صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات کلیدی برای گردش بی خطر و بدون مسمومیت غذایی در تابستان

۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۸:۲۱
کد خبر: ۴۳۱۲۶۶
فصل گرم تابستان از راه رسیده و باید بیشتر از بقیه فصول مراقب سلامت‌مان باشیم. در این هوای گرم امکان رشد میکروب‌ها در همه جا بویژه روی مواد غذایی وجود دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی ،فصل گرم تابستان از راه رسیده و باید بیشتر از بقیه فصول مراقب سلامت‌مان باشیم. در این هوای گرم امکان رشد میکروب‌ها در همه جا بویژه روی مواد غذایی وجود دارد.در ادامه با نکاتی ساده، اما کلیدی برای حفظ تازگی و جلوگیری از فساد مواد غذایی در حین گردش‌های تابستانی آشنا خواهیم شد.

۱ ـ. نگهداری مواد غذایی در مکان و ظرف صحیح، نقش مهمی در حفاظت از آن‌ها ایفا می‌کند. غذا‌ها باید در ظروف غیر‌قابل نفوذ هوا و دمای پایین نگهداری شوند. مواد غذایی خام یا حتی پخته و بویژه انواع سالاد، در این فصل بشدت مستعد فسادند. به هیچ عنوان موادی که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شده‌اند را مصرف نکنید و آن‌ها را دور بریزید بخصوص اگر حاوی مایونز باشند.

۲ ـ. اگر قصد عزیمت به مکان‌های دوری را دارید، سعی کنید جعبه عایق و پر از یخ را برای حمل مواد غذایی همراه داشته باشید. به عنوان یک قانون، باید حداقل یک‌چهارم این ظرف با یخ پر شود.

۳ ـ. در حین پخت و پز در خارج از منزل باید از قرار دادن مواد خام و پخته کنار هم بشدت اجتناب کنید. مثلاً اگر در حال سرخ کردن همبرگر یا کباب کردن گوشت هستید، ظرف مجزایی برای غذا‌های پخته شده در نظر بگیرید و آن‌ها را در همان ظرف اولیه قرار ندهید، چرا که حاوی خونابه است و امکان آلودگی بسیار بالاست. از وسایل مجزایی برای برش مواد خام نظیر گوشت و سبزیجات و مواد آماده به مصرف مثل نان استفاده کنید.

۴ ـ. یکی از کار‌های ساده، اما مهم در فصل تابستان که می‌تواند شما را از مسمومیت‌ها و بیماری‌ها مصون نگه‌دارد، شست‌و‌شوی دست‌ها با آب و صابون قبل از غذا خوردن و حتی آماده کردن غذاست که متاسفانه اغلب فراموش می‌شود. بخصوص اگر در مسافرت یا گردش هستید، از این نکته غافل نشوید و حتما میوه، سبزیجات و دست‌هایتان را قبل از خوردن یا پخت و پز بخوبی بشویید.

۵ ـ. اغلب قبل از کباب کردن گوشت، آن‌ها را در سس‌ها و مواد مختلف می‌خوابانیم یا اصطلاحاً مرینیت می‌کنیم. از مصرف مجدد این مواد بشدت پرهیز کنید و غذا‌های پخته را به هیچ عنوان در تماس با آن‌ها قرار ندهید. سس مایونز، کچاپ و خردل را درست در زمان مصرف از محل خود خارج کنید و هیچ‌گاه آن‌ها را در معرض آفتاب قرار ندهید.

۶ ـ. اگر قصد دارید مواد غذایی را قبل از بیرون بردن در خانه بپزید، آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. این مواد غذایی دقیقاً در زمان ترک منزل از یخچال خارج شود. غذا‌های پخته و گرم محل مناسبی برای رشد میکروب‌ها خواهند بود.

۷ ـ. هرگز مواد غذایی بویژه گوشت‌هایی که خام یا نپخته‌اند را مصرف نکنید. باید اجازه دهید قسمت‌های داخلی قطعات گوشت کاملا پخته شوند.

۸ ـ. اگر از گوشت منجمد برای کباب کردن خارج از منزل استفاده می‌کنید، اجازه دهید کاملا از انجماد خارج شود. بخش‌های منجمد بخوبی پخته نمی‌شوند و باکتری‌ها در حین پخت زنده خواهند ماند. سعی کنید در حین خوردن قطعات گوشت، آن‌ها را برش دهید تا بتوانید از پخته شدن آن اطمینان حاصل کنید.

۹ ـ. مواد غذایی پخته شده در بیرون از منزل را تا زمان مصرف گرم و حتی داغ نگه دارید (قرار دادن در نزدیکی زغال داغ نه در تماس مستقیم با آن) و باقیمانده مواد غذایی خنک مثل نوشیدنی‌ها را بلافاصله پس از مصرف در جعبه یخ قرار دهید.

۱۰ ـ. اسهال مسافران یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در حین مسافرت یا گردش‌های کوتاه‌مدت است که دلیل آن مصرف مواد غذایی و آب آشامیدنی آلوده است. نشانه‌های آن عبارتند از: مدفوع شل، گرفتگی‌های شکمی، حالت تهوع، استفراغ و تب.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *