صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وضعیت دو "حزب شاخص پاکستان" در انتخابات آتی این کشور

۰۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳:۰۱
کد خبر: ۴۳۱۴۰۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
حزب "تحریک انصاف" (PTI) و "حزب مردم"(PPP) پاکستان به عنوان دو حزب تاثیرگذار این کشور و احزاب مخالف حزب حاکم، از روز یکشنبه سوم تیرماه سال جاری با برگزاری کمپین های انتخاباتی خود را برای جذب آرای شهروندان پاکستانی در انتخابات سراسری آتی این کشور آماده می کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ،  انتخابات سراسری مجلس پاکستان قرار است سوم مردادماه امسال در این کشور برگزار شود و از هم اکنون احزاب مختلف سیاسی این کشور خود را آماده شرکت در این انتخابات می کنند.

انتخابات مجلس ملی در پاکستان به این دلیل اهمیت دارد که با رای نمایندگان منتتخب، رئیس جمهوری و نخست وزیر برای مدت پنج سال برگزیده می شوند.

برای انتخاب نخست وزیر که قدرت اصلی و اجرایی را در اختیار دارد، حزب حاکم و جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان، هرکدام نامزدهای مورد نظر خود را معرفی می کنند و به طور طبیعی حزب یا گروهی که دارای اکثریت باشد، فرد مورد نظر خود را بر قدرت می نشاند.

نمایندگان هر دو پارلمان ملی پاکستان یعنی مجلس ملی و سنا، به همراه چهار مجلس استانی یا مجالس ایالتی - شامل سند، پنجاب، خیبرپختونخواه و بلوچستان- رئیس جمهوری این کشور را با رأی‌گیری انتخاب می‌کنند که حدوداً تعداد این نمایندگان به یک هزار و 100 نفر می‌رسد.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری برگزاری انتخابات سراسری در پاکستان در سوم مردادماه سال جاری، کمپین ها و رقابت های انتخاباتی از سوی سران احزاب این کشور آغاز شده است و احزاب این کشور نیز در این خصوص نهایت تلاش خود را انجام می دهند.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی حزب تحریک انصاف و مسلم لیگ نواز و دیگر احزاب نامزدهای خود را برای انتخابات اعلام کرده اند.
البته ذکر این نکته ضروری است که هر چه به انتخابات نزدیک تر می شویم، عوامل مهم دیگر می تواند بر نتایج انتخابات تاثیر فراوان بگذارد که باید منتظر بود و دید که مردم به کدام احزاب سیاسی بیشترین رای را خواهند داد.ایالت

پنجاب به عنوان پرجمعیت ترین و مهمترین ایالت نقش مهمی در تعیین دولت آینده پاکستان دارد که 141 نماینده مجلس ملی از ایالت پنجاب و با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند.

از این میان 46 کرسی متعلق به جنوب پنجاب و 95 کرسی متعلق به شمال و مرکز ایالت پنجاب است.
در صورتی که تحریک انصاف بتواند بیش از 70 کرسی را از این ایالت از آن خود کند به طور یقین می تواند پیروزی انتخابات باشد و با توجه به دیگر متغیرها و شانس پیروزی در دیگر ایالت ها این حزب توانایی تشکیل دولت آینده پاکستان را خواهد داشت.

تحریک انصاف با توجه به تجربه های تلخ گذشته این بار سعی کرده است افراد و شخصیت های مهم و تاثیر گذار را روانه رقابتهای انتخابات کند.

اگرچه پیش بینی انتخابات کاری سخت است، ولی بر اساس نظر کاشناسان و تحلیلگران سیاسی پاکستان، در حوزه انتخابی جنوب پنجاب تحریک انصاف نامزدهای مطرحی را برای شرکت در انتخابات معرفی کرده است که به شرح زیر است:

از میان چهار کرسی منطقه خانیوال برای مجلس ملی شانس پیروزی احمد یار هراج و رضا حیات هراج از نامزدهای تحریک انصاف نسبت به دیگر کاندیداها بسیار بیشتر است.

از 6 کرسی حوزه انتخابی 'مولتان' نیز دو نامزد تحریک انصاف شانس بیشتری برای پیروزی دارند و در 4 حوزه انتخابی دیگر نیز احتمالا رقابت سختی بین نامزدهای تحریک انصاف و مسلم لیگ نواز شریف را شاهد خواهیم بود.
از حوزه انتخابی منطقه 'وهاری' پیش بینی می شود که 4 نامزده تحریک انصاف پیروزی انتخابات شوند و از 5 کرسی 'بهاولپور' نیز شانس پیروزی 2 نامزد تحریک انصاف وجود دارد .

از 6 کرسی حوزه انتخابی 'رحیم یار' خان شانس پیروزی چهار نامزد تحریک انصاف وجود دارد و از 6 کرسی حوزه انتخابی 'مظفر گر' نیز رقابت سختی بین نامزدهای تحریک انصاف و مسلم لیگ نواز شریف وجود دارد .

از 4 کرسی حوزه انتخابی 'دیر اسماعیل خان' نیز رقابت سختی بین تحریک انصاف و مسلم لیگ نواز پیش بینی می شود، همچنین از سه کرسی حوزه انتخابی 'راجن پور' پیش بینی پیروزی نامزدهای تحریک انصاف وجود دارد .
بنابراین نامزدهای تحریک انصاف از مناطق جنوب پنچاب شانس بیشتری برای پیروزی دارند .

در حوزه انتخابی مرکز پنجاب نیز از 4 کرسی حوزه انتخابی 'گجرات' تحریک انصاف نامزدهای خوبی را معرفی کرده است که پیش بینی می شود رقابت سختی با نامزدهای مسلم لیگ نواز خواهند داشت .
در حوزه انتخابی 'سیالکوت' با 5 کرسی و 'ناروال' با با دو کرسی نیز همین شرایط حکمفرماست و از منطقه 'گجرانوالا' با 6 کرسی به عنوان پایگاه مسلم لیگ نواز نام می برند اما تحریک انصاف با نامزدی 'رانا نذیر و بلال اعجاز' که نفوذ قابل توجهی در این منطقه دارد، تلاش می کند حداقل در دو حوزه انتخابی به پیروزی برسد.
از حوزه 'مندی بهاوالدین' نیز پیش بینی می شود که نامزدهای مسلم لیگ نواز پیروز هر دو کرسی اختصاصی شوند و از میان 5 کرسی حوزه انتخابی 'سرگودها' نیز رقابت سختی بین نامزدهای تحریک انصاف و مسلم لیگ نواز وجود دارد.

از منطقه انتخابی 'خوشاب' نیز همانند میانوالی پیش بینی می شود هر دو نامزد تحریک انصاف برنده رقابتها باشند .
در حوزه انتخابی 'فیصل آباد' با 10 کرسی شاهد رقابتی تنگاتنگ بین نامزدهای تحریک انصاف و مسلم لیگ نواز خواهیم بود هر نامزدهای مسلم لیگ نواز در گذشته حرف اول را در رقابتهای انتخاباتی می زدند .
همچنین پیش بینی می شود که مسلم لیگ نواز بیشتری کرسیهای حوزه انتخابی شهر لاهور با 14 کرسی را از آن خود کند .

از 3 کرسی حوزه انتخابی شهر اسلام آباد نیز شانس پیروزی عمران خان رئیس تحریک انصاف و اسد عمر دیگر عضو تحریک انصاف نسبت به دیگر رقیبان سیاسی بیشتر بوده و شانس پیروزی دو نامزد تحریک انصاف از حوزه انتخابی اتک نیز پیش بینی می شود.

همچنین بر اساس نگاه کارشناسان سیاسی پاکستان، از 7 کرسی حوزه انتخابی شهر راولپندی نیز نامزدهای مسلم لیگ نواز شانس بیشتری برای پیروزی دارن .
جهلم و چکوال نیز هر یک با دو کرسی و سه کرسی شانس پیروزی دو نامزد تحریک انصاف پیش بینی می شود.

**نقش «حزب مردم» در انتخابات آینده پاکستان
به نظر میرسد که در ماه‌های آینده، فضای کاری برای حزب مسلم لیگ پاکستان سخت‌تر خواهد شد.
حزب حاکم، یعنی حزب مسلم لیگ پاکستان تحت فشار ثابت و عظیمی قرار گرفته که از چهار سوی کشور و از جانب قدرتمندترین مناطق کشور بر آن اعمال می‌شود.

به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن روایت‌های ملی و حوادث سیاسی، تحلیل دقیق وقایع آینده دشوار است و به نظر میرسد که در ماه‌های آینده، همه چیز برای حزب مسلم لیگ پاکستان سخت‌تر خواهد شد.

هم پیمانان پیشین نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان و خواجه آصف وزیر امور خارجه، از سوی دادگاه عالی اسلام‌آباد، مادام العمر از قدرت برکنار و رد صلاحیت شده‌اند و رد صلاحیت آنها پیروزی دیگری برای عمران‌خان محسوب می‌شد و این رای دادگاه تعجب همگان را برانگیخت.

این تصمیم گیری در زمانی اتفاق افتاد که انتخابات عمومی نزدیک است و به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن روایت‌های ملی و حوادث سیاسی، تحلیل دقیق وقایع آینده دشوار است.
واقعیت این است که حزب مسلم لیگ هنوز در مرکز پنجاب دارای ریشه‌های قوی است، ولی به نظر می‌رسد وضعیت سیاسی به نفع حزب مسلم لیگ پاکستان نیست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *