صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش نخبگان فرهنگی کشور در عرصه حکمرانی کتاب و کتابخوانی پررنگ خواهد شد

۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹:۵۶
کد خبر: ۴۳۲۳۱۱۷
دسته بندی‌: صفحه نخست ، عمومی
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی از برگزاری جلسه هیات نظارت بر ضوابط نشر کتاب در هفته آینده با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی از برگزاری جلسه هیات نظارت بر ضوابط نشر کتاب در هفته آینده با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

محمدحسین ظریفیان با اعلام این خبر افزود: این جلسه پس از وقفه ای نسبتا طولانی که از سال 1397 تاکنون برگزار نشده است، با دستور بررسی اهداف، ماموریت و وظایف دو هیات نظارت بر ضوابط نشر کتاب بزرگسال و هیات نظارت بر ضوابط نشر کتاب کودک و نوجوان و تبیین نقش این دو هیات در حکمرانی کتاب در جمهوری اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای جلسه که از نخبگان و سرآمدان فرهنگی کشور هستند، برای بررسی کتاب و کتابخوانی برگزار خواهد شد.

دبیر هیات نظارت نظارت بر ضوابط نشر کتاب بزرگسال و کودک و نوجوان با اشاره به روند سیاست های این دو هیات، تاکید کرد: بسیاری از ضوابط کلی و پیش بینی های لازم برای تاسیس و اصلاح فرآیندهای موجود در حوزه کتاب بر عهده هیات نظارت بر ضوابط نشر بزرگسال و کودک و نوجوان است و در موارد قابل توجهی در مصادیق و موارد خاص به این هیات ها اختیار داده شده تا در موارد دقیق‌تر به نتیجه های لازم برسند.

هیات نظارت بر ضوابط نشر نقش مهمی در پیشبرد مطالبات رهبری در حوزه کتاب داردمدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در عین حال تصریح کرد: هیات های نظارت بر ضوابط نشر بزرگسال و کودک و نوجوان علاوه بر این که نقش جدی در پیشبرد سیاست ها، اهداف و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه کتاب دارند و بازوهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه هستند.

نگرشی راهبردی

ظریفیان با اشاره به تفکیک دو هیات نظارت بر ضوابط نشر در دو بخش بزرگسال و کودک و نوجوان، بر اهمیت حوزه کتاب کودک و نوجوان تاکید کرد و گفت: ترکیب تخصصی هیات نظارت بر نشر کتاب کودک و نوجوان به صورت جداگانه، نشان دهنده نگرش نظام به این حوزه راهبردی و مهم است.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در ادامه با اشاره به سیاست هایی که هیات نظارت بر نشر دنبال می‌کند، گفت: جهت گیری جدی ما در هیات نظارت بر نشر کتاب ناظر بر ارتقای دانش، آگاهی و خلاقیت جامعه با حفظ اصول و چارچوب های قانونی است به دنبال افزایش ظرفیت‌ها برای گشایش زمینه های قانونی در حوزه کتاب هستیم .

شناسایی خلأهای قانونی

ظریفیان تصریح کرد: در هیات نظارت بر نشر به دنبال بررسی قوانین، ضوابط و مقررات موجود در حوزه کتاب، شناسایی خلأهای قانونی و بررسی ظرفیت‌ها برای افزایش زمینه های قانونی در حوزه کتاب هستیم.به گفته این مدیر فرهنگی توسعه کمی کتاب و ارتقای کیفی در حوزه نشر و آثار مکتوب، توجه بر مساله کتابخوانی به عنوان یک راهبرد اساسی برای توسعه فرهنگی کشور و نظام ارزشیابی ناشران، توجه جدی به حوزه نشر و مشکلات حوزه ناشران از جمله موارد مورد بررسی و پیگیری در هیات های نظارت بر نشر در دو حوزه بزرگسال و کودک و نوجوان به شمار می رود.

هدفگذاری بر اعتلا و پیشرفت

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه اعضای دو هیات نظارت بر ضوابط نشر منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور هستند، افزود: حوزه کتاب در بسیاری از کشورها یک حوزه حاکمیتی است و از اهمیت زیادی برخوردار است و این عرصه در کشور ما نیز از گذشته دارای اهمیت بسزایی بوده است؛ بنابراین در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال اعتلا و پیشرفت این عرصه در کشور هستیم.

ساماندهی فرایندها

ظریفیان در ادامه با اشاره به سایر فعالیت‌های دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، گفت: اقدامات هیات نظارت بر ضوابط نشر در حوزه های بزرگسال و کودک و نوجوان تنها بخشی از فعالیت‌های این دفتر به شمار می‌آید. این دفتر اقداماتی هم در صف و هم در بخش ستادی دارد که از آن جمله می‌توان به حوزه سیاستگذاری ها، ساماندهی فرایندها، بازبینی و بازنگری بخشنامه‌ها و آیین نامه ها، ساماندهی تحویل و انجام امور روند بررسی کتاب ارائه شده ناشران و نویسندگان، حمایت از مولفان و ناشران... اشاره کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *