توضیحات وزیر کشور درباره حوادث شب گذشته خرمشهر/ افراد شاکی حادثه ایرانشهر ٤ نفر هستند/ موضوع آب امنیتی نشده است/ انهدام بیش از ۲۰ تیم عملیاتی در مرزها/ حضور ٣ میلیون مهاجر در ایران/خیلی از افرادی که در قضیه بازار دستگیر شدند، سازمان یافته نبودند
وی ادامه داد: در اعتراضاتی که به کف خیابان میآید ممکن است افرادی سو استفاده کنند و یا عدهای احساسی و یا هیجانی شوند که موجب خدشه دار شدن نظم و انتظامات شده و به آشوبها دامن بزنند لذا قوه قضاییه و نیروی انتظامی در این شرایط براساس مسئولیتهایی که دارند به موضوع ورود میکنند.
وزیر کشور گفت: در مواجهه بااین تجمعات سعی میکنیم آنها را به روند قانونی خود هدایت کنیم، دیگر اینکه اعتراضات را به مکانهایی ببریم که کمترین برخورد با مردم را دارند و در نهایت تلاش کنیم با روشهای مسالمت آمیز این تجمعات را در کوتاهترین مدت، تمام کنیم.
افراد شاکی حادثه ایرانشهر ٤ نفر هستند
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره حادثه ایرانشهر گفت: تعداد افراد شاکی براساس مستندات ٤نفر است و وجود ٤١ نفر شاکی در این پرونده حتما کذب است.
وی ادامه داد: مواردی که درباره این موضوع در نمازجمعه مطرح شد خلاف واقع بود که ایشان گفتههای خود را اصلاح کردند و در کوتاهترین فاصله افراد مجرم شناسایی شدند. در مرحله اول یک نفر و در مرحله دوم سه نفر شاکی خود را به مراجع قضایی معرفی کردند. دادستانی استان هم اعلام کرد افرادی که در این پرونده شکایت دارند، خواسته خود را مطرح کنند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: بنده، معاونانم و استاندار اعلام کردند که تعداد افراد شاکی به طور قطعی ٤ نفر بوده است و اگر تعداد اضافه شود اعلام میکنیم و قصد پوشاندن موضوع را نداریم.
موضوع آب امنیتی نشده است
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره امنیتی شدن موضوع آب نیز بیان داشت: موضوع آب در ایران امنیتی نشده است. سایر مسایل دیگر هم که میخواهند امنیتی جلوه دهند، اینگونه نیستند.
قضیه بازار
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: خیلی از افرادی که در قضیه بازار دستگیر شدند، سازمان یافته نبودند و برای حضورشان از قبل برنامه ریزی نشده بود.
انهدام بیش از ۲۰ تیم عملیاتی در مرزها
وزیر کشور تاکید کرد: تهدید امنیتی واقعی در مرزهاست، در ٣ماهه اخیر بیش از ٢٠تیم عملیاتی در مرزها را منهدم کردیم.
وی ادامه داد: ٣٦گروه مسلحانه در مناطق جوار مرزی با تزریق پول بر علیه ایران فعالیت میکنند که نیروهای امنیتی ما احاطه کامل به مرزها دارند، در همین ایام مراسمات مختلفی در کشور داشتیم و در همین شبهای فوتبال ٥٠میلیون نفر از مردم در خیابانها بودند که اتفاقی هم نیفتاد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: درباره آب اگر مدیریت نشود بامشکل مواجه میشویم، باید واقعیت را به مردم بگوییم، کشور در منطقهای نیمه بیابانی قرار دارد و سیکل بارندگی کاهش یافته است و در این شرایط نمیتوانیم آب کافی تامین کنیم. دولت با روشهای خود تا ٣٠٠درصد میزان آب مصرفی را افزایش داده است. باید برای صرفه جویی در مصرف آب اطلاع رسانی کنیم.
حاشیههای خانه
وزیر کشور درباره حاشیههای ایجاد شده درباره خانهاش گفت: بنده خانه باغی ٩٧متری در فشند دارم نه فشم. قیمتها در این دو منطقه بسیار متفاوت است.
وی ادامه داد: زمانی که در صداوسیما بودم این خانه باغ را به صورت قسطی خریداری کردم که مدارک مربوط به اقساط آن موجود است. در این منطقه ٢٠٠واحد وجود دارد که فقط منزل بنده تخریب شده است، احضاریه و حکم در این باره به دستم نرسید، اما در این باره سمعا و طاعتا هستم و از قوه قضاییه خواسته ام به این موضوع رسیدگی کنند.
رحمانی فضلی افزود: در روزنامهها تیتر میزنند، عمارت رحمانی فضلی! من خانه ندارم، پیش خرید کرده ام.
گردش مالی مواد مخدر
وزیر کشور با اشاره به گردش مالی مواد مخدر و تاثیر آن بر بازار ارز گفت: مصرف مواد مخدر در ایران به گونهای است که اگر هر معتاد در ایران روزانه یک گرم ماده مخدر مصرف کند، این میزان سالیانه به یک تن میرسد و این رقم وارد بازار میشود.
وی ادامه داد: یکی از تقاضاها در بازار ارز مربوط به مواد مخدر و قاچاق کالا است. وقتی ماده مخدر وارد کشور میشود از ارز استفاده میشود و سپس تبدیل به ریال میشود.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: همچنین این ریال مجدد تبدیل به ارز برای وارد کردن کالا خواهد شد که این روند بر روند نوسانات بازار ارز موثر است. یکی از دلایل تعیبن نرخ ارز از طریق بانک مرکزی و مراکز آن نیز به همین دلیل بوده است تا به تقاضاهای کاذب به طور مناسب پاسخ داده شود.
وی افزود: الان در حوزه کالا، واردات کالا از مرزهای غربی یا شرقی به دلیل سیاستهای کنترلی دقیق ایران و عراق، قاچاق کالا تا ٨٠ درصد کنترل شده است؛ که البته روی وضعیت معیشتی مردم تاثیراتی داشته، اما با دستورالعملی که در دولت تصویب شده ساماندهی خواهد شد.
وزیر کشور با اشاره به خروج از برجام و همکاری با اروپا در موردمواد مخدر و پناهندگان اظهارداشت: همکاری ایران با اروپا در مورد مبارزه با موادمخدر و پناهندگان یک جانبه است و فقط ما تلاش و کار میکنیم و آنها تلاش موثری انجام نمیدهند. این مساله در اجلاسهای مختلف هم گفته سده است.
وی ادامه داد: ایران بیش از ٣٧٠٠ شهید در این حوزه داشته است و امسال هزار درگیری اتفاق افتاده است و ١٢٠٠ تن ماده مخدر کشف کرده ایم که قرار بوده است از مرزهای ایران به اروپا برود.
٣ میلیون مهاجر در ایران هستند
رحمانی فضلی تاکید کرد: در بحث مهاجربن نیز ٣ میلیون مهاجر در ایران هستندو ایران به آنها نگاه انسانی دارد و جلوی آن ایستاده است.
اگر این نگاه نباشد کافیست ٢۴ ساعت وزیر کشور غفلت کند تا هزاران پناهنده و چند تن ماده نخدر از مرزها عبور کند.
وزیر کشور عنوان کرد: اروپاییان در زمان تحربم حتی سگهای موادیاب یا دسنگاه ایکس ری به ما نمیدادند تنها ٣ درصد پناهجویان در اردوگاه هستند و ٩٧ درصد آنها با مردم زندگی میکنند.
رحمانی فضلی بیان داشت: ٥٠٠ تا ۵۵٠ هزار دانش آموز و ٢۵ هزار دانشجو پناهجو در کشور داربم. باید به اروپاییان گفت دست کم به افغانستان کمک کنید و اگر در منطقهای رعب باشد نتیجه همین است.
وی عنوان کرد: در درگیری اخیر با قاچاقچیان در شرق کشور ٣٠ گلوله آر پی جی ٧ شکیک کردند آنها حتی ماشین دبد در شب دارند. چه کسی به آنها کمک میکند؟
وزیرکشور خاطرنشان کرد: سه سال پیش گفتیم قاچاقچیان با تروریستها ارتباط دارند باید تلاش کنیم به این موضوعات به طور بین المللی رسیدگی سود. نهادهای بین المللی ایزان را تشویق میکنند و گواهی میدهند، اما اینها مشکل ما را حل نمیکند ما با اعتقادات دینی مان مبارزه میکنبم، اما شما داربد چه میکنید؟
لایحه جامع انتخابات
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره زمان نهایی شدن لایحه جامع انتخابات، عنوان کرد: این لایحه اکنون در صحن دولت در حال بررسی است و قرار است کارگروهی پیشنهادات مطرح شده در دولت را بررسی کند تا سرعت کار بیشتر شود. در این لایحه کارشناسیهای خوبی انجام شده است و امیدواریم این لایحه به انتخابات مجلس سال بعد برسد.
وی همچنین درباره تاثیر تک نرخی شدن بر مقابله با قاچاق کالا، بیان کرد: پیش از این بخشی از تقاضای ارز مربوط به موادمخدر یا قاچاق کالا بوده است و همین تقاضا در نوسانات ارز تاثیرگذار بود.
رحمانی فضلی گفت: یکی از اهداف تک نرخی شدن ارز هم مقابله با قاچاق کالا بود به خاطر همین سیاست و همچنین سیاست کنترلی دقیق در مرزها حدود ۸۰ درصد کالاهای قاچاق در مرزهای غربی کشور کنترل شده است.
بررسی طرح تجمعات در مجلس
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره طرح در حال بررسی مجلس برای برگزاری تجمع بدون مجوز در اطراف ساختمان مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: وزارت کشور طبق قانون شرایط برگزاری تجمع را فراهم کرده است، اما با برگزاری تجمع بدون مجوز مخالف است، زیرا تجمعات باید با پذیرش مسئولیت هم همراه باشد، زیرا در غیر این صورت تجمع از کنترل خارج میشود، اما اگر این موضوع به قانون تبدیل شود وزارت کشور آن را اجرا میکند، ولی یقین دارم مجلس به این طرح رای نمیدهد. ما با نفس این کار مخالفیم، چون آییننامه تجمعات اعتراضی در دولت تهیه شده است و تجمع بدون مجوز هم از کنترل خارج خواهد شد.
بررسی اعتراضات اخیر
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعتراضات چند ماه اخیر سازمان یافته بوده است یا خیر؟ گفت: ما هر اعتراض را به صورت مستقل بررسی کردیم و به نتیجه رسیدهایم.
وی گفت: شرایطی ایجاد شده که بهرهبرداران یک حوزه پس از اینکه مطالباتشان به نتیجه نرسیده و رضایت به دست نیاوردند به خیابانها آمدند؛ مثل بازاریها، کامیونداران یا همین مساله اخیر آب، اما اگر به صورت پیوسته اعتراضات را بررسی کرده و ریشههای اجتماعی و سیاسی آن را دنبال کنیم به نتیجه متفاوتی میرسیم.
وزیر کشور گفت:در حوزههای مختلف دچار ناکارآمدی، کمبود و مشکلات هستیم که بخشی از آن به نوسانات بازار ارز و بخشی از آن به دلیل پاسخگویی در زمان لازم و همچنین عدم اقناع مردم بر میگردد.
وی بیان کرد: ما هر وقت شرایط را برای مردم خوب توضیح دادیم با همراهی مردم مواجه شدیم. تاکنون به این نتیجه نرسیدهایم که یک گروه سیاسی خاص یا عده مشخص در موضوعی افراد را به صورت سازماندهی شده تحریک و تهیج کرده باشند. وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه و قوه قضاییه به این نتیجه نرسیده است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه نباید کاری کرد که مردم به مسئولان بیاعتماد شوند، تاکید کرد: سیاهنمایی، تخریبها و تهمتها موجب ناامیدی مردم میشود. جنگ روانی زیادی علیه کشورمان به راه افتاده بنابراین ما باید در داخل کشور با اتحاد و انسجام داخلی رضایت مردم را جلب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همه باید تلاش کنیم که جامعه را به نوعی هدایت کنیم که در برابر دشمن انفعال نداشته باشیم البته این به معنای عدم مطالبه جامعه نیست، ما اعتراضات مردمی را به رسمیت میشماریم، چهار روز موضوع کامیونداران را داشتیم که برخی هم به اقدامات خلاف امنیت عمومی دست زدند، ولی ما برخورد سختی نداشتیم و در پایان کامیونداران را اقناع کردیم.
وزیر کشور با بیان اینکه باید برای تقویت نظام، تقویت اعتماد مردم، وحدت کشور و حل مشکلات تلاش کنیم، تصریح کرد: فکر نکنیم دشمنان ما طرفدار حق و مردم و تامین نیازهای مردم هستند. ما باید با پیگیری حل مشکلات و اقناعسازی، رضایت جامعه را به دست آوریم.
وی اضافه کرد: در جلسه شورای امنیت کشور مطرح کردیم که باید همه زمینههایی که موجب نارضایتی مردم میشود را احصا کرد تا قبل از آنکه این زمینهها موجب اعتراضات مردم شود، این زمینهها رفع شود.
آب رسانی به خرمشهر
رحمانی فضلی ادامه داد: از سال ۷۱ طرح غدیر برای آبرسانی به خرمشهر مطرح شد یعنی ۲۵ سال این طرح در دست اجرا بود که دولت در سه سال گذشته این موضوع را اولویت اول خود قرار داد و ۱۵ تیر این طرح به نتیجه میرسد.
وی افزود: پیمانکار طرح هم سپاه و قرارگاه خاتمالانبیاء است که در این زمینه خیلی تلاش کرد و هنوز خیلی از مطالبات خود را دریافت نکرده، اما شاهد برخی تحریکها در خرمشهر بودیم، چرا در پنج روز مانده به افتتاح طرح این اعتراضات انجام میشود؟ به این دلیل که مردم اقناع نشدند که اینجا رسانهها باید نقش ملی خود را برای اقناع مردم به کار بگیرند.
رحمانی فضلی در واکنش به انتشار برخی فیلمها که افرادی با لباس نیروی انتظامی در حال تخریب اموال عمومی هستند، عنوان کرد: این موضوع را از فرمانده ناجا سوال کردیم که توضیح آنها این بود که برای بازداشت برخی افراد مجرم در اعتراضها مجبور شدهایم شیشهای را بشکنیم، مثل آتشنشانی که برای مهار آتش مجبور است برخی تخریبها را انجام بدهد، اما در مورد صحت فیلمهایی که منتشر میشود باید دقت زیادی شود. فیلمهای زیادی منتشر میشود که قابل اعتنا نیست.
ضرورت تسهیل بروکراسی اداری
وزیر کشور در ادامه این نشست با اشاره به ضرورت تسهیل بروکراسی اداری، خاطرنشان کرد: خیلی از ابعاد رضایتمندی به پول و ارز بر نمیگردد. روزانه پنج میلیون نفر مراجعه کننده به همه ادارات و وزارت خانهها داریم. ما میتوانیم روال کار را کند کنیم و مردم ناراضی باشند؛ اما باید مردم را راضی نگه داریم.
وی ادامه داد: من همیشه به استانداران تاکید کردم که در تمام فرمانداریها تکریم ارباب رجوع را شرط اول بگذاریم. الان هم تشدید کردیم موضع را. رئیس جمهور هم تاکید کردند و داریم پیگریی میکنیم چرا که رضایتمندی مردم برای ما مهم است. هر وقت با مردم صحبت کردیم و منطق آوردیم موفق شدیم.
ماجرای هواپیمای اختصاصی وزیر
رحمانی فضلی افزود: رسانهها نوشتند که رحمانی فضلی با هواپیمای اختصاصی سفر میکند در حالیکه سفرهای من با هواپیمای نیروی انتظامی انجام میشود که هیچ هزینهای از ما نمیگیرد. این هواپیما ۱۰ نفر جا دارد که ۱۲، ۱۳ نفر سوار آن میشوند.
وزیر کشور تاکید کرد: من سفری به پاکستان داشتم که در بازگشت چند نفر از همراهان ما با ما برنگشتند و گفتند این پرواز امنیت ندارد. در مورد تشریفات هم نیروی انتظامی میگوید تشریفات سفر جزء وظایف آنهاست، ولی من از هر ۱۰ روز یکی دو مورد بیشتر اجازه تشریفات نظامی ندادم.
گزینش مدیران وزارت کشور
وزیر کشور در پاسخ به سوالی در مورد گزینش مدیران وزارت کشور اظهار کرد: رییسجمهور معیار شایستگی و اعتدال را به من در مورد انتخاب مدیران اشاره کردند. من در انتخاب مدیران علاوه بر این دو شرط کسانی را انتخاب میکنم که مخالف دولت هم نباشند، اما مثلا میگویم فلان فرماندار در زمان دولت نهم و دهم هم فرماندار بوده است مثل آقای فرهادی فرماندار تهران که این دلایل اصلا متقن نیست.
وی ادامه داد: من آقای فرهادی را میشناسم که یک فرد کارآمدی است. از این افراد در میان ۴۳۰ فرماندار هم افراد دیگری داریم. اگر این دلیل مبنا قرار بگیرد، فردا دولت دیگری میآید و همه افراد شایسته و معتدل را کنار میگذارد که این روند خوب نیست. من هر وقت متوجه شوم مدیران وزارت کشور در جهت دولت عمل نمیکنند حتما آن را عوض میکنم و نیم ساعت هم معطل نمیکنم.
نحوه ارزیابی استانداران و فرماندار ان
وزیر کشور درباره نحوه ارزیابی از استانداران و فرمانداران، بیان داشت: ارزیابی از عملکرد استانداران و فرمانداران سختترین ارزیابی است. نمیگویم که هیچ ضعف و اشکالی در کار نیست، ولی کلیگویی درباره استانداران بیانصافی است.
وی افزود: سه بخش در وزارت کشور، استانداران و فرمانداران را ارزیابی میکند، هر دو هفته یک استاندار را دعوت میکنیم و ارزیابیهای حوزههای مختلف را به او مطرح کرده و توضیح استاندار را هم میشنویم. استانداری کار سختی است، ضعفهایی هم وجود دارد، ولی تعویض استاندار یا فرماندار برای ما آخرین راهحل است.
برنامههای وزارت کشور برای صرفه جویی
وزیر کشور درخصوص وبرنامههای وزارت کشور برای صرفهجویی، گفت: گفتهام اگر هر دستگاهی حداقل در مصرف انرژی ۱۰ درصد صرفهجویی نکند آب و برق دستگاه را قطع کنند و با مسئول دستگاه هم برخورد شود.
عدم فعالیت در فضای مجازی
وی در جواب به این سوال که چرا شما برخلاف سایر مدیران دولتی در فضای مجازی فعالیت ندارید، اظهارکرد: من در بحرانها فرماندهی را بر عهده دارم. تا ساعت سه شب که مردم خرمشهر به خانههای خود رفتند؛ نخوابیدم، زیرا در این مسائل حتما باید با نیروی انتظامی و سایر نیروها در هماهنگی باشیم. حالا عدهای علاقه دارند توئیت کنند، اما من علاقه دارم مسائل را فرماندهی کنم. علاوه بر این من از مرزها بازدید دارم و در نشستهای استانی هم حضور پیدا میکنم.
وی افزود: اختیارات تمام هم به معاونان هم دادم، زیرا در غیر این صورت نمیشود وزارت کشور را اداره کرد.
همکاری با دولت برای حل مشکلات کشور
وزیر کشور درباره لزوم همکاری با دولت برای حل مشکلات کشور، تاکید کرد: در حوزههای اقتصادی مشکلات زیادی داریم. بیش از دو میلیون نفر بیکار داریم و سالی یک میلیون نفر هم به آنها اضافه میشود.
وی ادامه داد: سال قبل دولت ۸۰۰ هزار شغل درست کرد، اما بیکاری رفع نشده است. دولت تورم را تک رقمی و رشد اقتصادی را دو رقمی کرد. مجموعه همه این عوامل موجب شکوفایی اقتصادی میشود، اما اگر یاس و ناامیدی را القاء کنیم، اعتراضات ایجاد میشود و دولت با مسائل دیگری درگیر میشود. تاکید و توصیه من این است که در جهت مشکل مردم حرکت کنیم نه اینکه فقط مشکلات را بیان کرده و خدای نکرده مردم را تهییج کنیم، برای حل مشکلات کشور باید همه همکاری کنیم.
ایمن سازی مرزها
رحمانی فضلی درخصوص ایمن سازی مرزها نیز بیان داشت: ما این مشکل را در مرزهای غرب و شرق کشور داریم که در شرق بیشتر است. من با مسئولین درجه اول کشور افغانستان گفتگو داشتم و علاوه بر وزارت کشور، ستاد کل هم ارتباطاتی دارند.
وی عنوان کرد: آنها در تامین امنیت مرزهای خود مشکل دارند. ما پاسگاه ساختیم، نیرو نداشتند بگذارند آنجا مواد مخدر، پناهنگان و اشرار درمرزها وجود دارد. بیش از ۷۰ درصد مواد مخدر،۸۰ درصد مهاجرین و ۹۰ در صد اشرار از مرز پاکستان میآیند، منطقه شرقی ما منطقه پرخطری است.
نقش هماهنگی وزارت کشور
وزیر کشور با توجه به نقش هماهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: درباره تسهیل رفع موانع تولید، کارگروهی تشکیل دادیم متوجه شدم ۸۵درصد آن اجرا شده است. من بارها گفتم، معتقد هستیم استانهای ما از ظرفیتهای بالای اقتصادی برخوردار هستند و نظام بودجه ما اجازه عملی شدن این موضوع را نمیدهد.
رحمانی فضلی افزود: در شرایط فعلی که نیاز به کار فوق العاده است میتوان اختیار را به استانها داد، استانها میتوانند بار اصلی را به دوش بکشند.
تعامل با کشور عراق
وی درباره تعامل با کشور عراق هم اظهارکرد: رابطه ما با عراق واقعا خوب است نمود آن در اربعین مشخص است. ۲میلیون و ۴۰۰هزلر نفر را در اربعین به عراق میفرستیم و بر میگردانیم این کار بدون همکاریهای ما اتفاق نمیافتد، روابط ما بسیار خوب است، در حوزه کنترل قاچاق عراق در حوزه معبرهای عمومی کارهای خوبی انجام داده است، امیدواریم ارتباطهای مرزی ما تقویت شود.
انتخاب استانداران
وزیر کشور درپاسخ به سوالی درباره استاندارانی که هنوز تغییر نکرده اند، بیان کرد: ظرف یک سال گذشته ۲۵ استاندار را تغییر داده است، ۵ استاندار باقی مانده که اگر این نتیجه حاصل شود که تغیرشان ضروری است، تغییر میکنند.
٢٤٧حزب درکشور مجوز دارند
وی در ادامه درباره احزاب و مجوزهایی که برای اعتراضات خواسته اند، گفت:۲۴۷ حزب در کشور مجوز دارند. تا کنون مجوزی برای اعتراضات نداشتیم. نشستهایی دارند و ما مجوز آنها را میدهیم.
طرحهای حمایتی ایران از افغانستان
وزیر کشور درباره طرحهای حمایتی ایران از افغانستان در حوزه کاهش مواد مخدر اظهارداشت: من سه سال است که میگویم افغانستان دارای امنیت و توسعه میتواند جلوی قاچاق مواد و مهاجر را بگیرد. پیشنهادی به سازمان ملل دادیم به عنوان کشت جایگزین یا معیشت جایگزین، عدهای قاچاقچی و کشاورز و خرده فروش هستند که با مواد مخدر روزگار میگذرانند.
وی ادامه داد: ما گفتیم حاضریم با سازمان ملل و افغانستان محصول کشاورزی را ایجاد کنیم بازارش را بسازیم و قول بدهیم ۲برابر درآمد مواد مخدر در آمد ایجاد کنیم. در سازمان ملل تصویب شد؛ اما همه کسانی که در عرصه بین الملل از مواد مخدر سود میکنند، نگذاشتند این طرح اجرا شود.
تقسیمات کشوری در کازرون
رحمانی فضلی همچنین درباره برنامه وزارت کشور در حوزه تقسیمات کشوری، عنوان کرد: ما ۱۵۰ مورد تقسیمات کشوری به دولت بردهایم که بر اساس این طرحها ۴۰ شهر جدید ایجاد شده است.
وی افزود: در موضوع کازرون ما استعلامهای امنیتی را گرفتیم وهمه این استعلامها به ما بیان کرد که مشکلی وجود ندارد، اما در فرآیند اجرا عواطف و احساسات مردم برانگیخته شد.
وزیر کشور عنوان کرد: ما در ابتدای آغاز اعتراضها مدیرکل تقسیمات کشور را به کازرون فرستادیم و صحبتهای مردم را شنید و مسائل مطرح شده در این طرح برطرف شد، اما من باز هم احتیاط کردم و طرح را به دولت نبردم، اما اتفاقات کازرون رخ داد که این اتفاقات موجب تاسف و تاثر شد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: ما اگر به قطعیت برسیم که همه از اجرای این طرح راضی هستند طرح را اجرا میکنیم والا منتظر میمانیم که رضایت همه جلب شود. وزارت کشور اصلا موافق تقسیمات کشوری نیست، زیرا تقسیمات کشوری بیمورد در دولت قبل مشکلات زیادی ایجاد کرده است. ما در دولت دوازدهم فقط طرحهای اولویتدار را اجرا کردیم.
طرح ساماندهی کوله بران
وی درخصوص سازوکار حل مشکل کولهبران، تاکید کرد: کولهبری یک شبکه بزرگ است. در زمان تحریم اجازه داده شود، برخی کالاها از مناطق مرزی وارد کشور شود که این کار ادامه یافت و به شبکه بزرگ تجاری تبدیل شد.
رحمانی فضلی عنوان کرد: در این موضوع ۹۰ درصد کالاها از داخل خاک عراق وارد کشورمان نمیشود یعنی کالاها به عنوان کالای ترانزیتی به عراق وارد میشود و سپس این کالاها از طریق کولهبران به کشور برمیگردد، چون کالاهای ترانزیتی حقوق گمرکی خیلی کمی دارند. برخی از این کالاها در شهرهای مرزی و برخی کالاها هم در تهران و شهرهای بزرگ به فروش میرسد بنابراین یک شبکهای از تاجر، کولهبر، سیستم حمل و نقل، خرده فروش، دلال و مسافران ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه ما جلوی این کار را گرفتیم، ولی مردم شهرهای غربی تحصن کردند، افزود: ما نمیخواستیم کولهبران و خرده فروشان را نادیده بگیریم بنابراین طرحی با همکاری سایر وزارتخانهها به دولت بردیم تا تخفیف سود بازرگانی به کولهبران داده شود، این کار در حال انجام شدن است البته این راهحل را راهحل مناسبی نمیدانیم.
آخرین وضعیت سعید براتی
وزیر کشور درباره آخرین پیگیریها برای آزادی سعید براتی نیز بیان کرد: از طریق مجاری رسمی و غیررسمی با پاکستان پیگیر موضوع هستیم. اخیرا عکسی از سعید براتی منتشر شده است و خانوادهاش این عکس را تایید کردند.
وی خاطرنشان کرد: ما مذاکرات را ادامه میدهیم و پیگیر هستیم تا وی آزاد شود. طرف مقابل شروطی برای آزادی این سرباز بیان نکرده است.
سیاست دولت برای مبارزه بامواد مخدر
وزیر کشور درباره سیاست دولت برای مبارزه با موادمخدر، اظهارداشت: سیاست ما جایگزین کردن مواد کم خطر به جای مواد پرخطر است به همین دلیل اکنون مصرف تریاک در کشور بالا رفته و شیشه به رتبه سوم رفته است، کراک هم در حال حذف شدن از چرخه مصرف است.
رحمانی فضلی درباره وضعیت ادامه حضور زنان در ورزشگاهها نیز عنوان کرد: من مسئول رفتن بانوان به ورزشگاه نیستم بلکه مسئول امنیت کشور هستم. اگر نهادهای مسئول در این زمینه از ما درباره تامین امنیت ورود زنان به ورزشگاه سوال کردند ما حتما جواب آنها را میدهیم.
درگیریهای اخیر در مرزهای اذربایجان
وزیر کشور درخصوص پیگیری درگیریهای اخیر در مرز ایران و آذربایجان، خاطرنشان کرد: در مرز با آذربایجان ما واقعا مشکلی نداریم و هر دو ملت در تامین امنیت تلاش میکنیم البته ممکن است برخی حوادث در مرزها رخ دهد. درگیری اخیر از داخل آذربایجان بوده و ما تیمی را مشخص کردهایم که موضوع را دقیق بررسی کند.
نارضایتی از روند مبارزه باموادمخدر
وزیر کشور درباره اظهار نارضایتی خود از روند مبارزه با موادمخدر، بیان داشت: روند مبارزه ما خیلی خوب است، اما تا نقطه مطلوب فاصله دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: ما در سال ۹۰۰ هزار معتاد را درمان میکنیم که البته ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها فقط پاک میمانند. ۹ هزار واحد هم برای درمان معتادان سازماندهی شدند.
رحمانی فضلی عنوان کرد: در ابتدای مسئولیت من سه میلیون و ۳۹۰ هزار معتاد وجود داشته که این رقم اکنون به دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. ما برای درمان معتادان هیچ راهی جز اجتماعی کردن موضوع نداریم که در این زمینه رسانهها نقش خود را خوب ایفا نکردهاند.
برخورد بامامور متخلف ناجا
وزیر کشور درباره برخورد با ماموران متخلف ناجا، عنوان کرد: در هر دستگاه اجرایی خواسته یا ناخواسته اتفاقی میافتد که مورد تایید آن دستگاه نیست. ما در وزارت کشور پیگیر این تخلفات هستیم و ناجا این رسیدگیها را انجام میدهد و ماهانه حتی حکم اخراج، زندان، تقلیل درجه و بازداشت دارد.
رحمانی فضلی ادامه داد: البته ناجا دستگاه زحمتکشی
است و روزانه ۴۰۰ هزار مراجعهکننده دارد که ممکن است در این بین تخلفی هم انجام بگیرد به هر حال ما به تخلفات رسیدگی میکنیم.
وزیر کشور در انتهای نشست درخصوصچگونگی مصرف درآمدهای حاصل از مبارزه با موادمخدر، افزود: برخی اموال مصادره شده در زمینه مبارزه با قاچاق به فروش رسیده و به خزانه واریز میشود تا از آنجا به دستگاهها تخصیص یابد البته ما پیشنهاد جدیدی داریم که بخشی از این درآمد به عنوان حقالکشف به نیروها داده شود، این کار در حال انجام است، ولی مبلغ آن خیلی کم است.