ساعتی ٣ مگابایت برق تولید می‌کنیم و این میزان برق تولیدی وارد شبکه برق می‌شود.

وی افزود: مشارکت شهروندان یکی از اولویت‌های فعلی شهر تهران در زمینه مدیریت پسماند است و در صورتی که شهروندان به مسئولیت اجتماعی‌شان عمل کنند و پسماند‌ها و زباله‌های تولیدی خشک ارزشمند خود را در مبدا تفکیک کنند و این پسماند‌ها را به ٤٥٠ غرفه ما که در تمامی محلات شهر تهران مستقر هستند، تحویل دهند در رویه مدیریت پسماند کمک بسیاری به سازمان خواهد شد و این پسماند‌های خشک ارزشمند پاک که به زباله آلوده نشده اند به راحتی به مبادی تولید بازمی گردند و وارد چرخه می‌شوند که این امر موجب حفظ و حراست از منابع طبیعی توسط شهروندان می‌شود.

فیروزی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران روزانه حدود یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان صرف جمع آوری، حمل، دفع، دفن و پردازش زباله‌های شهر تهران می‌کند و اگر شهروندان در مبدا اقدام به تفکیک پسماند‌ها کنند قطعا در حفظ سرمایه جامعه نقش داشته اند و علاوه بر آن از وزن و حجم زباله‌ای که در مخازنی که در معابر قرار داده شده کاسته شده و به دنبال آن از هزینه‌های شهرداری تهران برای مدیریت پسماند‌ها کاسته می‌شود و این هزینه به سبد خانوار‌ها و شهروندان بازمی گردد و صرف مبلمان شهری، ساخت فرهنگسرا و پارک و از این قبیل موارد می‌شود.

وی تاکید کرد: حلقه مهم مدیریت پسماند شهر ما، مشارکت شهروندی است و در صورتی که شهروندان مشارکت لازم را در زمینه تفکیک پسماند‌ها داشته باشند کمک بسیاری به مدیریت شهری خواهند کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *