ایران قربانی مسیر ترانزیت مواد مخدر است/جا به جایی ۳۰ درصد از تولیدات مواد مخدر افغانستان از طریق مرزهای ایران
وی با اشاره به تولید ۹ هزار تنی تریاک در کشور افغانستان، اظهار داشت: بسیاری از کشورهای غربی با اهتمام به شعار مبارزه با تولید مواد مخدر در افغانستان وارد این کشور شدند و با جنگ افروزیهای مختلف سالها به مقابله با گروهکهای تروریستی پرداختند، اما پس از اتمام این جنگها تولید مواد در کشور افعانستان نه تنها متوقف نشد بلکه رشد چشمگیری نیز به خود گرفت.
معاون عملیات و اطلاعات پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا در ادامه افزود: کشور ایران نزدیکترین و کم هزینهترین مسیر برای انتقال مواد مخدر از افغانستان به کشورهای غربی است.
وی با اشاره به این که ایران حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افعانستان دارد، عنوان کرد: وزارت کشور، سازمان مرزبانی و پلیس مبارزه با مواد مخدر همواره با اقدامات مختلف در تلاش هستند تا شرایط امنیتی مرزهای مشترک با افغانستان را در بهترین شکل ممکن حفظ کنند.
سرهنگ مجید کریمی در ادامه اضافه کرد: بر اساس اعلام سازمان ملل در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از تولیدات مواد مخدر در کشور افغانستان از طریق مرزهای ایران به سایر کشورها منتقل میشود.
وی با بیان این که ایران قربانی مسیر ترانزیت مواد مخدر است، عنوان کرد: کشورهای اروپایی و آمریکایی مهمترین مصرف کنندگان موادی هستند که در افغانستان تولید میشود.
معاون عملیات و اطلاعات پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه افزود: در مرحله انتقال مواد مخدر از مرزهای شرقی به مرزهای غربی بخش عمدهای از مواد در حال گذر به واسطهی بازارهای مختلف در سطح کشور پخش میشوند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: علاوه بر مواد مخدر سنتی که از افعانستان وارد کشور میشود، بنا به تقاضای داخلی به طور سالانه قرصها و مواد صنعتی متعددی از کشورهای اروپایی به داخل مرزهای ایران نفوذ میکنند.
انتهای پیام /