چگونه از ممنوعالخروجی و فرایند اجرای پرونده مطلع شویم؟
خبرگزاری میزان_ در قسمت «اجرای اسناد رسمی» پیشخوان سامانه «ثبت من» 2 بخش «استعلام ممنوعالخروجی» و «پیگیری پرونده اجرا» قابل دسترسی است.
بخش «استعلام ممنوعالخروجی» برای اطلاع اشخاص از وضعیت ممنوعالخروجی های صادر شده از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک و بر اساس صدور انواع اجراییه و درخواست متعهدله(شخصی که خواستار اجرای تعهد یا تعهدات شخص متعهد است) برای ممنوعالخروج کردن متعهد است.
پس از کلیک روی «استعلام ممنوعالخروجی» وارد صفحه ای میشوید که لازم است اطلاعاتی چون نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، کدملی را وارد کنید. پس از ثبت این اطلاعات روی «بررسی» کلیک کنید تا نتیجه مشخص شود.
در بخش «پیگیری پرونده اجرا» هم با ثبت شماره پرونده و رمز شخصی که به گوشی کاربر ارسال شده، میتوان از وضعیت پرونده مطلاع شد. پس از صدور اجراییه، تشکیل پرونده اجرایی و ارسال پیامک نام کاربری و رمز عبور مجزا به وسیله سیستم، هریک از اشخاص پرونده با کلیک روی «پیگیری پرونده اجرا» میتوانند به فرایند عملیات اجرایی پرونده خود دسترسی پیدا کنند.
تعریف سند رسمی
نکته قابل توجه این است که سازمان ثبت اسناد و املاک یکی از چند مرجع صدور ممنوعالخروجی است. بر اساس تعریف آیین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی لازمالاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سندرسمی لازمالاجرا یک سند رسمی یا عادی است که بدون صدور حکم از دادگاه قابل صدور اجراییه برای اجرای مدلول سند باشد.
صلاحیت دفاتر ثبت اسناد و ازدواج و طلاق
همچنین دفاتر سازمان ثبت و اسناد در 3 مورد میتوانند به عنوان مرجع صدور اجراییه عمل کنند. اگر موضوع سند درباره دیون و اموال منقول و املاک ثبت شده و همچنین املاک مورد وثیقه و اجرا باشد، دفاتر میتوانند اجراییه صادر کنند. همچنین این دفاتر در مورد اموال غیر منقولی که به ثبت دفتر املاک رسیده و مواردی که موجر(صاحب ملک) با درخواست وصول وجه قبوض اقساطی تخلیه مورد اجاره را بخواهد، میتوانند برای صدور اجراییه اقدام کنند. یکی دیگر از مراجع صدور اجراییه دفاتر ازدواج و طلاق هستند که میتوانند در مورد مهریه و تعهداتی که در حین عقد ازدواج و طلاق و رجوع شده، اجراییه صادر کنند.
انتهای پیام/