سه گام دولت برای حل مشکلات/ بازی دو سر باخت عربستان/ سناریوی جنگ روانی در میدان اقتصاد
رئیسجمهوری در سخنرانی چهارشنبه شب خود در نشست هماندیشی مدیران ارشد دولت، به نکات مهمی برای هماهنگی مجموعه دولت و همچنین قوای سه گانه به منظور برون رفت از مشکلات موجود کشور اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «سناریوی جنگ روانی در میدان اقتصاد» منتشر شده و در آن چنین آمده است:القای حس حقارت از ناحیه مصرف کالاها و محصولات داخلی که روی دیگر افتخار به تولیدات ایرانی است، در سال «حمایت از کالای ایرانی» بهمنظور ایجاد حس وابستگی به آنسوی مرزها و ایجاد انگاره کاذب منجی بودن خارجیها در اقتصاد کشور طراحیشده است. چنانچه جامعه بهسوی تحقیر ماحصل و دسترنج خود برود، خواهناخواه رقابتی برای خرید محصولات خارجی به راه میافتد و مطالبه واردات کالاهای خارجی افزایش مییابد. در این حالت، وقتی سیاست کشور مخالف واردات و موافق حمایت از تولید داخلی باشد، طبعاً دستاندرکاران، حامیان و مجریان این سیاستها کارشکنان در ارتباط با دنیا معرفیشده و راهبرد تقویت تولید ملی رنگ و بوی سیاسی و حزبی به خود میگیرد.
بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که برخی از آنها در صف مخالفان جمهوری اسلامی قرار دارند، به این دلیل که در سایه جنگ روانی قرار نداشتند، با تحمل و صبر، پستیوبلندیها را پشت سر گذاشتند و مطمئن بودند که پس از عبور از این گردنهها به سرمنزل مقصود خواهند رسید. آنها میدانستند که جنگیدن با شرایط سخت، امری اجتنابناپذیر است و با امیدواری مسیر را طی میکردند. بنابراین، به دلیل تضاد ماهوی جمهوری اسلامی با قدرتهای جهانی است که ضعفها و کاستیهای اقتصادی ما هر مقدار که هست، چندین برابر بیشتر بزرگنمایی میشود، ولی دشمنان باید بدانند مردم انقلابی و مقاوم ایران اسلامی این مرحله را همچون گذشته با استقامت طی خواهند کرد و به مرحلهای از قوت و بالندگی میرسند که تیغ غرضورزیها در تمام حیطهها ازجمله اقتصاد برای همیشه کند خواهد شد.
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «اتاق جنگ یا اتاق خواب؟!» منتشر شده و در آن آمده است:در حالی که کشور، درگیر یک جنگ اقتصادی تمامعیار است، نحوه و سرعت برخورد با متخلفان اقتصادی نیز باید متفاوت باشد. حتی باید برای برخی اقدامات که در زمان عادی معمول و متداول است، در زمان حاضر جرمانگاری شده و مجازات تعیین شود. بار اصلی این قضیه بر دوش دستگاه قضایی کشور است، اما آنان حلقه آخر زنجیر برخورد هستند. نهادهای نظارتی و امنیتی و دولت به عنوان اصلیترین متولی اقتصاد، سرحلقه این زنجیر هستند. باید هماهنگی کامل و بیوقفه میان حلقههای این زنجیر، برای شناسایی و برخورد سریع و قاطع با اخلالگران و متخلفان اقتصادی وجود داشته باشد.
هرچند بایدها و نبایدهای این جنگ اقتصادی بسیارند، اما فعلاً به موضوع «عملیات روانی و رسانهای» به عنوان آخرین مورد بسنده میکنیم. میتوان گفت: شایستهتر بود اگر مورد آخر به عنوان نخستین اقدام معرفی میشد، جنگ اقتصادی دشمن علیه ایران، یک پیوست رسانهای و عملیات روانی دقیق، سنگین و پیچیده دارد. ممکن است شما تمام بایدها و نبایدهای اقتصادی را به نحو مطلوبی رعایت کنید، اما در نهایت بازنده این میدان باشید! چرا؟ چون در میدان عملیات روانی، جنگ مدیریت و تاثیر بر افکار عمومی را به حریف باختهاید. پرداختن به بایدها و نبایدهای پیچیده این جنگ که به موازات جنگ اقتصادی در جریان است و به جرات میتوان گفت، نبرد تعیینکننده و نهایی است، ان شاءالله در مجالی دیگر.
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:حرف زدن، اما فاصله زیادی با عمل دارد! دولت برای طی کردن چنین راهی باید در ابتدا شجاعت چنان مبارزهای را در خود ایجاد کند تا به تبع آن، افکار عمومی نیز از شجاعت و اقدام انقلابی دولت متاثر شده، در جهت انسجام ملی سامان یابد. رئیسجمهور کشوری انقلابی که مسؤولانش باید همسطح کمدرآمدترین اقشار جامعه باشند، هنوز ۲ روز نیست که با لباس برند آمریکایی از توچالگردی برگشته، پس باید پیش از سلام و صلوات به خاطر یک نطق اصطلاحا توفانی، منتظر تغییرات ملموس عملی او و کابینه بود!
البته اینکه رئیسجمهور بگوید «ما آمریکا را به زانو درمیآوریم»، ولی جناب ظریف معتقد باشد «ناموفق شدن برجام برای ما خیلی خطرناک است» تناقضی است که نمیتوان آن را از دید افکار عمومی پنهان کرد. دولت اگر واقعا میخواهد آمریکا را به زانو دربیاورد، باید به وزیر امور خارجه و دیگر مقاماتش بگوید اظهارات ناامیدکننده نداشته باشند و ملت را برای مبارزه آماده کنند. اظهارات جناب ظریف به عنوان مهمترین عضو کابینه روحانی، اما چنین مینماید که دولت، همین برجام از هم پاشیده- بخوانید اروپا! - را اهرم مبارزه با آمریکا تصور کرده است! روشن است که چنین مبارزهای که با شمشیر عاریهای دوستان آمریکا برنامهریزی شده، به مجرد شکستن آن شمشیر، از بن بر باد خواهد رفت. واقعیت دیگر آن است که به استناد سخنان اخیر مقامات اروپایی درباره عدم توان مقابله تجاری- و نه راهبردی! - اروپا با ایالات متحده، چنین شمشیری اساساً وجود خارجی ندارد!
یادداشت امروز روزنامه اعتماد نیز تصمیمات عربستان در اجلاس اوپک اشاره کرده است و نوشته:اگر عربستان برای جایگزینی نفت ایران به سمت افزایش تولید روی آورده است بعید به نظر میرسد که کشورهای خریدار نفت ایران بخواهند نفتشان را از عربستان تامین کنند و بیشتر سعی خواهند کرد سبد نفتی مطمئنی داشته باشند که با تصمیمگیریهای آنی دچار صدمه نشود.
نکته دیگر در مورد نفت اوپک به موضوع ظرفیت مازاد بازمیگردد که این تصمیم عربستان میتواند با لطمه زدن به این ظرفیت شرایط بازار نفت در آینده را به مخاطره بیندازد. اعضای اوپک همواره نفتی را به عنوان ظرفیت مازاد برای حفظ ثبات بازار در شرایط اضطراری در اختیار داشتند که زمانی این میزان ٧ میلیون بشکه بود که در زمان جنگ عراق و کویت، توانست بازار را در تعادل نگه دارد. این ظرفیت هماکنون در حد ٢ میلیون بشکه است که همه آن در اختیار عربستان است؛ و حالا اگر این کشور برای تامین وعده افزایش عرضه خود بخواهد این ظرفیت را به بازار عرضه کند چندی بعد، و زمانی که بازار با افزایش تقاضا دچار کاهش عرضه خواهدشد؛ تنها نجاتدهنده بازار ایران خواهد بود که البته این روال باعث قدرت دادن به ایران خواهد شد.در آن زمان با انفجار قیمتها مواجه میشود که این روال نه به نفع تولیدکنندگان و نه مصرفکنندگان است و بهتر است از هماکنون همه بدانند که مقصر آن شرایط امریکا و کسانی هستند که دست به چنین تصمیماتی میزنند.
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «دلخوشیها و دل نگرانیهای رویکرد جدید رئیس جمهور» چنین نوشته است:چراغ سبز به سوداگران!: توئیت بحث برانگیز سخنگوی دولت درباره یارانه، جملهای تامل برانگیز داشت: «امنیت اقتصادی با سرکشی به حسابهای بانکی مخدوش میشود.» چند سال قبل نیز که بحث پالایش یارانه بگیران مطرح بود، شبیه این موضع به نقل از رئیس جمهور نیز مطرح شد که انتقادهای زیادی را در محافل کارشناسی برانگیخت و گزارشهای متعددی درباره دسترسی نهادهای دولتی مسئول به حسابهای بانکی و دیگر اطلاعات اقتصادی برای شفاف سازی اقتصاد، دریافت مالیات و جلوگیری از سوداگری و پول شویی منتشر شد که نشان میداد این موضع چقدر غلط است.
اکنون که قانون مالیاتها به صراحت دسترسی سازمان مالیاتی به اطلاعات حسابهای بانکی را فراهم کرده است و رئیس این سازمان از شناسایی ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات از تراکنشهای مشکوک بانکی خبر میدهد، این موضع گیری جناب آقای نوبخت، بسیار عجیب است. آن هم در دورهای که قوانین مبارزه با پول شویی و تامین مالی تروریسم به صراحت بر رصد تراکنشهای بانکی تاکید دارد و کارشناسان برای مبارزه با سوداگری در اقتصاد، نظارت بر تراکنشهای بانکی و شناسایی دلالان از این طریق را راهکار اصلی میدانند، مشخص نیست که چرا ولو ناخواسته چنین چراغ سبزی به دلالان داده میشود.در هر صورت ورود جدی رئیس جمهور به بهبود وضعیت اقتصادی و خروج بازار ارز از چالش و مواجهه جدی با آثار تحریمهای پیش روی آمریکا نشان میدهد که عزمی جزمتر از گذشته برای اصلاح وضعیت اقتصادی شکل گرفته است. حمایت گسترده همه جناحها از رویکرد اخیر دولت و رئیس جمهور نیز میتواند اعتماد کم رنگ شده به دولت را اصلاح کند، اما مشکل اصلی را نه در خط حمله حریف و به اصطلاح مثل معروف مارادونا، که باید در خط دفاعی خودمان و به اصطلاح همان ضرب المثل غضنفرهایی جست وجو کرد که فرصت اعتماد سازی را به تهدید اعتمادسوزی تبدیل میکنند. آقای رئیس جمهور شرایط برای اصلاح وضعیت اقتصادی فراهم است و همه حامی تان هستیم، اما مراقب گل به خودیها باشید.
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «سه گام دولت برای حل مشکلات» منتشر و در آن چنین آمده است:رئیسجمهوری در سخنرانی چهارشنبه شب خود در نشست هماندیشی مدیران ارشد دولت، به نکات مهمی برای هماهنگی مجموعه دولت و همچنین قوای سه گانه به منظور برون رفت از مشکلات موجود کشور اشاره کرد.اما عملیاتی شدن این دستورها یا نکات مستلزم چند گام است؛ نخستین گام حسن روحانی ترمیم کابینه است.
گام دوم این است که آقای روحانی در کنار تعامل بیشتر با سایر قوا و رهبری نظام، نوعی وحدت را در صحنه سیاسی ایران به ظهور برساند. معنی و مفهوم این وحدت البته این است که همه سیاسیون را با یکدیگر همجهت سازد.اما گام سوم دولت این است که سیاستهای دولت به طور کامل معیشت مردم و نیازهای اساسی جامعه را تأمین کند بهگونهای که آنان اطمینان حاصل کنند که ما وحدت را ایجاد نمیکنیم تا تنها نیازهای حکومت را تأمین کنیم بلکه به دنبال وحدتی هستیم که نیازهای مردم را تأمین کند. در این مسیر دولت با هماهنگی قوه قضائیه باید اراده محکمی نشان دهد و با سوء استفاده کنندگان از شرایط جدید برخورد کند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *