صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه صادره علیه ایران در شورای حکام آژانس سیاسی و طراحی‌شده بود/ عملیات در اربیل جراحی کوچک بود که به هدف اصابت کرد

۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱:۰۳
کد خبر: ۴۳۰۹۷۱۶
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت خارجه درباره حمله پهپادی اخیر در اربیل و خبرها درباره کشته‌شدن دو نفر از اعضای موساد گفت: پاسخ اسرائیل در جای خودش داده می‌شود و در کشورهای ثالث نمی‌دهیم، عملیات در اربیل جراحی کوچک بود که به هدف اصابت کرد.

خبرگزاری میزان - سعید خطیب‌زاده امروز در یک نشست خبری با اشاره به اظهارات یکی از مقامات ترکیه پیرامون منشاء ریزگردها و عدم حضور ایران در کنوانسیونی درباره ریزگردها در ساحل عاج گفت: ایران یکی از بنیانگذاران کارگروه مبارزه با پدیده ریزگردهاست. چه در جلساتی که طی سال‌های گذشته برگزار و چه در جلساتی که در فائو در کمیته مرتبط برگزار شده ایران حاضر بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده با رویکرد منطقه‌ای این موضوع را حل کند. پیوستگی محیط زیست در کل منطقه وجود دارد. مدیریت اشتباه آب‌ها و سدسازی‌ها در رودهای بالادستی وجود داشته است.

وی گفت: قطعا جواب مشترک لازم دارد و باید در فضای غیرسیاسی آن را دنبال کرد.

خطیب‌زاده با اشاره به تحرکات و رفت و آمدهای دیپلماتیک اخیر به ایران اظهار کرد: هفته گذشته سفر دکتر امیرعبداللهیان را به هند داشتیم. در این سفر علاوه بر ملاقات با نخست‌وزیر، با وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی هند دیدار داشت با ایرانیان و تجار در حیدرآباد، بمبئی و دهلی نو دیدار داشت.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در ابعاد مختلف موضوعات به صورت جدی پیگیری شد، سه توافقنامه و یادداشت تفاهم در این سفر امضا شد که برای این است که آنچه به عنوان دیپلماسی منطقه‌ای گفته می‌شود پیگیری شود.

وی گفت: آقای مادرو و هیئت بلندپایه همراه به ایران سفر داشته اند، با مقام معظم رهبری دیدار داشتند. فردا وزیر خارجه پاکستان در تهران خواهد بود. رئیس جمهور ترکمنستان عازم ایران هستند و دستورکار مفصلی دارند. رئیس مجلس ارمنستان در این هفته عازم ایران است.

خطیب‌زاده افزود: مردم ایران باید بدانند ما هیچ چیزی را معطل تحولات نکرده ایم و تلاشمان این است که این رفت و آمدها برای مردم هم تبدیل به یک دستاورد مناسبی شود.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر گروسی به سرزمین های اشغالی؛ با یک کنشگر و رژیم یاغی در این منطقه روبرو هستیم که بیش از هفت دهه است تداوم‌دارترین رفتارهای یاغی‌گرایانه، تروریستی، جنگ طلبانه، قانون گریز را در نظام بین‌الملل به منصه ظهور گذاشته. این رژیم جعلی صهیونیستی از هیچ تلاشی فروگذار نکرده که ساختارهای حقوق بین‌الملل به سخره بگیرد و ابزار کند و همه را با چک سفید امضای برخی کشورهای مدعی انجام داده است.

وی ادامه داد: جای تاسف است که مدیرکل آژانس به عنوان کارگزار آژانس این ساختار را در اختیار چنین رژیم قانون گریزی قرار داده است. یعنی توسط کارگزار، ساختار را به سخره گرفته و به چالش کشیده است.دستاوردها در حوزه پادمانی توسط خود مدیر کل بی اعتبار شده است.

خطیب‌زاده اظهار کرد: پیام این سفر مثل هر اقدام دپیلماتیک دیگر روشن است. مدیرکل باید نگران بی طرفی و استقلال باشد. در زمان غلط و جای غلط افراد غلط را ملاقات کرده است. به اعتبار آژانس در چشم عموم ضربه بدی زده است.
پاسخ ما داده شده و امیدواریم تصحیح رویه شود.

وی ضمن اشاره به قطعنامه صادره علیه ایران در شورای حکام آژانس بیان داشت: یک اقدام کاملا سیاسی و طراحی شده بود. در مسیری که بین ایران و آژانس تعریف شده بود، خلل ایجاد کرد و براساس بیانیه مشترک که ۱۵ اسفند بین ایران و آژانس توافق شده بود؛ رفت و برگشت‌هایی انجام شد.

خطیب‌زاده با بیان اینکه این اقدام، تغییر لحن و گفت‌وگو و بیان‌های گروسی نشان می‌دهد از یک دستورپذیری از یک مرکز انجام شده است گفت: قطعا نمی‌توانستیم این اقدام سیاسی غیرفنی آژانس را بدون پاسخ بگذاریم و اقدامات خود را انجام دادیم.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: من فکر می‌کنم اقدامات قاطع و متناسب بود. هر چند اینها بگویند قطعنامه شکلی و توصیه ای بوده است. اگر ضرورتی بر انجام قطعنامه نبود، حتما باید مسیر دیگری را می‌رفتند.

وی درباره حمله پهپادی اخیر در اربیل و خبرها درباره کشته‌شدن دو نفر از اعضای موساد گفت: پاسخ اسرائیل در جای خودش داده می‌شود و در کشورهای ثالث نمی‌دهیم، عملیات در اربیل جراحی کوچک بود که به هدف اصابت کرد.

خطیب‌زاده درخصوص آینده برجام بیان کرد: آنچه ایران در کاهش تعهدات برجامی خود انجام داده در پاسخ به اقدامات طرف مقابل بوده است. سال‌هاست که برجام برای ایران کار نکرده و توافق منافع اقتصادی برای مردم ایران نداشته است. یک مقدار طرف های مقابل این روزها را تحمل کنند که برخی ابعاد فنی آن کاهش یابد و آنها ببیند کاهش تعهدات یعنی چه. تمام اقدامات ایران برگشت پذیر است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: اگر توافق فردا در وین نهایی شود تمام اقدامات ایران از لحاظ فنی برگشت پذیر است. آنچه برگشت ناپذیر است تروریسم اقتصادی آمریکا و آنهایی است که همراهی با آمریکا کردند. دردی که بر مردم ایران اعمال کردند برگشت ناپذیر است. باید برای به نتیجه رسیدن توافق تمرکز کنند.

وی ادامه داد: توافق در دسترس و ممکن است اگر آمریکا دو کار کند؛ اول این‌که از این توهم اهرم سازی عبور کند. توهم اهرم سازی یک طرفه وجود ندارد، از آن عبور کنند و دوم این‌که بپذیرند به تعهدات خود ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ برگردند، (در این صورت) همین فردا می‌توانیم به وین برویم و توافق را نهایی کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره افزایش مراودات با کشورهای آفریقایی اظهار داشت: دکتر امیرعبداللهیان به زودی عازم چند کشور در آفریقا هستند، چند هیئت افریقایی طی این مدت از جمهوری اسلامی ایران بازدید داشتند.

وی افزود: با توجه به اینکه در غرب و جنوب آفریقا مبادلات ما از میلیارد دلار عبور کرده است. اتفاقاتی که تا به امروز کمتر شاهد آن بودیم و اتفاقا تنوع در سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی را در همین راستا پیگیری کردیم. به طور ویژه بخش آفریقای ما مامور شده که این مراودات را پیگیری کند.

خطیب‌زاده درخصوص اقدام صورت گرفته از سوی حساب توئیتری وزارت خارجه آمریکا برای تعیین جایزه به منظور کسب اطلاعات از سپاه پاسداران گفت: اینکه سپاه پاسداران غیور ایران کابوس یاغیان، متجاوزان، تروریست‌ها، قانون گریزان، برهم زنندگان نظم منطقه‌ای، آغاز کنندگان جنگ در منطقه و متجاوزان به کشورهای منطقه باشد، باعث افتخار ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص آخرین وضعیت پرونده آقای اسدی توضیح داد: ما این موضوع را از روز اول، به رغم آنکه از منظر مصونیت دیپلماتیک نقض فاحش و آشکار کنوانسیون ۱۹۶۱ وین بود، از طریق حقوقی پیگیری کردیم. دولت آلمان در بازداشت این دیپلمات در مسیر بازگشت وی به محل ماموریت خود نقض فاحش انجام داد. این اتفاق همزمان با سفر رئیس جمهوری وقت ایران به اتریش رخ داد که شائبه بیشتری به وجود آورد که این مسئله یک طراحی توسط برخی گروه های دیگر است؛ بعداً هم ثابت شد گروهک ضاله منافقین چه نقشی در این توطئه داشته است. دولت بلژیک هم در ادامه این نقض فاحش و آشکار نقش ایفا کرد. آنها بدعت خطرناکی را گذاشتند. ما به آنها تذکر دادیم و الان هم اعلام می‌کنیم که دیپلمات ما آقای اسدی باید بدون قید و شرط آزاد شوند، خسارت های وارده جبران شود و اعاده حیثیت صورت گیرد.

وی گفت: با توجه به اینکه مسیر حقوقی که ما تلاش کردیم با همکاری برخی کشورها انجام دهیم به نتیجه نرسید، با دستور رئیس جمهوری شکایت حقوقی و بین المللی را بر اساس سازوکار حل اختلاف طبق کنوانسیون وین در دستور کار قرار دادیم و همین مسیر را پیگیری می کنیم

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *