بیش از 21 هزار فقره پرونده از موجودی شعب دادگستری استان کردستان در سال 1400 کم شده است/ 125 زندانی استان با استفاده از پابند الکترونیک آزاد شدند
خبرگزاری میزان - حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی، یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و شهدای هفتم تیر ماه به ویژه شهید مظلوم آیتالله بهشتی معمار دستگاه قضا در نظام جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشت و هفته قوه قضاییه را به تمامی همکاران خدوم خود در دستگاه قضایی استان تبریک گفت.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تیرماه ۱۳۸۶ اشاره کرد و گفت : رهبر معظم انقلاب فرمودند که " قوه قضاییه یعنی آن دستگاهی که بخش عظیمی از مقاصد نظام جمهوری اسلامی بستگی به کارآیی آن قوه و کارکرد آن دارد. مسئله عدالت، مسئله احقاق حق، مسئله قانونگرایی، ایستادگی در مقابل زورگو، متجاوز، سوءاستفاده، دادن احساس امنیت و آرامش و طمأنینه به مردم در زندگی، چیزهایی نیست که در نظام جمهوری اسلامی به چشم کماهمیت بشود به آنها نگاه کرد. این وظایفی است که متوجه به قوه قضاییه است؛ قوه قضاییه متکفل و متعهدِ این کارها است."
رئیسکل دادگستری استان کردستان از کاهش 2 هزار و ۶۰۰ پرونده از موجودی اولیه پروندههای سال 1399دادگستری استان خبر داد و افزود: در سال 1400 نیز ۴۲۵ هزار پرونده به دادگستری کردستان وارده و ۴۴۶ پرونده رسیدگی و مختومه شده که در سال 1400 ، بیش از حدود ۲۱ هزار پرونده از موجودی پروندهها کسر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی از افزایش ۱۵ درصدی پروندههای وارده به دادگستری کردستان در سال 1400 نسبت به سال 1399 خبر داد و بیان کرد: متعاقب این موضوع متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در سال ۱۴۰۰ کاهش و باعث رضایتمندی شده است.
رئیسکل دادگستری کردستان از رسیدگی به پروندههای تصادف در شورای اختلاف از ۱۵ بهمن سال گذشته در استان خبر داد و گفت: این رسیدگیها کاهش پروسه طولانی دادرسی و تسهیل و تسریع در رسیدگی را بدنبال داشته است چراکه قبلا همین پرونده ها مسیر طولانی دادسرا، روند رسیدگی، صدور حکم و …را طی می کرد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان، ارتباط و حضور در بین مردم را یکی از بندهای سند تحول عنوان کرد و گفت : در سال گذشته ۱۶ هزار ملاقات مردمی توسط رئیسکل، دادستان و روسای دادگستری شهرستانها با مردم استان کردستان برگزار شده است.
وی استفاده از ظرفیت مردمی شامل فرهنگیان، دانشگاهیان، نخبگان، پزشکان، عالمان دینی را از برنامه های اصلی دستگاه قضا در جهت تحقق اهداف سند تحول در استان دانست و اظهارکرد : از ظرفیتهای مردمی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، صلح و سازش و کاهش ورودی پرونده به دادگستری کردستان استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال 1399 ، ۲۹ درصد از پروندههای دادگستری کردستان منجر به صلح و سازش شده که این آمارنسبت به سال 1400 که 37 درصد بوده است ، با رشد ۸ درصدی مواجه بوده است.
رئیسکل دادگستری کردستان با اعلام اینکه در سال های 1399 و ۱۴۰۰ در مجموع ۲۲ پرونده قصاص در استان منجر به صلح و سازش شد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۷۰۰ ابلاغ صلحیاری برای معتمدین محل به منظور صلح و سازش صادر شده است.
وی به فعالیت مصلحین قرآنی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۲۵ درصد پروندههای طلاق سال ۱۴۰۰ توسط همین مصلحین قرآنی در کردستان به صلح و سازش انجامیده است.
رئیسکل دادگستری استان کردستان ارتقاء و افزایش آگاهیهای حقوقی مردم را از عوامل کاهش پروندههای قضایی و ایجاد رضایت مردمی برشمرد و گفت : عمده مشکلات و پروندهها نشات گرفته از "عدم آگاهیهای حقوقی" است و به همین دلیل است که مردم ناخواسته گرفتار میشوند.
رئیس کل دادگستری کردستان از راهاندازی سامانه سجام (دیدهبانان پیشگیری ) به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی در استان خبر داد و اعلام کرد: ۲ هزار و ۵۵۹ نفر در این سامانه در استان کردستان ثبتنام کرده و در قالب ۱۶ کارگروه مفاسد و جرایم را به معاونت پیشگیری اعلام خواهند کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی گفت : خروج تانکرهای حامل سوختی و جلوگیری از ترددهای آنها در استان از موضوعاتی بود که مغفول مانده بود، لذا دستگاه قضایی استان با جدیت تمام به این قضیه ورود کرده است.
وی هوشمند کردن دستگاه قضایی را یکی از اقدامات تحول محور در دادگستری کردستان عنوان کرد و افزود: در همین راستا در سال گذشته سامانههای متعدد از جمله استعلام اموال و ثبتاحوال و نظارت بر دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی و ۶ پیشخوان خدمات الکترونیک در زندانهای استان انجام شده است.
رئیسکل دادگستری استان کردستان افزود: موضوع افراد فاقد هویت و بدون شناسنامه در استان از موضوعات دیگری است که به آن ورود جدی داشته ایم.
وی در ادامه و در زمینه حمایت دستگاه قضایی از حوزه تولید گفت : دستگاه قضایی به ۲ روش از تولید در استان حمایت کرده است، روش اول در زمینه تسریع در پرونده قضایی واحد تولیدی (اگردارای پرونده قضایی باشد) و در روش دوم با تسهیل در انجام هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، تلاش می کند که موانع راه تولید را برداشته و به احیا واحد تولیدی کمک کند.
رئیس کل دادگستری استان کردستان گفت: در سال گذشته و با پیگیری دستگاه قضایی ۲۱ واحد تولیدی تعطیل شده در کردستان، احیا و برای ۳۲۵ نفر جوان کردستانی اشتغال ایجاد شده است.
وی افزود: بررسی مشکل ۱۹ واحد تولیدی دیگر در استان در حال پیگیری است.
رئیس کل دادگستری استان کردستان از انهدام و بازداشت شبکه سازمان یافته و عوامل ساخت و ساز غیرمجاز در شهرداری سنندج در ماه گذشته خبر داد و اختلاس، ارتشاء، تضییع اموال دولتی، تصرف غیرقانونی و استفاده غیرمجاز را بعنوان مصادیق فساد اداری برشمرد.
وی از تشکیل و بررسی ۵۰۴ پرونده فساد با مصادیق فوق الذکر در سال گذشته در استان خبر داد و افزود: در طول سال ۹۹ تنها ۴۶ مورد تذکر ترک فعل به مدیران استان داده شده بود که در سال گذشته رشد قابل توجهی داشته و به ۱۱۷ مورد تذکر ارتقا یافته است.
رئیس کل دادگستری کردستان به ورود دستگاه قضایی به موضوع معدن طلای قروه اشاره کرد و گفت: ورود دادگستری به این موضوع با هدف حفظ حقوق بیتالمال و جلوگیری از تضییع بیت المال و حمایت از تولید اشتغال و توسعه معادن انجام شد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه ورود دادگستری به مشکلات مرز باشماق را از دیگر اقدامات مهم دستگاه قضا در سال گذشته عنوان کرد و افزود: علیرغم تصویب اجرای طرح توسعه این مرز در سال ۹۹ و تخصیص اعتبار اولیه، محل و زمین محل توسعه تملک نشده بود که با ورود جدی دادستان مرکز استان، مشکل تملک زمین و محل فعالیت در حال مرتفع شدن است.
وی از کاهش جمعیت کیفری زندان های استان کردستان خبر داد و اعلام کرد: در سال گذشته ۴ هزار و ۷۰۰ حکم با مصادیق ارفاقات قانونی؛ از جمله تعلیق صادر شده و ۲ هزار و ۱۸۰ حکم جایگزین مجازتهای حبس در استان صادر شده است.
حجت الاسلام حسینی به اجراء طرح پابند الکترونیک در زندانهای استان خبر داد و گفت: در سال 1399 ، مجموعا ۳۰ مورد پابند الکترونیک دراستان وجود داشته که در سال 1400 این تعداد به ۱۲۵ مورد رسید.
وی اظهارکرد :در سال 1399, برای ۵۹ درصد از زندانیان استان اشتغال به کار ایجاد شده که در سال 1400 این میزان به ۷۵ درصد رسید که در این مورد رشد ۱۶ درصدی به ثبت رسید و در سال 1400 و سه ماهه اول سال 1401 تعداد 2 هزار و657 فقره گواهینامه فنی و حرفه ای برای زندان های استان صادر شده است .
رئیسکل دادگستری استان کردستان بیان کرد: همچنین در سال 1399، ۳۹ میلیارد ریال کمک مردمی برای آزادی زندانیان استان جمعآوری و ۲۹۰ نفر از زندان آزاد شدند که در سال 1400 این میزان از کمکها به ۷۱ میلیارد ریال افزایش یافت و ۳۶۴ نفر از زندان های استان آزاد شدند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی افزود : در سال 1400 و سه ماهه اول سال 1401 ، تعداد 2 هزار و 536 فقره بازدید مقامات قضایی از زندان 125های استان انجام شد.
وی بیان کرد :در سال 1399، ۳۱ زندانی استان کردستان مورد عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند و در سال گذشته نیز این آمار رشد قابل توجهی داشته و به ۱۱۴ زندانی افزایش پیداکرد.
انتهای پیام/