صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قتل خطای محض چیست؟

۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۹:۲۴
کد خبر: ۴۳۱۲۷۴۹
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
جنایت بر نفس یا قتل ممکن است به سه صورت جرم عمدی و جرم شبه عمدی و یا جرم خطای محض ارتکاب یابد.

خبرگزاری میزان – جرم قتل از جمله جرایمی است که در آن قصد مرتکب نوع و نحوه ارتکاب آن در نوع قتل و میزان مجازات آن موثر می‌باشد. قتل از نوع خطا محض همانطور که از نام آن مشخص است بر اثر یک خطا صورت می‌گیرد و دارای کمترین مجازات نسبت به سایر انواع قتل می‌باشد، اما همانند سایر جرایم مرتکب آن مجازات می‌گردد.

قتل خطای محض چیست؟

قتل به معنای گرفتن حیات و زندگی انسان دیگری است که گاهی این به قتل رساندن با عمد نبوده بلکه مرتکب یا قاتل نه قصد انجام عملی را نسبت به آن شخص داشته به عنوان مثال هل دادن یا سیلی زدن و نه قصد کشتن دیگری را داشته باشد قتل از نوع خطای محض محسوب می‌گردد. مصادیق جرم قتل از نوع خطای محض در قانون مجازات اسلامی بیان شده است.

مصادیق قتل خطای محض

برای اینکه قتل از نوع خطای محض باشد باید یکی از موارد بیان شده در قانون مجازات اسلامی باشد، این مصادیق عبارتند از اینکه اگر مرتکب در حال خواب و بیهوشی باشد و مانند این‌ها قتل را انجام داده باشد و یا اگر قتل به وسیله فرد صغیر یا مجنون ارتکاب یابد از دیگر مصادیق خطای محض می‌باشد.

در واقع به طور کلی می‌توان اینگونه عنوان کرد که اگر مرتکب این جنایت را که نه قصد کشتن دیگری را داشته باشد و نه قصد انجام عملی را فعل او خطای محض است. به عنوان مثال: اگر فردی که برای شکار رفته است تیر او به انسان برخورد کند عمل او خطای محض است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *