موج اصلاحی روانه بازار سرمایه شد/ خروج نقدینگی حاصل صف فروش در بورس
شکلگیری موج اصلاحی پس از رشد شتابان قیمتها، ابهامات در سیاستگذاریهای اقتصادی و نگرانیها از آینده برجام و بازگشت تحریمها از عوامل فشار بر سهام ارزیابی میشوند، با این حال عوامل بنیادی همچنان بر جذابیت سهام در برابر رقبا تاکید دارند و انتظار میرود پس از پایان موج اصلاحی اخیر قیمتها وضع تعادلی خود را بازیابند.
به نظر میرسد تراز از رقم قیمتها در بازارهای رقیب مهمترین علت ریزش شاخص بورس است ضمن اینکه شکلگیری موج اصلاحی پس از رشد شتابان قیمتها، ابهامات در سیاستکذاری اقتصادی و نگرانی از آینده برجام و بازگشت تحریمها از دیگر عوامل فشار بر سهام ارزیابی میشود.
در این میان بازارهای ارز و سکه در روزهای اخیر وضعیت نامتعادلی را سپری کردند و تداوم سیاست دولت در قبال بازار ارز و عدم موفقیت آن برای مهار رشد افسارگسیخته نرخ دلار به نگرانیهای سرمایهگذاران بازار سهام دامن زده و در نتیجه عقبنشینی تقاضای سهام را به دنبال داشته است.
اغلب کارشناسان این موج اصلاحی در بورس را امری طبیعی قلمداد میکنند، زیرا پیش از این موج قدرتمند نقدینگی بازدهی ۲۰ درصدی برای شاخص سهام ظرف کمتر از ده روز کاری را رقم زده بود، اما این موج هیجانی که همزمان با تشدید التهابات بازار ارز و سکه بود در پی انتظارات صعودی از تغییر نرخ ارز و تطبیق قیمت سهام با قیمتهای نسبی در بازار شکل گرفت و اغلب تحلیلگران بازار انتظار داشتند که پس از توقف این روند پرشتاب قیمتها وارد فاز اصلاح شوند بدین ترتیب با رشد شتابان قیمتها انگیره برای عرضه سهام افزایش و در نتیجه موج شناسایی صعود به منظور حفظ سرمایهها از گزند ریسکهای آتی به افت دستهجمعی سهام منجر شد.
در این رابطه همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بیان کرد: شاخص بورس در چند روز اخیر با همان شتابی که رشد کرده بود راه بازگشت را در پیش گرفته و این افت شدید نگرانی جدی را در میان معاملهگران ایجاد کرده است و اکثر معاملهگران در مورد چرایی افت اخیر بورس دچار سردرگمی شدهاند.
وی در ادامه افزود: عوامل عمدهای افت را میتوان در کمبود نقدینگی ناشی از فروشهای سنگین معاملهگران و همچنین ابهامات مربوط به آینده شرکتها به ویژه در بحث ارزی جستوچو کرد، از دیدگاه معاملهگران حقوقیهای بازار بهویژه حقوقیهای وابسته به دولت در خلال چند هفته اخیر به شدت به فروش سهام و خارج کردن نقدینگی از بازار سهام کردند که همین امر نیز به کاهش نقدینگی فعال در بازار منجر شده است.
گفتنی است شکلگیری موج اصلاحی پس از رشد شتابان قیمتها، ابهامات در سیاستگذاریهای اقتصادی و نگرانیها از آینده برجام و بازگشت تحریمها از عوامل فشار بر سهام ارزیابی میشوند، با این حال عوامل بنیادی همچنان بر جذابیت سهام در برابر رقبا تاکید دارند و انتظار میرود پس از پایان موج اصلاحی اخیر قیمتها وضع تعادلی خود را بازیابند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *