رئیس کل دادگستری استان تهران از کانون اصلاح و تربیت بازدید کرد/ آزادی ۹۱ نفر از مددجویان زندان زنان در پی دستور رئیس قوه قضاییه متعاقب بازدید از زندان زنان
خبرگزاری میزان- علی القاصی در دومین روز از هفته قوه قضاییه که «حرکت جهادی، تحول و تعالی قضایی» نامگذاری شده، در صدر یک هیات قضایی از کانون اصلاح و تربیت بازدید کرد.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن بازدید از بخشهای مختلف کانون اصلاح و تربیت با مددجویانی ملاقات کرد که در پی قتل و بهدلیل عدم شناسایی اولیای دم بلاتکلیف بودند.
دستور رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص مددجویان بلاتکلیف بهدلیل عدم شناسایی اولیای دم؛
القاصی در همین زمینه به مدیرکل زندانهای استان تهران ماموریت داد تا تعداد مددجویانی را که بهدلیل عدم شناسایی اولیای دم در زندان و یا کانون اصلاح و تربیت بهسر میبرند جهت پیگیری ویژه احصاء ک و گزارش کند.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه اظهار کرد: زمانی که یک مسئول قضایی در کانون اصلاح و تربیت حضور پیدا میکند همواره این سئوال در ذهن او شکل میگیرد که چرا کسانی که مانند فرزند، برادر و خواهر کوچک هر یک از ما محسوب میشوند، باید در چنین شرایطی قرار بگیرند و چیستی و چرایی موضوع بیش از هر چیز دیگری مقام قضایی را رنج میدهد.
وی خطاب به مددجویان کانون اصلاح و تربیت گفت: همه شما امروز بنا به اقتضائات قانونی و شرایطی که در زندگی بهجود آمده در این محیط نگهداری میشوید، افرادی هستید که خواسته یا ناخواسته مرتکب جرایمی شدید که اگر در شرایط و محیطی مناسبتر قرار میگرفتید و اشخاصی که در حفظ و صیانت از شما نقش داشتند بهدرستی ایفای نقش میکردند و مراقبتهای لازم را انجام میدادند و در زمینه خودمراقبتی غفلت نمی شد احتمالا شاهد حضور شما در این مجموعه نبودیم.
القاصی در ادامه بسترهای وقوع جرم در جامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: از جمله عللی که سبب شده هر یک از شما در حال حاضر در این محیط بسته حضور داشته باشید، در وهله اول خود شما، و سپس خانوادهها، جامعه و دستاندرکاران جامعه می توان نام برد.
حضور در کانون اصلاح و تربیت فرصتی برای «بازسازی و بهسازی شخصیتی و رفتاری» است
رئیس کل دادگستری استان تهران حضور در کانون اصلاح و تربیت را فرصتی برای «بازسازی و بهسازی شخصیتی و رفتاری» برای مددجویان دانست و عنوان کرد: حضور هر یک از شما در کانون اصلاح و تربیت به این معنا نیست که مسیر توفیق در آینده برایتان فراهم نمی باشد؛ بلکه این حضور تلنگری برای شماست که در رفتارهای فردی، خانوادگی و اجتماعی خود تجدیدنظر کنید و با اصلاح رفتارهای اشتباه و نابههنجار در مسیر تعالی فردی و اجتماعی خود در جامعه قدم بردارید.
وی تصریح کرد: حضور هر یک از شما در کانون اصلاح و تربیت با توجه به فلسفه تشکیل این کانون، فرصتی برای اصلاح شخصیتی است و این نکته را یادآور میشود که زندگی در جامعه تابع قواعد، مقررات و الزامات فردی و اجتماعی است که باید از سوی هر یک از اعضاء جامعه رعایت شود.
القاصی با تاکید بر اینکه هر یک از افراد در جامعه دارای حقوقی هستند و در عین حال ملزم به رعایت حقوق سایر افراد میباشند، گفت: جرایم ارتکابی از سوی مددجویان حاضر در کانون اصلاح و تربیت گوناگون است و برخی مرتکب جرایم سبک و عدهای نیز مرتکب جرایم سنگینتر شدهاند؛ اما باید به این نکته توجه داشت که روی آوردن به جرایمی همچون سرقت در این سن آینده شما را تباه خواهد کرد؛ لذا ضرورت دارد تا از فرصت حضور در کانون اصلاح و تربیت برای بازسازی و بهسازی شخصیتی و رفتاری خود و عهده گیری نقش موثر و مفید برای جامعه استفاده کنید.
زمینه بازگشت به جامعه و زندگی سالم فراهم است
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه زمینه بازگشت به جامعه و زندگی سالم برای هر یک از مددجویان کانون اصلاح و تربیت فراهم است، اظهار کرد: متاسفانه افرادی نیز متنبه نشدند و پس از خروج از کانون اصلاح و تربیت مرتکب جرایم سنگینتری شدند که در نهایت این امر سبب انسداد راه بازگشت آنها به جامعه و عدم برخورداری از یک زندگی سالم شد.
القاصی در ادامه سخنان خود بر این نکته که دستگاه قضایی در چارچوب وظایف قانونی خود از هیچ کمکی برای بازسازی و بهسازی شخصیتی و رفتاری مددجویان کانون اصلاح و تربیت دریغ نمیکند، تاکید کرد.
انتقاد رئیس کل دادگستری استان تهران از اقدامات تشریفاتی در جریان بازدید
رئیس کل دادگستری استان تهران در حاشیه بازدید از کانون اصلاح و تربیت از اقدامات تشریفاتی در جریان بازدید از سالنها انتقاد کرد و در عین حال گفت: حضور تشریفاتی در کانون اصلاح و تربیت و زندانها بههیچ عنوان جزء عملکرد محسوب نمیشود؛ بلکه این حضور باید دارای نتایج مفید و موثر باشد.
وی همچنین به هیات قضایی همراه دستور داد تا ضمن ملاقات با یک به یک مددجویان در مسیر تغییر وضعیت زندگی آنها در چارچوب قوانین و مقررات اقدام کنند.
نتایج حاصل از پیگیری دستور رئیس قوه قضاییه پس از بازدید از زندان زنان؛
القاصی در ادامه دستور ریاست معزز قوه قضاییه متعاقب بازدید از زندان زنان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در پی دستور ریاست قوه قضاییه هیاتی به این زندان اعزام شد و با اهتمام و نظارت جدی، اقدامات این هیات دارای نتایج مثبت و قابل توجهی بود.
رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد درخواست آزادی مشروط داشتند که بهطور ویژه درخواست آنها در حال رسیدگی است.
وی اذعان کرد: همچنین حدود ۱۱۸ نفر درخواست عفو داشتند که در نهایت با درخواست ۹۱ نفر از این افراد موافقت شد که همه این موارد از نتایج و دستاوردهای حاصل از بازدید ریاست محترم قوه قضاییه از زندان زنان بوده است.
در جریان بازدید رئیس کل دادگستری استان تهران از کانون اصلاح و تربیت با درخواست آزادی پنج نفر از مددجویان که شرایط قانونی لازم را داشتند موافقت شد؛
میرزایی مطلق معاون قضایی در امور زندانها، یحیی جعفری رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب تهران، جعفر دارابخانی معاون قضایی و رئیس حوزه ریاست، سید رضا سجودی معاون قضایی و سرپرست معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی و حجت الاسلام فیروزجایی معاون دادستان تهران، در جریان این بازدید رئیس کل دادگستری استان تهران را همراهی کردند.
انتهای پیام/