صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد یکهزار و ۹۸۵ شغل مولد و غیر مولد برای زندانیان/ ۲۰۰ زندانی جرائم غیرعمد، چشم انتظار آزادی

۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰:۵۹
کد خبر: ۴۳۳۲۲۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی، از ایجاد یکهزار و ۹۸۵ شغل مولد و غیر مولد برای زندانیان خبر داد و گفت: ۲۰۰ زندانی جرائم غیرعمد، چشم انتظار آزادی هستند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان مرکزی، علی‌عباس فلاحتی مطلق مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی، در نشست خبری  گفت: سال گذشته در حوزه آموزش زندانیان ، دوره‌های نهضت سوادآموزی، تحکیم سواد و دوره انتقال، به تفکیک زندان‌ها برگزار شد و ۱۹۲ نفرمجموع شرکت‌کنندگان هستند.

فلاحتی اظهار کرد: سال گذشته حوزه آموزش زندانیان در بخش آموزش‌و‌پرورش با عناوین دوره متوسطه اول و دوم و کاردانش فعالیت کرده است به طوری که مجموع شرکت‌کنندگان در متوسطه اول ۱۴۶ نفر و متوسطه دوم و کاردانش ۱۴۴ نفر بوده است. مجموع دانش‌آموزان مدرسه هدایت زندان اراک و اردوگاه ۲۹۰ نفر بوده که ۵۰ نفر از آن‌ها موفق به کسب قبولی شدند.

مدیرکل زندان‌های استان مرکزی در ارتباط با وضعیت آموزشی، تعداد مراکز و مدارس دارای کد مجاز و تعداد کلاس‌های درس برای زندانیان خاطرنشان کرد: سال گذشته در مراکز یادگیری ساوه ۳ کلاس به متراژ ۷۱ متر، در اردوگاه سه کلاس، مراکز فعال یک مورد، مدرسه بزرگسالان، زندان مرکزی و اردوگاه ۴ کلاس به ابعاد ۲۰۰ متر برگزار شده است.

فلاحتی با اشاره به برگزاری دوره‌های مذهبی و عقیدتی برای زندانیان در سال گذشته گفت: تعداد شرکت‌کنندگان در سطح یک احکام یکهزار و ۲۶ نفر و تعداد دوره‌های برگزار شده ۱۳۵ دوره، سطح دو ۱۰۷۱ نفر و تعداد دوره‌ها ۶۱ دوره و سطح سه ۳۷۹ مورد و ۴۵ دوره بوده است. میانگین سه سطح احکام مجموع یک هزار و ۲۴ نفر شرکت کننده و ۸۰ دوره بوده است.

فلاحتی بیان کرد: سال گذشته ۸۸۷ نفر شرکت‌کننده و ۴۴ دوره اخلاق در سایه‌سار نهج‌البلاغه برگزار شده است. میانگین کل دوره‌های مذهبی ۸۳۴ نفر شرکت کننده و ۵۱ دوره است و مجموع کل شرکت‌کننده‌ها ۱۱ هزار و ۵۳ نفر و ۷۰۲ دوره نیز مجموع تمامی دوره‌ها است.

این مقام مسئول اضافه کرد: آموزش در بخش ۴ به مهارت‌های زندگی، آمادگی برای تغییر، ایجاد انگیزه و همچنین برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های اجتماعی، ارتباط‌های موثر، مهارت‌های شناختی، خودآگاهی، تصمیم‌گیری، حل مساله، مهارت‌های مقابله‌ای، مقابله با استرس، هیجانات منفی و مقابله با خشم اشاره دارد.

مدیر کل زندان‌های استان مرکزی بااشاره به اینکه میانگین مهارت‌های مقابله‌ای در سال گذشته ۹۳۵ مورد با ۳۶۰ کلاس برگزار شده است، عنوان کرد: میانگین تمامی دوره‌های مهارت اساسی و زندگی یکهزار و ۳۶ نفر شرکت کننده و ۴۷ کارگاه برگزار شده است. مجموع کل آموزش در بخش ۴ آموزش‌های اساسی ۱۹ هزار و ۲۲۰ شرکت کننده در ۷۳۲ دوره است.

فلاحتی گفت: سال گذشته دوره روخوانی با حضور یکهزار و چهار زندانی و ۱۱ نفرکارمند، ۴ نفر سرباز تشکیل شد، در دوره روانخوانی ۶۸۹ نفر زندانی، ۶۹ نفر کارمند و۸۴ نفر سرباز حضور داشتند. در دوره تجوید نیز ۳۶۶ نفر زندانی، ۸ نفر قبولی کارمندان و ۵۲ نفر سرباز.

وی بیان کرد: دوره تفسیر و درک مفاهیم، حفظ یک جزء و ۱۰ جزء و کل قرآن برای زندانیان برگزارشده است. سال گذشته مجموع کل فعالیت‌های قرآنی ۳ هزار و ۳۲۸ نفر بوده و تعداد قبول‌شدگان ۲۳۱ نفر کارمند و ۴۵۷ نفر سرباز بوده است.

مدیر کل زندان‌های استان مرکزی به اقدامات شاخص حوزه عمران و خدمات و پشتیبانی اداره کل زندان‌های این استان اشاره کرد و افزود: وضعیت اعتباری با توجه به اینکه بودجه تعریف شده‌ای نداشتیم در سطح استان بالغ بر ۹ هزار متر ساخت و ساز انجام شد.

وی ادامه داد: با توجه به مشکلات زندان‌ها توانستیم با اعتبارات تعمیر و تجهیز استانی ساخت‌و‌ساز در زندان مرکزی داشته باشیم. سالن دوطبقه در یک هزار متر و در محوطه فضا‌سازی برای سربازان وظیفه، در زندان خمین ۲۷۸۰ متر فضای جدید با اعتبارات تعمیر و تجهیز ساخته شده است. در محلات با توجه به پیگیری شورای تامین و شورای قضایی استان محل خوبی با مساحت ۳ هزار متر برای زندانیان در نظر گرفته شد به طوری که در ماه رمضان زندانیان به محل فوق منتقل شدند.

مدیر کل زندان‌های استان مرکزی افزود: در زندان دلیجان بهسازی و بازسازی انجام گرفت به طوری که ۱۸۰۰ متر مساحت شروع شده و ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده است. در ساوه با توجه به مشکلات بسیار بالغ بر ۳۳۰۰ متر فضای فرهنگی آماده افتتاح و بهره‌برداری است.

فلاحتی گفت: مسائل بهداشتی و امنیتی در ظروف خوراک زندانیان طی سال‌های اخیر رعایت شده است. سعی بر این است با توجه به کلام رهبر معظم انقلاب، زندان‌ها به دانشگاه‌ها و مراکز تربیتی و دانشگاهی تبدیل شود. برگزاری دوره حرفه‌آموزی با حضور یکهزار و۳۴۴ زندانی از دیگر اقدامات انجام شده است، که از این تعداد ۱۱۰۰ نفر گواهی نامه دریافت کردند.

مدیر کل زندان‌های استان مرکزی بیان کرد: در ارتباط با حرفه‌آموزی زندانیان با همکاری جهاد کشاورزی استان در سال گذشته تعداد ۷۸۹ نفر شرکت کردند. تعداد شرکت کنندگان در حرفه‌آموزی زندانیان با سازمان میراث فرهنگی ۷۶۴ نفر بوده است. سال گذشته مجموع کل حرفه‌آموزی زندانیان استان دو هزار ۸۹۷ شرکت‌کننده که دو هزار ۶۵۳ نفر توانسته گواهی دریافت کردند. آمار حرفه‌آموزی زندانیان با اداره کل فنی و حرفه‌ای، میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی استان در سه ماه نخست سال جاری ۷۶۷ مرد گزارش شده است.

وی بااشاره به اینکه در سال گذشته مجموع اشتغال مولد برای زندانیان ۸۸۳ مورد و تعداد اشتغال غیر‌مولد یک هزارو ۱۰۲ مورد گزارش شده است، اظهار کرد: هنگامی که زندانی آزاد می‌شود افرادی که بنا برآیین‌نامه تشخیص داده می‌شوند به اداره مراقبت پس از خروج معرفی می‌شود. امسال ۳۹۰ نفر به این اداره معرفی و ازخدمات حمایتی از قبیل: مددکاری، روانشناسی، بهداشت و درمان، اشتغال، حرفه‌آموزی و کمک‌های نقدی و غیر‌نقدی، خدمات پزشکی و... بهره‌مند شدند.

فلاحتی بیان کرد: زمینه بازگشت ۸۰ نفر از فرزندان زندانیان که از تحصیل بازماندند، در سال گذشته فراهم شد، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای ۲۴۰ نفر از مددجوبان آزادشده را از اقدامات سال گذشته می‌توان نام برد.

مدیرکل زندان‌های استان مرکزی در پایان بیان کرد: ستاد دیه یکی از واحد‌های تابعه سازمان زندان‌ها است که در سال گذشته نزدیک به ۲۸۹ مورد آزادی داشتیم و بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان خیرین کمک کردند و این مبلغ تا پایان ماه مبارک رمضان امسال بالغ بر ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده است و در حال حاضر ۲۰۰ نفر نیازمند مالی در زندان‌ها وجود دارد که امیدواریم با پیگیری ستاد دیه کشور و استان زمینه آزادی این افراد هم مهیا شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *