مدیریت واقع بینانه بازارها به کمک بورس کالا/ طرح اوراق گواهی سکه مثبت است
معاملات ثانویه سکههای پیش فروش شده توسط بانک مرکزی طبق توافق با بورس و کارگزاری بانک ملی در حالی در بورس آغاز میشود که به اعتقاد کارشناسان اجرای این طرح میتواند موجب افزایش نقدشوندگی و برقراری تعادل عرضه و تقاضا در بازار سکه شود.
ضمن اینکه از این طریق علاوه بر کنترل نقدینگی در جامعه میتوان سرمایههای سرگردان را که هر بار به سمت یک بازار روانه شده و التهاب آفرین میشود، به سمت بازارهای مولد و بخشهای واقعی تولید هدایت کند.
در همین ارتباط، سید تقی کبیری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با با مثبت ارزیابی کردن همکاری بانک مرکزی و بورس کالا برای انتشار اوراق گواهی سکه گفت: میتوان از طریق بورس در بازار کالاهای مختلف از جمله سکه، مدیریت واقع بینانه و متناسب با تقاضای جامعه ایجاد کرد؛ به این ترتیب استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه، فشارها را در حوزه اقتصادی و بازار کالاها کنترل میکند و باید در این دوران حساس از بازار سرمایه و به خصوص بورس بیش از گذشته بهره برد.
وی در ادامه افزود: مشکلات عدیدهای در مدیریت اقتصاد کشور داریم که یکی از آنها مدیریت نادرست نقدینگی در میان مردم است؛ چرا که برنامه مدون میان مدت و بلندمدتی نداریم؛ از این رو استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه در این زمینه مثبت ارزیابی میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: این نقدینگی به دلایل خاص و در زمانها و موقعیتهای خاص به سمتی هدایت میشود که مشکلاتی را هم به دنبال دارد.
کبیری بیان کرد: بر این اساس یکی از بازارهایی که میتواند به جذب این نقدینگی کمک کرده و سرمایهها را به درستی به سمت اقتصاد مولد هدایت کند، بازار سرمایه است؛ بطوریکه به کمک ظرفیتهای موجود در بازار سرمایه میتوان نقدینگی را به جای سوق یافتن به سمت بازارهای سرمایهای همچون سکه به سمت بازار سرمایه هدایت کرد.
وی با توجه به ضرورت آسیب شناسی نگهداری کالاهای پر تقاضا در جامعه خاطر نشان کرد: نگهداری کالاهایی مثل ارز، سکه و طلا تبعات بسیاری در جامعه خواهد داشت و یکی از راهکارهای بازار سرمایه این است که به جای سوق نقدینگی به سمت کالاهایی مثل سکه و ارز، آن را در جامعه به سمتی هدایت کند که به نفع کلیت اقتصاد باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *